CATEGORIES
24.5.2018

GOTHENBURG SNAPSHOTS

Gothenburg

Ihana kesäinen Göteborg! Lensin maanantaina Ruotsiin työjuttujen vuoksi, mutta jäin Göteborgiin myös yhdeksi ylimääräiseksi yöksi, koska rakas ystäväni Eva asuu siellä. Eva on alkuperäisesti Slovakiasta kotoisin, mutta nyt hän asuu Göteborgissa yhdessä poikaystävänsä kanssa. Tutustuimme Evan kanssa melkein 10 vuotta sitten, kun kiersimme yhdessä Eurooppaa pokeri host/managereina. Meillä oli molemmilla aina X määrä pelaajia, keiden asioista huolehdimme reissujen ajan ja näihin vuosiin mahtuu kyllä niin paljon hulluja kokemuksia ja muistoja. Saimme kokea niin paljon silloin yhdessä ja tämä tekikin meistä sitten ihan äärimmäisen läheisiä. Oli siis aivan ihana nähdä Evaa taas pitkästä aikaa!

Meillä ei ollut kuin kaksi iltaa yhdessä ja tämä aika meni kyllä täysin hyvän ruoan ja höpöttelyn merkeissä. Ensimmäisenä iltana olimme mm. Heaven 23 nimisessä ravintolassa Toast Skageneilla ja toisena iltana ihan älyttömän hyvässä asian fusion ravintolassa nimeltä Toso! Toso oli todella Gaijinin tyyppinen paikka ja ruoka oli kyllä ihan sairaan hyvää. Iso suositus jos olette koskaan Göteborgissa päin. Iso plussa oli vielä ravintolan ihana ulkoterassi, jossa kelpasi kyllä ihastella Göteborgin kaunista kesäkaupunkia. 

Olen jotenkin aina viihtynyt enemmän Göteborgissa, kuin esimerkiksi Tukholmassa. Se on jotenkin idyllisempi ja sympaattisempi. Tukholma on ainakin omaan makuuni välillä ehkä liian... hienohelmainen, mutta Göteborgissa kaikki ovat aina niin ihanan rentoja ja lähestyttäviä. Voisin ehdottomasti nähdä itseni asuvan täällä, joten en ihmettele, että Evakin viihtyy siellä niin hyvin. Aika moni suomalainen lukijani taitaa myös asua siellä? Tai ainakin Instagram viestien perusteella. Onko teillä vastaavia kokemuksia Göteborg-Tukholma vertailustani?

15.9.2014

Streets of Gothenburg

Gothenburg

ACNE Beanie

FILIPPA K Jacket

GENTLE MONSTER Shades

ZARA Sweater

ESPRIT Shorts

NIKE Shoes

LONGCHAMP Bag

 

Göteborg on kuin Suomen Turku! Mahtavia ravintoloita, rentoja ihmisiä ja jokilaivoja. Tykkään siitä jotenkin todella paljon enemmän Tukholmaan verrattuna. Ihmiset ovat jotenkin paljon lähestyttävämpiä täällä. Olen jopa hieman huumantunut kaupungin postitiivisesta vibasta. En hetkeäkään ihmettele, että slovakilainen ystäväni Eva viihtyy täällä niin hyvin! Hän on muuttanut tänne ruotsalaisen poikaystävänsä perässä ja on äärimmäisen onnellinen, vaikka koti-ikävä tietty välillä painaakin. Olemme vain kävelleet ympäri kaupunkia, juoneet kahvia, syöneet hyvin ja naurettu. Todella rentouttava viikonloppu. Eilen illalla istuimme iltaa heidän kotonaan muutaman ystävän, viinin ja juustojen kera. Meillä oli niin hauskaa keskenämme, että emme edes lähteneet yökerhoilemaan! Kävimme vaan läheisessä pikkuravintolassa yksillä drinksuilla, mutta olimme jo aikaisin nukkumassa. Täydellinen ilta.

Jos muuten olette lähiaikoina suuntamassa tänne niin suosittelen lämpimästi Meet ja Hello Monkey -ravintoloita! Aah, niin täydellistä ruokaa, että minun pitää lentää tänne pian uudestaan.

 

// Gothenburg is like the finnish city Turku! Great restaurants, awesome people and riverboats. I really like it here compared to Stockholm. I think the people here are a bit more approachable. I really like the positive vibe I'm getting from this place! I totally understand why my slovakian friend Eva loves it here. She moved here after she met her swedish boyfriend.

We've been just walking around the city laughing and eating well! Such a relaxing weekend. Yesterday we were supposed to go out, but instead we just stayd in with some of their swedish friends and enjoyed some wine and cheese. Ok, we had few drinks at this little place, but we were home so early that it doesn't really count, haha.

Oh and if you're travelling to Gothenburg you simply must try the Meet and Hello Monkey restaurants! Such great food that I must come here soon again just for the food.