CATEGORIES
14.1.2017

SURFING & SUP BOARDING IN CAPE TOWN

Cape Town

Eden by the bay, Big bay.

Yksi asia bucket list -tavoitelistallani on ehdottomasti surffaamisen kokeilu. Kapkaupungissa kovat tuulet, jäätävä vesi ja haipelko saivat minut kuitenkin jänistämään tästä mahdollisuudesta, joka olisi ollut Big Bayn rannalla. Tämä on Kapkaupungin "helpoin" surffiranta ja sen varrella on myös paljon liikkeitä, joista voi mm. vuokrata surffi- tai SUP-lautoja. Heti päivän jälkeen minua otti kyllä päähän etten lähtenyt tätä kokeilemaan, mutta merenkäynti oli sen verran kova, että kundeillakin oli vaikeata päästä laudoilla yhtään minnekään. Ajattelin, että omilla yläkropan voimilla olisin varmaan vaan ajelehtinut virran mukana jonkun hain kitaan. 

Kundit kokeilivat myös SUP-laudoilla melomista täällä sinä päivänä, kun olimme tyttöjen kanssa viinitiloilla. He olivat pyörineet  laudoilla rannan läheisyydessä olevien kivisaarien ympärillä ja ne olivat aivan täpötäynnä hylkeitä! Yksi oli tullut uimaan aivan heidän viereensä ja kundit olivat jo varmoja sen hyppäävän mukaan laudalle. Tästä siis hyvä vinkki talteen, jos olet itse suuntaamassa lomalle Kapkaupunkiin, SUP-laudoilla hyljebongailua Big Bayssa. 

Haluan ehdottomasti kyllä opetella vielä myös surffaamaan. Se on jostain syystä minulle sellainen asia, joka on vaan pakko vielä kokea. Kunhan se on jossain missä ei ole paljon isoja kiviä, vesi on lämmintä ja haivaara minimissä. Eihän se ole paljon pyydetty?

//Best surf spot in Cape Town for beginners, Big Bay beach.//

13.1.2017

PENGUIN LOVE

Cape Town

African penguins, Boulder's Beach.

Yksi reissumme kohokohdista oli ainakin omaksi yllätyksekseni pingviinireissu Simon's Towniin! Olin Julialta nimittäin kuullut, että seosonkiaikaan alue on niin kiireistä, että pingviinejä voi ainoastaan katsella kaukaa aidattujen siltojen luota. En ajatellut, että tämä kokemus olisi tunnin ajomatkan arvoinen, mutta lopulta meillä kävi aikamoinen tuuri koko reissun suhteen.

Kävimme ekaksi pällistelemässä pingviinejä virallisella alueelle (josta maksetaan n.10€/henkilö), jonka jälkeen pojat halusivat käydä läheisellä rannalla uimassa. Päädyimme rannan kallioille ottamaan aurinkoa ja pian pojat saivat idean lähteä uiden tutkiskelemaan kivirannan onkaloita. Kundit tulivat nopeasti takas ja hehkuttivat innoissaan onkaloiden olevan aivan täynnä pingviinejä! Siellä me sitten istuimme niiden vieressä ja uimme rauhassa, kun pingviiniparvi piiritti meitä leikkisästi. Ihan mieletön kokemus. Onneksi meillä oli vedenkestävä GoPro mukana ja saimme tästä kaikesta ihanaa videomateriaalia, joka tulossa myöhemmin blogiin Cape Town -videoni myötä. Ihan paras päivä kaikkien mielestä. Pingviinien kanssa uiminen, check!

Pingviinit ovat kyllä maailman sympaattisimpia eläimiä ja olen joskus kuullut, että ne ovat täysin yksiavioisia. Ne rakastuvat ja pysyvät sitten koko elinikänsä saman kumppanin kanssa. ♥

//One of the best experiences on our vacay was swimming with these little buggers at Boulder's Beach! The real penguin area is restricted with bridges and fences, but we went swimming on a beach near by and found these small bays that were filled with them! We didn't want to disturb them, so we didn't even try to touch them. We just sat there and swam with them. It was so cool.//