CATEGORIES
19.7.2018

BEST FOOD DAY OF THE YEAR

Arcachon

Täällä Arcanchonissa monien vuosien perinteeksi on muodostunut sunnuntaipäivän veneretki lahden toiselle puolelle Chez Hortense ravintolaan, joka on ollut toiminnassa Cap Ferretissa jo yli sata vuotta! Tämä on aina heittämällä koko vuoden paras ruokapäivä ja tilataankin täällä siskojen kanssa aina samat setit vuodesta toiseen. Mm. talon salaisella reseptillä valmistetut valkosipuli-sinisimpukat ovat jotain niin taivaallista, että mikään seafood missään ei ole tätä kyllä voittanut. Tuskin ehkä voittaakaan.

Venematka Arcanchonista Cap Ferretin kestää nousuvedestä riippuen n.15-30min. ja lahden toiselle puolelle pääsee myös yleisillä lautoilla. Suosittelenkin suuresti kaikille Arcanchoniin matkaaville tekemään pienen päiväretken myös lahden toiselle puolelle ja vierailemaan mm. Chez Hortense ravintolassa! Lupaan, että on matkan arvoinen makuelämys.

Lounaan jälkeen käytiin veneellä ihailemassa vielä lahden keskellä olevia hiekkasärkkiä, jotka tulevat aina esiin laskuveden aikaan. Näitä oli aina pienenä niin hauska tutkia ja nyt ilo on siirtynyt myös siskonpojilleni, ketkä etsivät hiekkasärkiltä aina simpukka-aarteita, rapuja ja kaikkea muuta kiinnostavaa.

Näille dyynien läheisille hiekkasärkille pääsee oikeastaan vaan veneellä, mutta koko lahden pituudella on paljon paikkoja, johon voi myös vaan kävellä suoraan rannalta laskuveden aikaan, koska vesi on niin matalalla. Pitää vaan huolehtia siitä, että ei lähde näille tutkimusmatkoille liian myöhään, koska nousuvesi voi yllättää todella nopeasti! Nämäkin kuvissa näkyvät hiekkaläntit katosivat ihan muutamissa minuuteissa nousuveden alettua. 

Photos of me Hanna Väyrynen

17.7.2018

AURINGONLASKUJA ARCANCHONISSA

Arcachon

Loma Ranskassa on alkanut todella tuttuun tapaan. Jokainen aamu herätään kaikki omia aikoja (minä vikana, Hanna + perhe ekana) isän hakemien croissanttien tuoksuun, jonka jälkeen päivä kuluu lämpimän auringon alla makoillen ja siskonpoikien kanssa leikkien. Ihan hirveästi ei olla talon ulkopuolelle edes vielä lähdetty! Sunnuntaina kävimme tosin perinteisellä lounaalla Chez Hortensissa lahden toisella puolella veneellä, mutta muuten olemme kyllä pysytelleet vielä aika hyvin Moulleaun alueella täällä Arcanchonissa.

Iltaisin keräännymme koko porukka sitten aina alaterassille nauttimaan illallisesta auringonlaskun aikaan, joka on ainakin itselleni jotenkin aina päivän kohokohta. On niin ihana fiilis mennä rantaleikkien jälkeen suihkuun, vetää pitkät päälle ja tulla alas tätini herkkujen äärelle. Muutama lasi viiniä, hyvää ruokaa ja perhe ympärillä, niin kyllä siinä vaan sielu lepää.

ZARA Dress

GUCCI Shades

Tällä viikolla lomaillaan täällä vielä täysillä, mutta räpsitään aina vähän väliin siskon kanssa kaikkea kivaa (miten nyt kolmen lapsen kanssa ehtii), joten kuvia Ranskasta on vielä varmasti luvassa! Täällä juhlittiin eilen myös todella isosti MM-kisojen finaalia, josta lisää kuvia voit nähdä siskon blogista. Ihan hullua, että satuttiin olemaan täällä koko porukka yhdessä finaalin aikana ja vielä voitto kotiin!!! Koko ranskalainen perheemme oli ihan sekaisin onnesta pelin jälkeen. Upeita muistoja, jotka jäävät varmasti myös siskonpoikieni mieleen, koska ovat niin valtavia futisfaneja.

Ihania hellepäiviä myös sinne Suomeen! Nautitaan nyt näistä ♥

Photos of me Hanna Väyrynen