CATEGORIES
19.9.2018

MAAILMAN HELPOIMMAT KAURASÄMPYLÄT

Food

Näin yksi aamu Instagram storysta miten Didem teki jotain pikasämpylöitä ja itsellenikin iski ihan hirveä himo uunituoreisiin sämpylöihin. Olin keittänyt aamulla vähän liikaa kaurapuuroa, joten päätin hyödyntää sen jämät ja tehdä kaurasämpylöitä. Kaapissa oli kaurahiutaleiden lisäksi onneksi gluteenittomia vehnäjauhoja, joten googlasin nopeasti helpon kaurasämpyläohjeen, johon ei tarvittaisi hiivaa (koska sitä ei kotona ollut) ja löysin tämän reseptin, jota lähdin testaamaan!

Sämpylät oli lopulta niin helppo tehdä, että päätin jakaa reseptin myös täällä. Et tosiaan tarvitse näihin sämpylöihin mitään muuta, kuin kaurahiutaleita, vehnäjauhoja, leivinjauhetta, suolaa sekä vettä.

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet aluksi keskenään, jonka jälkeen lisää sekaan kylmä vesi. Sekoita massa tasaiseksi ja pyörittele taikina leivinpaperin päälle pellille (tulee n.9-12 sämpylää). Kädet voi kastella aina pyörittelyn välissä, niin taikina ei tartu käsiin. Paista uunissa n.30 minuuttia ja nauti! 

Näihin voisi hyvin lisätä sekaan myös esim. porkkanaraastetta tai siemeniä, mutta tällä kertaa mentiin todella klassisella (muuta ei kaapissa ollut) tyylillä. Oikein hyvä näinkin. ♥

15.8.2018

10 VINKKIÄ TYÖMOTIVAATION LÖYTÄMISEEN

Mind

Vaikka virallista kesää on jäljellä vielä muutama viikko, niin silti suuri osa on jo varmaan palannut arkihommien pariin tai on ainakin vähitellen palaamassa. Itselläni oli tänä vuonna jotenkin harvinaisen isoja käynnistysvaikeuksia arkeen palaamisen kanssa, joka toisaalta vaan kertoo myös todella onnistuneesta lomasta.

Työmotivaation löytäminen hyvien lomaviikkojen jälkeen oli siis aika kadoksissa ja en varmasti ole ainoa! Tästä johtuen tässä pientä vinkkilistaa siitä mitkä asiat ovat auttaneet ainakin minua saamaan sen hyvän arki-flown taas päälle ja työmotivaation nousuun.
1. Pienet tavoitteet alkuun

Älä saa paniikkikohtausta miettimällä mitä kaikkea sinun tulee saada aikaiseksi yhden päivän, yhden viikon, yhden kuukauden tai yhden vuoden aikana. Aseta itsellesi mieluummin pieniä yksinkertaisia tavotteita, että pääset paremmin karistelemaan kesäpölyt jaloista ja takaisin arjen pariin. Aamutavoitteesi voi olla pelkästään työpaikalle meno! Älä mieti vielä mitään sen enempää. Mieti vaan, että noni nyt ekaksi aamupala, sitten suihku ja työpaikalle. Työpaikalla voit ottaa seuraavan pienen tavoitteen, joka voi olla vaikka sähköpostit aamukahvin yhteydessä. Siitä sitten jatkaen pienin askelin päivää pitkin.

2. Lue uutisia, lehtiä ja kirjoja

Itse olin kesäloman aikana jotenkin ihan omassa kuplassa ja nyt sitä kuplaa onkin rikottu heräämällä enemmän ympäröivään maailmaan. Aamulla luen uutisia aamupalan yhteydessä ja päivän jälkeen selailen lehtiä tai luen kirjoja, jotta saisin vähän uusia ideoita ja motivaatiota arkeen. Hyvä aivojumppa kotona auttaa myös työpaikalla.
3. Peruspilarit kuntoon

Arjesta on helpompi saada kiinni jos sen peruspilarit ovat eka kunnossa. Jos töiden aloittaminen on siis aiheuttanut stressiä, niin pysähdy ja aloita kaikki alusta ihan juurentasolta. Siivoa koti, tee pyykit, käy kaupassa ja täytä jääkaappi. Nämä kaikki arjen peruselementit tuovat rauhaa mielelle ja vapauttaa silloin myös energiaa motivaatiolle ja innovatiiviselle ajattelulle. Myös urheilu on loistava keino saada keho ja sen myötä mieli takaisin flow-tilaan.

4. Hakeudu positiivisten tyyppien seuraan

Jos pää ei toimi ja laiskottaa, niin hakeudu aktiivisten ja positiivisten ihmisten seuraan! Itse huomaan heti miten paljon se auttaa omaa työmotivaatiota, kun olen toimistolla kolleegoideni kanssa, keillä ideoita riittää ja energiaa pukkaa. Siitä ei pidä olla kateellinen, vaan hyppää vaan posi-junaan mukaan. Myös vapaa-ajalla kannattaa kiinnittää huomioita siihen kenen seurassa viettää aikaa. Jos oma arki ei ihan vielä rullaa, niin suosittelen välttämään niitä ihmisiä, keillä kaikki on aina vähän huonosti. Oma kuppi aina ekaksi täyteen. Kuulostaa rajulta, mutta niin sen on vaan mentävä.
5. Ota käyttöön joku hyvä mantra

Sen sijaan, että heti aamusta hoet itsellesi ”En jaksa eikä huvita”, niin kokeile aloittaa päivä sanomalla ääneen ”Jes tästä tulee hyvä päivä ja minä pystyn!”. Tämä tulee varmasti näkymään motivaatiossasi työpäivän aikana. Jos pinnaa alkaa kiristää, niin sit otat taas pienen hetken itsellesi ja sanot, että ”I got this, ei hätää.” Mantran tehoa voi testata hyvin vaikka lenkillä. Sen sijaan, että mietit ettet jaksa juosta enempää, niin kokeile sitä, että sanot itsellesi koko ajan ”Olet vahva ja sinä jaksat.” Askel on sen jälkeen huomattavasti kevyempi.

6. Tee kiitollisuuslista

Kiitollisuuslistan tekeminen on todella hyvä tapa lievittää stressiä ja nostaa motivaatiota. Se konkretisoi meille asioita, jotka ovat hyvin elämässämme, jota kautta saamme lempeyttä mieleen ja sydämeen. Jos sinua alkaa esimerkiksi toden teolla ärsyttämään työpaikalla olo, niin istu alas ja kirjoita 10 asiaa mistä olet sillä hetkellä kiitollinen. Listaa katsoessasi huomaat todennäköisesti miten hassusta asiasta sillä hetkellä stressaat.
7. Palkitse itsesi

Ekat työpäivät ja -viikot voivat tarvita pieniä lisämotivaattoreita, joten sijoita itsellesi jotain kivoja arjen pikkupalkintoja. Sovi vaikka ensimmäisen työpäivän päätteeksi kahvihetki ystävän kanssa tai työviikon päätteksi hyvä after work hetki hauskalla porukalla. Vaikka loma onkin ohi, niin ei se tarkoita, että kaiken tarttee olla tylsää arkirutiinia. Mix it up a bit.

8. Pidä somekanavat kiinni työpäivän aikana

Jos työpaikalla tuntuu siltä, ettei saa mitään aikaiseksi, niin en ainakaan suosittele somessa roikkumista. Itse en ainakaan tiedä mitään ahdistavampaa, kuin se, että huomaa olleensa taas toista tuntia silmät ristissä puhelimella ja havahtuu siihen, ettei ole saanut mitään fiksua aikaiseksi. Ota somen selailun sijaan vaikka pikapäikkärit tai lehti hetkeksi käteen, jotta saat aivot taas rullaamaan. Myös oman unelmalistan tekeminen on hyvä tapa hakea motivaatiota ilman ulkopuolisia vaikutteita. Listaa siis vaikka ihan paperille niitä asioita, mistä haaveilet ja näin kirkasta itsellesi elämäsi kokonaiskuvaa.

9. Minimoi kaikki hässäkkä elämästä

Jos arkeen paluu tuntuu todella ylivoimaiselta, niin yksinkertaista kaikki ympäriltäsi. Treffien sopiminen ystävien kanssa voi olla kiva palkinto, mutta se voi myös toisella aiheuttaa lisästressiä. Älä siis täytä kalenteriasi silloin kaikella ylimääräisellä vaan keskity juuri enemmän niihin arjen peruspilareiden rakentamiseen. Ole kotosalla, tee hyvää ruokaa ja vaikka rauhallinen iltakävely ennen nukkumaanmenoa. Keskity ihan perusasioihin ja saa sitä kautta energiaa myös työjuttujen taltuttamiseen. 

10. Muista vetovoiman laki

Jos menet aina työpaikalle asenteella, ettei tästä tule mitään, niin ei siitä silloin myöskään tule mitään. Muista aina, että vedät puoleesi sen mitä ajattelet. Yritä siis kääntää ajatuksesi töihin palaamisesta siihen malliin, että mietit mitä kaikkea upeaa se voikaan sinulle tuoda. Mitä kaikkea voit ja haluat sillä saavuttaa ja sen myötä Keep your eyes on the prize. Jos pystyt visualisoimaan työsi hedelmät, keskityt niihin ja teet töitä niiden eteen, niin sinut palkitaan kyllä. 

Photos by Juuli Rönkä

 

TSEMPPIÄ KAIKKIEN SYYSKAUDEN ALOITUKSEEN ♥