CATEGORIES
18.10.2020

KAUKANA, MUTTA LÄHELLÄ.

Wellbeing

Kaupallinen yhteistyö SENSODYNE

Ulkomailla asuminen ja uuteen paikkaan totutteleminen on aina oma prosessinsa ja siinä on ehdottomasti omat hyvät sekä huonot puolensa. Ihmisenä (ja jousimiehenä) rakastan seikkailuja ja uusia kokemuksia, josta koen olleen todella paljon hyötyä siinä, että on hypännyt ns. tuntemattomaan. Sveitsissä on ollut ihana nähdä jatkuvasti uusia paikkoja, tutustua uusiin ihmisiin ja luoda sellaisia muistoja, jotka eivät olisi Suomessa mahdollisia. Se kaikki ruokkii sieluani jotenkin todella paljon, mutta samaan aikaan oma hyvinvointi kaipaa myös tasapainoa. Jotain tuttua ja turvallista kaiken tämän uuden ympärillä.

Olen huomannut, että arjen rutiineista on tullut mm. todella tärkeä osa hyvän elämän rakentamista täällä. Se, että pystyn tekemään omia töitä ulkomailta käsin on ollut yksi isoimpia etuja ja se pitääkin oman pääkopan hyvin kasassa. Vaikka asummekin täällä mieheni töiden vuoksi, niin on ollut minulle todella tärkeää, että pystyn jatkamaan ja kehittämään myös omaa uraani täältä käsin. Tarvitsen elämääni tavoitteellisuutta ja se on iso osa hyvinvointiani. Omat työrutiinit ja mielen pitäminen virkeänä sen myötä on ihan yhtä tärkeää hyvinvointini kannalta, kuin vaikka terveellinen ruokavalio, säännöllinen liikkunta ja hyvät yöunet. Kaikista näistä palasista muodostuu se kokonaisuus, joka saa minut pysymään tasapainossa ja voimaan hyvin.
Näiden hyvinvoinnin peruspilareiden lisäksi olen huomannut, että yksi asia elämässäni on nostanut kuitenkin erityisesti merkityksellisyyttä täällä ollessani ja se on yhteys läheisiini. Kun asuu kaukana ulkomailla erossa omasta perheestä ja ystävistä, niin huomaa miten iso vaikutus sillä on omaan hyvinvointiin. Se, että ei pääse fyysisesti halaamaan ja näkemään omia rakkaita on välillä todella raastavaa. Erityisesti nyt, kun maailmantilanne hankaloittaa välimatkaa entisestään. Onkin minulle siksi ihan älyttömän tärkeää pitää yhteyttä läheisiini vaikka juuri videopuheluiden ja ihan arkisten viestien muodossa. Nämä puhelut lataavat aina omaa sydäntäni ja antavat voimaa arkeen täällä. Tätä nyt kirjoittaessa iski itseasiassa ihan kauhea itkupuuska. Ei hitto miten paljon ikävöinkään välillä omaa perhettäni ja ystäviäni. Olen maailman onnekkain ihminen, että minulla on niin paljon rakkautta elämässäni ja tiedän, ettei se katoa minnekään, vaikka täällä maailmalla ollaankin.

Ikävää korostaa varmasti välillä myös se, että elän tällä hetkellä ulkomailla asumisen lisäksi muutenkin niin erityistä aika elämässäni, kun minusta tulee äiti. Kaikki on senkin suhteen niin uutta ja jännittävää, että huomaan kaipaavani läheisteni läsnäoloa ehkä entistä enemmän. He tuovat minulle mieheni lisäksi turvaa ja tasapainoa tämän kaiken uuden keskellä ja vaikka en pystyisikään jakamaan tiettyjä asioita ja kokemuksia heidän kanssaan nyt niin pelkkä tunne siitä, että he ovat lähellä on maailman isoin asia. Kaukana, mutta lähellä.
Äidiksi tuleminen on herättänyt minussa myös ihan uudella tavalla ekaa kertaa huolta terveydestä. Omasta, mieheni, tulevan lapsemme sekä myös kaikkien läheistemme terveydestä. Sitä miettii nyt paljon herkemmin kaikkia terveyteen liittyviä asioita ja miten äärimmäisen onnekkaita saamme olla, että raskaus on edennyt tähän saakka mutkitta ja olemme molemmat mieheni kanssa terveitä sekä myös molempien ydinperheet voivat Suomessa hyvin. Sairaus on kuitenkin asia, joka on lähiaikoina koskettanut sukuamme muutamaankin otteeseen todella läheltä ja sen olemassa olo on äärimmäisen pelottava asia. Erityisesti nyt perhettä perustaessa.

Siksi onkin minulle erityisen tärkeää huolehtia omasta sekä perheeni hyvinvoinnista ja tukea tahoja, jotka myös edesauttavat siinä. Sensodyne on minulle jo pitkäaikainen yhteistyökumppani ja heidän hammastahnojensa avulla tuleekin huolehdittua ainakin yhdestä tärkeästä hyvinvoinnin alueesta, nimittäin suun kokonaisvaltaisesta terveydestä. Tiesitkö muuten, että jo lasta suunnitellessa tai viimeistään heti raskauden alussa on hyvä käydä hammaslääkärissä tarkistuksessa suussa mahdollisesti piilevien bakteerien ja tulehdusten takia? Itse kävin sattumalta hammastarkatuksessa juuri ennen positiivisen testin tekemistä ja suun tilanne oli onneksi loistavassa kunnossa. Tästä ehkä kiitos myös Sensodynelle. Ei reikiä, ei vihlomista ja tervein paperein ulos.

Sensodyne toimii tänä vuonna myös yhdessä Syöpäsäätiön Roosa Nauha -keräyksen kanssa ja lahjoittaa jokaisesta myydystä Sensodyne hammastahnasta 0,20€ syöpätutkimusten yhteiskeräyspottiin. Tästä syksystä alkaen keräys tukee rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimista, joka on minusta ihan valtavan hieno asia. Suun terveydestä huolehtimisen lisäksi käythän säännöllisesti myös perinteisessä terveystarkastuksessa olit sitten raskaana tai et. Naisille säännölliset papa-kokeet ja rintojen tutkiminen on yksi isoimmista tekijöistä syövän havaitsemiseen tarpeeksi ajoissa ja se on hyvä muistaa elämän jokaisessa vaiheessa. 

Pidetään siis huolta itsestämme sekä läheisistämme ja pyritään voimaan kokonaisvaltaisesti hyvin. Tarkoitti se sinulle tällä hetkellä sitten mitä tahansa. Minulle se tarkoittaa tasapainoista ja tervettä elämää yhdessä oman pienen perheeni kanssa ja yhteyttä omiin läheisiini olimme sitten missä tahansa päin maailmaa. Nämä ovat kuitenkin niitä kaikista tärkeimpiä asioita.

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*