CATEGORIES
30.5.2021

LIHAPULLAT AHVENANMAAN TYYLIIN

Food

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ FOOD MARKET HERKKU

Yksi parhaista asioista Suomeen paluussa on ollut ehdottomasti ruokakaupat ja ruoan laittaminen täällä. Se on itseasiassa ihan häkellyttävää, miten suppea valikoima Sveitsin ruokakaupoissa on. Täällä kotosalla saa kyllä aina olla huuli pyöreänä valinnanvaran laajuudesta mitä tulee oikeastaan ihan kaikkeen! Miten esim. juusto- ja suklaahyllytkin voivat olla täällä niin hiton paljon parempia kuin Sveitsissä?

Olin aivan taivaassa, kun pääsin taas Food Market Herkkuun hypistelemään kaikkea. Ei ole kyllä mitään mitä täältä ei saisi. Hyvä ettei tullut tippa linssiin kun olin taas niin onnellinen omassa pienessä ruokakuplassani. Tosin nyt siihen kuplaan on tullut pieni vauva bonus, joka... hieman hankaloittaa välillä ruoanlaittoa. Rakastan kuitenkin hyvää, monipuolista ja tuoretta ruokaa, joten yritän kaikkeni, että saisin pidettyä edes jonkinlaiset ruokarutiinit kotona yllä.
Food Market Herkussa inspiroituu kyllä aina ihan kaikesta ja nyt kesän ajan siellä on teemana Ahvenamaan saaristolaishenkinen makumaailma! Korokkeelle pääseekin nyt paljon ahvenanmaalaisia pieniä- ja keskikokoisia tuottajia, joiden tuotteissa korostuu käsityö ja maanläheisyys. Monet näistä tuotteista ovat saatavilla nyt ekaa kertaa täällä mantereella, joten kannattaa ottaa tilaisuudesta kiinni!

Bongaa ainakin Snäckö Fruktin käsin poimituista omenoista valmistetut hillot ja mehut sekä käsityönä valmistetut Karamellerietin makeiset. Omaan ostoskoriini lähti myös Ahvenamaan kartanojuustoa sekä limppuleipää. Pääsispä näitä nauttimaan aurinkoisen saaristoaamupalan merkeissä.
Ahvenanmaa teeman mukaisesti huippukokki Michael "Micke" Björklund on myös kehitellyt Food Market Herkkua varten muutaman perinteisen reseptin, jotka löytyvät kaikki Food Market Herkun nettisivuilta.Kaikissa resepteissä korostuu perinteinen ahvenanmaalainen ruokakulttuuri ja puhtaat maut. Sieltä löytyy mm. ohjeet Micken lihapulliin, paistettuun siikaan sekä perinteiseen pannukakkuun!

Itse päätin lähteä testaamaan Micken lihapullia gini-puolukoilla, koska täydellisten lihapullien masterointi puuttuu vielä omasta repertuaarista ja kyllähän äidin pitää nyt lihapullat osata taikoa, vai mitä?
Micken lihapullat perunapyreellä ja gini-puolukoilla -reseptin löydät kokonaisuudessaan täältä, mutta se on juuri niin kotikutoinen kuin miltä se kuulostaa. Kunnon voita, kermaa, maitoa, jauhoisia perunoita ja tuoretiskiltä Herkun jauhelihaa! Tämän klassisemmaksi ei voi kyllä mennä.

Kivan twistin annokseen tekee gini-marinoidut puolukat (puolukoita, sokeria ja giniä), joita olisin ehdottomasti halunnut testata, mutta vauva heräsi hieman aikasin päivaunilta, joten ginin hakureissu jäi nyt seuraavaan kertaan. Oikaisin muutenkin vähän kulmia reseptissä ja unohdin mm. kokonaan valmistaa siihen porkkanat sivuun :D Onneksi ruoanlaiton ei tarvitse olla niin vakavaa ja ei varsinkaan vauva-arjen pyörteissä. Tämäkin oli jo saavutus!

Tarjoilin lihapullat ja muussin ihan klassisten puolukoiden sekä kurkkusalaatin kera. Sivuun vielä Herkusta napattua Ahvenanmaan limppuleipää ja kartanojuustoa. Täydellinen kotiateria.

Jälkkärinä toimi tällä kertaa Karamellerietin käsityönä valmistetut makeiset, mutta aion myös laittaa testiin Micken Ahvenanmaan pannukakun nyt kesän aikana! Senkin reseptin löydät Food Market Herkun sivuilta tästä.

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*