CATEGORIES
30.7.2019

KESÄKATSAUS: ARCACHON

Lifestyle

Kesäkatsaus jatkukoon! Ennen Vuokattia oli nimittäin meidän perheen perinteinen kesäreissu Arcachoniin meidän ranskalaisten serkkujen luo. Tällä kertaa matkaan lähti mukaan minä, poikaystäväni, isäni, pikkusiskoni sekä isosiskoni kolmen lapsensa kanssa. Oli samalla myös hauska testata vähän poikaystäväni sietokykyä meidän perheen keskellä melkein viikon ajan :D On meinaan aikamoinen melu ja melske aina tuolla talolla, kun yhdistää pienet lapset, ranskalaisten kiivaan puhetahdin ja meidän siskosten väliset (rakastavat) nahinat hehe. Älkää antako siis seesteisten kuvien hämätä liikaa.

Tämä viikko (tai 5 päivää) sujui kuitenkin enemmän kuin hyvin ja päästiin nauttimaan taas ihanien dyynien maisemista, veneretkestä lahden toiselle puolelle sekä tietty talolla kuumista rantapäivistä ja koreista pöydistä. Täällä tulee kyllä vedettyä ittensä aina ihan ähkyyn! Patongille, viinille, juustoille ja ruoalle ei näy vaan loppua. Kuuluu kyllä joka vuosi asiaan.
Arcanchonin päivärytmiin kuuluu aina nukkuminen pitkään (kunnes lapset, koira tai croisanttihimo herättää), jonka jälkeen yritän aina vähän kävellä rannalla tai liikkua pihalla, koska loppupäivänä treenaamisesta ei tule koskaan enää mitään. Ja toki lomalla voisi skipata myös kokonaan kaiken urheilun, mutta kaikella tuolla ruokamäärällä on se itselleni vaan välttämätöntä. Ihan vaan senkin takia, että housut menisi joskus kiinni. Treenimuotoihin kuuluu myös kävely hiekkadyyneillä, tennis sekä esim. pienet pyöräretket! Ihan parasta.

Pienen hikoilun jälkeen päivä koostuu aina vaan rantaleikeistä, uimisesta, lounaasta ja päikkäreistä. Iltapäivisin saatetaan lähteä vielä kaupungille jätskille tai drinksuille ennen illallista, mutta that's it. Suurin osa ajasta menee aina talolla ilman mitään sen kummempaa ohjelmaa ja se on se mikä tekee loman. Ainakin minulle. 

Hitto tää on vaan niin rakas paikka mulle! Tänä vuonna tuli itseasiassa 25 vuotta täyteen siitä, kuin tätini ja setäni hankkivat tämän talon. Siitä lähtien ollaan käyty täällä perheen kanssa melkein jokaikinen kesä. Ihan koko vuoden kohokohtia ja olen niin iloinen, että saatiin tänä vuonna mahdutettua se kalenteriin yhdessä, vaikka aika haipakkaa onkin ollut aikataulujen suhteen. Koko ajan jossain, mutta kai sekin kuuluu yleensä kesään. <3 

19.7.2018

BEST FOOD DAY OF THE YEAR

Arcachon

Täällä Arcanchonissa monien vuosien perinteeksi on muodostunut sunnuntaipäivän veneretki lahden toiselle puolelle Chez Hortense ravintolaan, joka on ollut toiminnassa Cap Ferretissa jo yli sata vuotta! Tämä on aina heittämällä koko vuoden paras ruokapäivä ja tilataankin täällä siskojen kanssa aina samat setit vuodesta toiseen. Mm. talon salaisella reseptillä valmistetut valkosipuli-sinisimpukat ovat jotain niin taivaallista, että mikään seafood missään ei ole tätä kyllä voittanut. Tuskin ehkä voittaakaan.

Venematka Arcanchonista Cap Ferretin kestää nousuvedestä riippuen n.15-30min. ja lahden toiselle puolelle pääsee myös yleisillä lautoilla. Suosittelenkin suuresti kaikille Arcanchoniin matkaaville tekemään pienen päiväretken myös lahden toiselle puolelle ja vierailemaan mm. Chez Hortense ravintolassa! Lupaan, että on matkan arvoinen makuelämys.

Lounaan jälkeen käytiin veneellä ihailemassa vielä lahden keskellä olevia hiekkasärkkiä, jotka tulevat aina esiin laskuveden aikaan. Näitä oli aina pienenä niin hauska tutkia ja nyt ilo on siirtynyt myös siskonpojilleni, ketkä etsivät hiekkasärkiltä aina simpukka-aarteita, rapuja ja kaikkea muuta kiinnostavaa.

Näille dyynien läheisille hiekkasärkille pääsee oikeastaan vaan veneellä, mutta koko lahden pituudella on paljon paikkoja, johon voi myös vaan kävellä suoraan rannalta laskuveden aikaan, koska vesi on niin matalalla. Pitää vaan huolehtia siitä, että ei lähde näille tutkimusmatkoille liian myöhään, koska nousuvesi voi yllättää todella nopeasti! Nämäkin kuvissa näkyvät hiekkaläntit katosivat ihan muutamissa minuuteissa nousuveden alettua. 

Photos of me Hanna Väyrynen