CATEGORIES
18.6.2019

VINKKEJÄ CHICAGOON

Chicago

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ FINNAIRIN KANSSA
Chicago, the Windy City! Olen reissannut Yhdysvalloissa useampaan otteeseen New Yorkiin ja Los Angelesiin sekä käynyt mm. Miamissa, San Diegossa, San Franciscossa ja Arizonan Sedonassa, mutta tämä oli ihka ensimmäinen kertani Chicagossa ja olin siitä ihan älyttömän innoissani. Olin nimittäin kuullut jo pitkään pelkkiä ylistäviä kehuja koko kaupungista, mutta nyt vasta vierailulle aukesi mahdollisuus, josta otin kyllä heti kiinni. Reissu toteutettiin yhteistyössä Finnairin kanssa ja lensimmekin tänne Finnairin suoralla reittilennolla Helsingistä, joka kesti 9h 25min. Takaisin päin tullessa ainoastaan 8h 20min. Ihan älyttömän kätevä reitti, jota suosittelen kyllä hyödyntämään! Tarkastele Chicagon lentoja ja aikatauluja tästä.

Chicago on poikaystäväni vanha kotikaupunki ja hänen piti tulla hoitamaan tänne muutamia asioita, josta syystä päätimme yhdistää reissuun samalla myös loman. Pääsin siis kokemaan kaupungin vielä "paikallisen" silmin, joka teki kaikesta ekstra jännittävää. On niin eri asia päästä heti kaupungin ytimeen jonkun kokeneemman konkarin kanssa, kuin itse pyöritellä vaan päätä ympäriinsä ihmeissään. Tämän postauksen tarkoituksena onkin jakaa teille kaikkia niitä vinkkejä, joiden avulla pääsette Chicagossa suoraan asiaan. Eli miten saada paras mahdollinen hyöty irti Chicagosta vaikka pitkän viikonloppureissun aikana?
YLEISTÄ

Aloitetaan aluksi ihan yleisistä asioista, eli Yhdysvaltoihin matkustamisesta. Jenkkeihin ei tarvitse viisumia, mutta ESTAn kyllä. Sen pystyy hoitamaan ja maksamaan suoraan netissä eikä sitä tarvitse tulostaa erikseen. ESTAn tiedot tarkastetaan lähtökentällä Finnairin työntekijöiden puolesta ja tiedot näkyvät siellä systeemissä. Sama homma jenkkien päädyssä. Koneessa tulee täyttää myös maahantulokaavake (saat sen lentoemänniltä), jossa kysytään mm. passitiedot ja osoite missä tulee majoittumaan. Hotellin nimi yleensä riittää tähän, mutta jos asuu esim. Airbnb asunnossa, niin muista katsoa tarkka osoite valmiiksi. Oma kynä koneessa mukana on myös aina plussaa.

Toinen asia, joka kannattaa miettiä myös valmiiksi on luottokorttiraja! Jenkeissä kaikki menee aina luoton puolelta eikä ainakaan oma debit-puoli toimi siellä lähes koskaan. Tämän vuoksi nostan aina luottokortin rajan jenkkireissujen ajaksi, koska sieltä menee myös kaikki hotellimaksut yms. Älä siis turvaudu pelkkään pankkikorttiin. Luottokortti on jenkeissä lähes pakollinen. Pankin puolelta onnistuin kuitenkin nostamaan automaatista dollareita, joilla on kätevä maksaa mm. takseja ja jättää tippiä. Tippaaminen on täällä iso osa ravintolakulttuuria, joten muista huomioida se aina maksaessa. Useissa paikoissa tippi lisätään myös jo valmiiksi laskuun.
ALUEET, LIIKKUMINEN & MAJOITUS

Se mikä minut yllätti ehkä eniten Chicagossa oli sen kätevyys! Vaikka kyseessä on suurkaupunki, niin keskustan alue on jotenkin todella selkeä ja hallittavissa. Ihan eri homma verrattuna esim. New Yorkiin, jossa alueiden välillä on isot etäisyydet, ruuhkat muodostuvat välillä infernaalisiksi ja muutenkin kokonaisuuden hahmottamiseen menee paljon enemmän aikaa. Minusta tuntuu, että pääsin oikeasti Nycin sisälle vasta kuudennen reissun jälkeen, mutta Chicagossa se tapahtui kuin luonnostaan. Täällä parasta on myös se, että kävellen pääsee myös melkein ihan kaikkiin pääpaikkoihin jos asuu keskustan tuntumassa. Mekin kävelimme enimmäkseen kaikkialle, mutta mm. Uber toimii täällä ihan älyttömän hyvin (tulee aina parissa minuutissa) ja on kaiken lisäksi edullinen. Kertaakaan emme itseasiassa ottaneet perinteistä taksia tämän reissun aikana. Myös metrolla pääsee kulkemaan todella kätevästi keskustan ulkopuolisille alueille halutessa.

Me päädyimme majoittumaan Sofitel -hotellissa aivan keskustan ja rannan tuntumassa, joka oli todella hyvä valinta. Siisti ja kiva business -henkinen hotelli, joka oli aivan pelipaikoilla Near North Sidessa, mutta alueella on paljon paljon muitakin vaihtoehtoja. Siinä oli lähellä super paljon hyviä ostospaikkoja, kaikki isoimmat nähtävyydet, hyviä ravintoloita ja rantsu lähellä, jossa käytiin aina aamulenkillä. Tämä oli muuten toinen asia, joka minut Chicagossa yllätti. Minulla ei ollut mitään hajua, että Lake Michigan on NÄIN iso ja, että Chicagossa on ihan kunnollinen ranta. Hiekkoineen kaikkineen. Tähän voi siis helposti yhdistää rantaloman kaupunkiloman kylkeen! Muita tosi hyviä naapurustoja tässä lähellä ovat mm. Gold Coast, Streeterville, River West, River North, Fulton River District, Old Town sekä Cabrini Green.
NÄHTÄVYYDET

Nähtävyyksiä ja tekemistä Chicagossa riittää, mutta koska kaikki on niin lähellä tosiaan, niin saat helposti useamman asian koettua päivässä ja siksi pitkä viikonloppukin riittää täällä hyvin. Viikon aikana ehtii jo sitten seikkailemaan vähän laajemmille alueille ja nauttia vaikka rennoista rantapäivistä kaupunkitekemisen ohella. Suosittelen kuitenkin aloittamaan koko reissun menemällä heti The Water Tower pilvenpiirtäjän huipulle ja 360 -näköalakerrokseen, josta Chicagon näkee koko komeudessaan! Näin pääset heti hahmottamaan vähän missä on mitäkin, kun näet rannan, valtavan järven, kaupunkin rakennelmat ja kuuuisan Navy Pier satama-alueen. Ainakin itselleni tämä selkeytti jotenkin heti kaupungin struktuurin, kun pääsi tarkastelemaan sitä yläilmoista. Täällä on myös kuumottava Tilt -seinä, jonka ikkunalasi lähtee kaatumaan alaspäin kohti katunäkymää. Ihan sairas kokemus, enkä suosittele kyllä korkeanpaikankammoisille.

Toinen ja vielä itseasiassa kuuluisampi näköalatorni Chicagossa on The Skydeck, jossa Tilt -seinän sijaan on lasinen kuutio The Ledge, joka on irrallaan pilvenpiirtäjän kyljessä. Kuution sisältä näet pudotuksen suoraan jalkojesi alla! Molemmat näistä ovat maksullisia, mutta The Skydeckiin on aina huomattavasti pidemmät jonot, koska se on tunnetumpi. Itse en jaksanut odottaa tänne sitä 1-2 tuntia, joten The Water Tower kokemus riitti hyvin itselleni. Chicagon ehkä kuuluisin nähtävyys on kuitenkin The Cloud Gate, lempinimeltään The Bean eli papu. Pavultahan se toki näyttää! The Bean on taitelija Sir Anish Kapoorin käsialaa ja sijaitsee Millenium Parkin paraatipaikalla.
Chicagossa on myös älytön määrä museoita ja taidegallerioita, joista tunnetuimmat ovat ehkä The Art Institute of Chicago, Museum of Contemporary Art sekä Chicago Sports Museum, mutta meille sattui niin kivat säät, että pyörittiin enimmäkseen vaan ulkona. Käytiin ihastelemassa mm. Navy Pier satama-aluetta, valtavaa Grant Park puistoa ja siellä sijaitsevaa Buckingham suihkulähdettä sekä käveltiin yhtenä päivänä myös Chicagon eläintarhan läpi, joka on maksuton. Keskustan lähellä sijaitsee myös valtava Shedd akvaario, joten täällä löytyy myös todella paljon viihdettä perheen pienemmille ja miksei isoimmillekin jos säät ei sattuisi kohdilleen.

Se on muuten yksi asia Chicagossa, joka on aina epävarmaa, sää! Lake Michiganin takia säät ja lämpötilat vaihtelevat täällä todella nopeasti ja meidänkin viiden päivään reissuun mahtui helleaalto, muutama todella kylmä viimapäivä sekä yksi sade/ukkospäivä. Jopa saman päivän aikana voi lämpötila vaihdella aika radikaalisesti, joten tänne kannattaa kyllä varautua. Itse hyödynsin koko matkalaukkuni repertuaarin, nimittäin yhtenä päivänä oli kuuma hellemekossa ja toisena jopa vähän kylmä neuleessa ja nahkatakissa. Melkein kaikkeen kannattaa siis varautua, mutta toppatakin voi kyllä jättää kotiin. Ainakin kesällä. Talvethan täällä ovat kuulemma infernaalisen kylmiä.
Yksi asia jäi kyllä nähtävyyksistä/kokemuksista kokematta tällä reissulla ja se oli baseball -peli!! Chicago on iso pesäpallokaupunki ja olisin pelkästään kokemuksen vuoksi halunnut nähdä joko Chicago Cubsien tai Chicago White Soxien kotipelin sekä syödä ison hodarin pesislippis päässä haha. Harmillisesti kotipelejä ei meidän reissun aikana kuitenkaan ollut, mutta käytiin kuitenkin pyörimässä kuuluisan Wrigley Field stadionin läheisyydessä vähän haistelemassa tunnelmaa. Tällä alueella on lukuisia sporttibaareja ja sinne kerääntyy aina massoittain ihmisiä isojen urheilutapahtumien aikana. Pesäpallo ei siis suinkaan ole ainoa kaupungin suosittu urheilulaji, vaan täällä voi päästä katsomaan mm. NFL -jenkkifudista (Chicago Bears), NHL -jääkiekkoa (Chicago Blackhawks) tai esim. NBA -koripalloa (Chicago Bulls), jossa meidän oma suomi-poika Lauri Markkanen vaikuttaa.
KATTOTERASSIT

Ai että, Chicagon kattoterassit! Jos menette tänne joskus niin muistakaa varata kattoterassi vierailuille aikaa aina ennen illallista. Niin upeita paikkoja ja upeat näkymät monesta paikasta, että ihan häkellytti. Omat lempparit olivat ehdottomasti The London Housen kuuluisa kattoterassi (oli muuten pirun hyvä Whiskey Sour täällä) sekä Cindy's, josta aukesi myös upea näkymä Millenium Parkiin. Täältä näki myös kuuluisan Pavun yläilmoista. Muita hyviä kattoterasseja keskustassa on mm. Cerise, RAISED sekä Trump -hotellin terassi. Kattoterassien lisäksi löytyy myös lukuisia näköalabaareja, mutta varsinkin auringonlaskun aikaan terassit olivat kyllä ihan ykkösjuttu.

Yksi asia, joka kannattaa huomioida on jenkkien alkoholi-ikäraja, joka on 21 vuotta. Kaikkialla ravintoloissa, terasseilla ja baareissa kysytään aina myös paperit, joten kannattaa kantaa aina henkkareita mukana. Muuten ei ole mitään asiaa sisään tai ainakaan mitään asiaa tilata alholijuomia. Yökerhoissa ei käyty kertaakaan tällä reissulla, mutta niitäkin löytyy täältä pilvin pimein ja viikon jokaiselle päivälle löytyy kyllä jokin menomesta jos tanssijalkaa vipattaa. Yökerhoista suosituksen saa kuitenkin Bottle Blonde, El Hefe sekä Underground klubit.
VIIHDEPUOLI

Yökerhojen sijaan keskityttiin Chicagon super kattavaan viihdepuoleen, josta kaupunki on erityisen tunnettu. Täällä on joka ilta konsertteja, keikkoja, stand up -komiikkaa, teatteria, balettia, näytöksiä ja vaikka mitä. Paras aplikaatio tämän kaiken selvittämiseen on sellainen, kuin Stubhub app, josta näkee aina ko. illan tapahtumat. Mekin päätimme vaan yksi ilta illallisen jälkeen tehdä vielä jotain ja katsoimme aplikaatiosta, mitä sinä iltana tapahtuu ja päädyimme Chicago Theater -saliin katsomaan Eddie Lizzardin stand up -keikkaa. Keikka oli ihan sairaan hauska, mutta loppuvaiheessa jetlag alkoi painamaan niin täysillä päälle, että oli vaikea pysyä edes hereillä! Kannattaakin siis ainakin ekoina iltoina vähän varautua jetlagin aiheuttamaan uupumukseen eikä tehdä suunnitelmia liian pitkälle yöhön.

Toisena päivänä mentiin katsomaan Cirque du Soleil VOLTA -näytöstä, joka on aina ollut iso unelmani. Yhtäkään CDS -näytöstä en ole koskaan nähnyt ja se on ollut pitkään to do -listalla, joten olin tästä ihan älyttömän onnellinen. Näytös oli kaikkea ja enemmän, jota olin kuvitellut! Kylmät väreet läpi shown ja muutama kyynelkin taisi vierähtää poskelle, kun liikutuin yhdessä kohtaa niin syvästi. Unohtumaton elämys. Käykää siis ehdottomasti kokemassa kaikkea sitä mitä Chicago pystyy tarjomaan!
RAVINTOLAT JA RUOKA

Jos en ole vielä hehkuttanut kaupunkia tarpeeksi, niin nyt kyllä tulee. Yksi isoin syy miksi odotin Chicagoon matkustamista oli sen ravintolakulttuuri, josta olin kuullut ylistyksiä lähes kaikilta, ketä siellä on joskus vieraillut. Nyt ymmärrän miksi. Siinä ei ole yksinkertaisesti mitään järkeä, miten laaja, hyvä ja kattava ravintolavalikoima täällä on ja jokainen paikka, jossa käytiin oli vaan toistaan parempi. Ihan aamupalasta, brunssiin, lounaaseen ja illalliseen. Tekisin mitä vaan, että meillä olisi Helsingissä edes murto-osa näistä paikoista. Voisin oikeasti matkustaa Chicagoon uudestaan pelkästään syömään.

Aloitetaan vaikka aamupalasta. Koska täällä on niin paljon älyttömiä aamupala- sekä brunssipaikkoja, niin ei ole mitään järkeä sisällyttää hotelliaamupalaa huoneen hintaan. Samalla hinnalla tai usein paljon halvemmalla saat ihan lähistöltä yleensä paremman vaihtoehdon. Me kävimme mm. sellaisissa paikoissa hotellimme lähellä kuin The Pancake house (legendaarinen), Kanela, Le Pain Quotidien sekä brunssilla The Summer House -ravintolassa, jota suosittelen todella lämpimästi. Brunssille kannattaa tehdä aina varaus, mutta aamupalalle voi yleensä vaan kävellä sisään. Illallisille kannattaa myös tehdä aina varaus ja niitä varten suosittelen latamaan Opentable tai Yelp -aplikaation, jonka kautta varaukset hoituu hetkessä eikä tarvitse soitella yhtään minnekään.

Me panostimme tällä reissulla aamupaloihin ja illallisiin, josta johtuen lounaat syötiin ja todella rennoissa paikoissa, joista ehdoton suosikkini oli The True Kitchen. Super terveellistä ja maukasta ruokaa! Muuten lounaat saatettiin nappaa vaan mukaan esim. Chipotlesta tai vedettiin salaatit nopeasti jossain. Yhtäkään huonoa lounasta en silti syönyt, vaikka vedettiin ne ihan randomilla aina sen mukaan missä liikuttiin.
Illallispaikoiksi valikoitui poikaystäväni lemppareiden mukaan sellaiset kuin ABA, sisarravintola EMA, Kaizan, Momotaro ja Gino's East, jossa käytiin testaamassa Chicagon legendaarisin ruoka-annos, deep dish pizza. Deep dish pizza on ikäänkuin joku pannupizzan, pizzapiirakan ja perinteisen pizzan sekoitus! Ihan älyttömän hyvää, mutta raskasta, ja en itse saanut alas kuin 1,5 palaa. Suosittelen siis ehdottomasti tilaamaan deep dish pizzan aina joko small tai medium koossa. Tämän jälkeen ei kyllä tehnyt mieli tehdä muuta, kuin mennä hotellille makaamaan.

Kaikki nämä edellä mainitut ravintolat ovat ehdottomasti kokeilemisen arvoisia ja varsinkin ABA -ravintolassa oli aivan ihana tunnelma, upea terassi ja näkymät kaupunkiin. Ruoan puolesta suosikeiksi nousivat kuitenkin kasvisruokiin painottuva EMA sekä japanilainen Kaizan, joka on varmaan yksi parhaista ravintolakokemuksistani ikinä. Kaizan sijaitsee itseasiassa keskustan ulkopuolella vähän syrjäisemmällä seudulla ja sitä on tosi vaikea bongata katukuvasta. Sen verran vaatimattoman näköinen paikka nimittäin ulkoapäin, mutta sisältä aukeaa super sympaattinen, kaunis ja pieni ravintola, jossa kokit valmistavat ruoat suoraan edessäsi. Tilasimme omakase-menun, jolloin kokki päättää menun päivän raaka-aineiden mukaan ja koko setti oli kyllä ihan älytön. Söin täällä mm. yhdet elämäni parhaimmat sashimit ja sushit, mutta myös yllätyksiä oli menussa mukana. Pieni viiräisenmuna-coctail kaviraarilla maustettuna taisi olla se erikoisin juttu, jota menusta löyty. Valtava suositus ja ehdoton must do Chicagon ravintoskenessä.
Todella paljon loistavia ravintoloita löytyy myös The Farmers Market -alueelta, jonka läheisyydessä on vieri viereltä hyviä paikkoja! Meidän ensimmäisen illan ABA sijaitsi mm. tällä suositulla ravintola-alueella. Tänne kannattaa siis ehdottomasti mennä pyörimään jos haluaa mennä vaan lennosta jonnekin syömään. Oma kokemukseni oli kuulemma vain pieni raapaisu siihen kaikkeen mitä Chicago voi ruokamaailmaltaan tarjota ja voin uskoa sen kyllä todella hyvin. Suosituksen saavat myös seuraavat ravintolat, mutta näitä emme valitettavasti ehtineet testamaan; Juno Sushi, The Purple Big, Girl & The Goat, Nico Osteria, Formento's, Pequods Pizza, Boka, Parachute, Topolobampo, Swift and Sons, Green Street Meats, Frontera Grill, Tavern on the Rush, Smyth.
RANTA-ALUE

Kuten aikaisemmin sanoin, minut yllätti täysin se, että Chicagossa on ihan kunnon hiekkaranta ja aivan ihana rantabulevardi, jota pitkin oli ihana tehdä aina aamulenkki. Meidän päivät alkoikin aina sillä, että käytiin ekaksi sporttikamat päällä jossain aamuapalalla ja lähdettiin siitä rantsuun käppäilemään ja sieltä vielä katsomaan joku lähialue. Siinä samalla näki ihan älyttömän paljon plus sai poltettua tehokkaasti vähän kaikkea sitä ruokamäärää, jota tuli täällä ahmittua hehe.

Lake Michigan on myös itsessään ihan loistava nähtävyys ja rantsusta voi myös vuokrata sup-lautoja, potkuveneitä, kanootin ja esim. vesijettejä, joilla pääsee vetelemään rantsua pitkin. Me tyydyttiin vain alueella kävelemiseen, mutta jos täällä olisi viettänyt vähän pidemmän pätkän, niin olisin ehdottomasti halunnut viettää muutaman rantapäivän ja kokeilla veseijeteillä pörräämistä järvellä. Ainakin jotain, mitä ehkä odottaa ensi kerralta, sillä uudestaan tänne on kyllä pakko joskus päästä!
SHOPPAILU

Shoppailu voi lähteä täällä ruokailun tavoin ihan hanskasta, joten varoitan. Ostoskeskuksia löytyy keskustasta super paljon ja tunnetuimpien keskusten kuten Macy's, Bloomingdale's ja Nordstrom lisäksi aikaa ja rahaa saa kulumaan esim. Water Tower Place, The Shops at North Bridge ja 900 North Michigan ostoskeskuksissa. Keskustasta löytyy myös kaikki luksusputiikit Diorista Chaneliin, mutta eurooppalaisia merkkejä ei jenkeistä kannata kuitenkaan ostaa. Niihin tulee päälle aika kova lisähinta. Suosittelenkin keskittymään enemmän paikallisiin brändeihin ja liikkeisiin, joita ei Euroopasta niin helpolla löydy. Itse ostin ainoastaan muutamia treenivaatteita Lululemonista sekä yhdet farkut Rag & Bonelta. Muuten homma pysyi hyvin hanskassa.

Paras ostosvinkkini on kuitenkin Chicagon lentokentän vieressä sijaitseva Fashion Outlets of Chicago, jossa on ihan älyttömiä liikkeitä outlet -hinnoilla! Ostoskeskuksessa on yli 130 liikettä, joista mm. Gucci, Prada, Burberry, Lululemon, All Saints, Stuart Weitzman, Nike, Club Monaco, Calvin Klein ja Jimmy Choo olivat omat lempparini. Monet liikkeet tarjosivat -50 & -70% hinnoilla tavaraa. Koska Finnairin suora lento Helsinkiin lähtee takaisin vasta illan suussa, niin tänne voi hyvin tulla viettämään vikaa päivän sen jälkeen kuin hotelli pitää luovuttaa pois. Ostoskeskuksessa on nimittäin concierge -tiski, johon voi jättää matkalaukut pientä maksua vastaan. Ei siis tarvitse turhaan ravata lentokentän lähelle edestakaisin, vaan tämän voi helposti yhdistää matkustuspäivään ja olet kaiken lisäksi sitten kätevästi aivan lentokentän vieressä.

Sellainen Chicago tietopaketti siis tähän väliin! Toivottavasti innostuitte kaupungista yhtä isosti, kuin minä. Suosittelen kyllä äärimmäisen lämpimästi tätä kaikille, ketkä unelmoivat kaupunkilomasta Yhdysvaltoihin.

Kaikkiin Finnairin lentotarjouksiin sekä Chicagon lentoihin pääset tutustumaan lisää Finnairin sivuilla tästä.

5.6.2019

CHICAGO NIGHTS

Chicago

The Windy City! Kirjoittelen tässä teille koostetta meidän reissusta Chicagoon ja kaikkea mitä ehdittiin viiden päivän aikana tekemään siellä, mutta alkuun vähän fiilistelyä siitä millaisia odotuksia minulla kaupungista oli. Tässä räpsyjä meidän ensimmäisestä illasta kaupungissa ja se, mikä minut yllätti välittömästi oli rauhallisuus ja väljyys. En tiedä miksi odotin Chicagon olevan samanlainen häröpallo kuin New York, mutta tämä käsitys muuttui kyllä heti. Toki todella paljon samanlaista vibaa, mutta huomattavasti chillimmällä otteella. Olin myös yllättynyt siitä miten paljon tilaa oli pilvenpiirtäjien välissä, kun varsinkin Nycissä on tottunut siihen, että kaikki on aivan pakattu kiinni toisiinsa.

Se mitä ehkä tältä reissulta odotin eniten oli syöminen ja ravintolat, joista kuulin niin paljon hyvää kaikilta ennen reissuamme. Poikaystäväni on myös asunut täällä aiemmin 4 vuotta, jonka takia parhaisiin ravintoloihin oli vielä kunnon paikallinen ote. Tarkoituksena olikin testaa kaikkia hänen lempipaikkojaan, josta olen kuullut niin paljon.

Ravintoloiden ja syömisen lisäksi odotin reissulta myös uusia kokemuksia, sillä Chicago on tunnettu upeista näytöksistä ja viihteestä. Täällä on joka ilta konsertteja, stand uppia, teatteria, balettia ja vaikka mitä. Kaupungissa ei siis kuulemma koskaan tule tylsää ja aina löytyy jotain tekemistä. 

Chicago on myös todella iso urheilukaupunki ja täällä voi käydä katsomassa esim. koripalloa (Chicago Bulls), pesäpalloa (Chicacgo Cubs & White Socks), jalkapalloa (Chicago Bears) tai jääkiekkoa (Chicago Blackhawks). Eli kaikkeen makuun löytyy kyllä jotain tekemistä!

Oma reissu rajottui kuitenkin todella isosti juuri ravintolapuoleen, nähtävyyksiin, muutamaan näytökseen sekä ihan vaan yleiseen hengailuun. Jotenkin kuvittelin Chicagon olevan tosi samanlainen kuin New York, mutta kaupungissa oli kyllä täysin oma fiiliksensä, josta tykkäsin itseasiassa paljon paljon enemmän mitä koskaan kuvittelin. Ihan huikea paikka, josta en malta kertoa teille vielä lisää.