CATEGORIES
19.9.2017

CHINATOWN

New York

Chinatown, New York City.

New Yorkin kaupunginosista Chinatown oli minulle täysin tuntematon ennen tätä reissua, mutta ekojen päivien hotellimme 50 Bowery sijaitsi siellä, joten nyt tuli tämäkin alue nähtyä kunnolla! Chinatown on täysin erilainen muihin kaupunginosiin nähden, ja hetkeksi tuntui kuin olisin oikeasti astunut kokonaan uuteen maahan.

Tällä alueella parasta on mennä herkuttelemaan dim sumeilla, ja saimmekin muutamalta paikalliselta aivan loistavan vinkin Nom Wah Tea Parlor nimisestä ravintolasta, joka osoittautui täysin kehujen arvoiseksi paikaksi! Tämä oli myös yksi koko reissumme edullisimmista aterioista, joten todella iso peukku ravintolalle. 

Alueella on myös lukuisia muita hyviä itämaisia ravintoloita sekä hyvinvointipalveluita, kuten esimerkiksi hierontaa todella edullisesti. Kävimmekin sitten dim sumien jälkeen pikaisessa jalkahieronnassa, ja kruunasimme iltapäivämme The Good Sort terveyskahvilan sateenkaarikahveilla. Kyllä. Vain jenkeissä, mutta olipahan taas Instagram ystävällinen keksintö!

//Explored Chinatown for the first time and really liked it! If your in the neighborhood, get some amazing dim sums at Nom Wah Tea Parlor and than top it of with iced rainbow lattes from The Good Sort cafe right next door. You can also find super cheap and good massage places in this area. Perfect afternoon plan right?//

18.9.2017

VINKKEJÄ NEW YORKIIN

New York

Kuten kerroin jo aiemmissa postauksissani, oli tämä jo vissiin kuudes kertani New Yorkissa ja kyllästymistä ei ole tiedossa! Olen jokaisella reissulla nähnyt niin paljon uusia puolia kaupungista ja rakastunut siihen vaan entistä enemmän. Jotenkin tuntuu siltä, että olisin vasta nyt päässyt kunnolla kaupungin sydämeen. Kokonainen viikko täällä teki siis kunnolla tehtävänsä.

Tässä postauksessa on listattuna paljon erilaisia vinkkejä Nykiin, mutta jos olet matkustamassa kaupunkiin ihan ensimmäistä kertaa, niin älä missaa Times Squaren hälinää, Vapaudenpatsaan ihastelua, Broadwayn näytöksiä, Central Parkissa pyörimistä sekä aamukävelyä Brooklyn Bridgen yli. Nämä ovat kaikki must do juttuja Nykissä, mutta itse haluan aina jokaisella reissulla tehdä vähän eri juttuja ja siksi tässä postauksessa on keskitytty vähän yksityiskohtaisempiin vinkkeihin.
ALUEET JA LIIKKUMINEN

Ihan ensimmäisenä juttuna Nykiin mentäessä kannattaa tutustua kunnolla sen kaupunginosiin. Ihan vaan kunnolla karttaa tutkimalla! Sen perusteella hahmoitat paljon paremmin missä on mitäkin ja miten kaupunki toimii. Kaupunginosat ovat myös todella erilaisia ja esimerkiksi Midtown on mielestäni verrattavissa Helsingin Kamppiin, kun taas Soho ja Greenwich Village ovat paljon enemmän Punavuori/Eira henkisiä. Kaupunginosien välillä voi olla myös todella pitkätkin välimatkat, joten kaupungissa on ehdottomasti nopeinta ja helpointa liikkua metrolla varsinkin jos siirtyy Uptownista Downtowniin.

Uber toimii myös todella mutkattomasti Nykissa ja sitä tulikin käytettyä ehkä enemmän, kuin perinteisiä takseja. Myös taksit ovat kuitenkin edullisia Suomen hintoihin verrattuna. Autolla liikkuessa kannattaa kuitenkin varautua siihen, että jos reitti näyttää 10 minuuttia, niin todellisuudessa matkaan menee ainakin 20-30 minuuttia ruuhkien vuoksi. Taksit kannattaa aina ottaa lennossa myös siihen suuntaan mihin on matkaamassa, koska muuten ne saattavat joutua kiertämään pitkänkin matkan yksisuuntaisten teiden vuoksi. Osoite kannattaa myös antaa taksikuskeille aina tyylillä "corner of 5th and 6th Avenue", koska harvoin taksikuskit osaavat ulkoa kadun numeroita. Katso siis aina kohteesi lähin kadunkulma etukäteen!
MAJOITUS

Majoittuminen kannattaa myös valita oikeasta kaupunginosasta sen mukaan, mitä haluaa eniten nähdä ja tehdä. Itse suosin paljon enemmän Downtownin kaupunginosia, kuten Soho, Greenwich Village, East Village, Nolita sekä esim. Meatpacking District. Näillä alueilla on paljon mahtavia ravintoloita, kuvauslokaatioita, ostosmahdollisuuksia ja kaiken kaikkiaan vaan kiva viba. Midtownissa on paljon isoja nähtävyyksiä, mutta en henk.koht tykkäisi itse asua siellä. Liian hektistä omaan makuuni sekä paljon vaikeampaa löytää kivoja ruokapaikkoja. Kivoimmat hotellit, joissa olen tähän mennessä majoittunut ovat Hotel 50 Bowery, The Dream Hotel Downtown sekä The Standard High Line.

Myös Brooklyn ja sieltä varsinkin Dumbo sekä Williamsburg ovat ehdottomasti vierailun arvoisia paikkoja ravintoloiden sekä ostosten puolesta, mutta maijoituksen kannalta vähän liian kaukana kaikesta muusta. Pysyisin siis Manhattanin puolella varsinkin jos kyseessä on lyhyempi reissu Nykiin.
BRUNSSILLE

Aamiais- sekä brunssipaikat ovat iso osa paikallista kulttuuria ja niitä nousee koko ajan vaan lisää ja lisää. Ehkä tunnetuin brunssipaikka on Buthchers daughter West Villagessa, mutta omasta (ja muiden kanssareissaajien) mielestä aivan ylihypetetty paikka. Ehkä huonoin brunssi kaikista kokeilemistamme. Lemppareita oli ehdottomasti Jack´s Wife Freda (useampi toimipiste), uusi tuttavuus BoCaPhe sekä viimeisen aamun löytö BlueStone Lane! Näiden lisäksi testaa myös Dudleys sekä Grey Dog.
LOUNAS

Useimmat aamupala/brunssipaikat ovat myös mahtavia lounaspaikkoja, joten kaikki yllämainitut brunssipaikat toimivat myös loistavasti lounaalle. Näiden lisäksi suosittelen SushiSambaa sushihimoon sekä by Chloeta jos mieli tekee hyvää salaattia. Tacombi Bleecker oli myös ihan mieletön meksikolainen, joka toimii lounaan lisäksi myös mahtavana iltapaikkana. Täällä söimmekin viimeisen yhteisen dinnerin isolla porukalla margaritakannujen siivittämänä.
ILTAMÄTTÖ

Tällä reissulla emme käyneet kovin montaa kertaa kunnollisissa illallispaikoissa, vaan olimme aina iltaisin niin poikki, että pikainen ja helppo iltasafka vei aina voiton. La Esquina oli ainoa poikkeus ja se olikin lauantai-iltamme valinta ennen kuin lähdimme New Yorkin yöhön. Todella makea ja suosittu salakapakka, jossa väki oli kyllä todella hyvännäköistä ja ruoka mieletöntä. Älä anna siis ruokakuvan hämätä tämän paikan kohdalla. Ehdoton suositus siis tälle, mutta varaukset kannattaa tehdä ravintolan puolelle aina todella hyvissä ajoin. Aiempien reissujen lemppareita ovat illallisten puolesta olleet TAO Downtown sekä The Standard High Linen oma ravintola The Standard Grill.
MUUT VINKIT

TAO Downtownin vieressä (Chelsea) on rivissä paljon hyviä yökerhoja ja baareja, joihin mekin eksyimme lauantai-iltana. Näistä lemppariksi muodostui Electric Room sekä Rose bar. Yökerhoihin mentäessä kannattaa varautua mielellään ennakkovarauksilla varsinkin jos liikenteessä on iso porukka. Naisporukoilla on helpompi päästä sisään (kuten aina), mutta kundeille suosittelen suoraan pöytävarausta. Muistakaa ottaa myös aina henkilötodistus mukaan, koska sitä kysytään ihan kaikilta.

Perinteisten shoppailupaikkojen lisäksi (Broadway, 5th Avenue, Bloomingdales, Soho) suosittelen myös koluamaan New Yorkin vintage ostospaikat sekä etsimään esimerkiksi makeita tauluja kotiin julistemyymälöistä! Itse löysin tämän Artful Posters liikkeen West Villagesta ja ostin sieltä 4 eri ihanaa julistetta kotiin. Nämä tulossa esittelyyn varmasti pian. Yhtenä vinkkinä naisille on myös jättää shampoo purkit kotiin ja käydä laittamassa hiukset kuntoon Blowdry bar -hiussalongeissa, joita löytyy melkein joka nurkan takaa.
NÄKÖALAPAIKAT

New Yorkin parasta antia on ehdottomasti myös lukuisat näköalapaikat, joista parhaat ovat mielestäni Top of the Rock (5th & 6th Avenue), Jimmy and the James kattoterassi (15th Thompson Street), Empire State Building (33rd & 34th Street), The Standard High Linen kattoterassi sekä tietty Brooklyn Bridge, josta näkee upeasti koko Manhattanin näkymän. Myös hotellimme 50 BOWERY:n kattoterassi oli ihana iltadrinkkejä ajatellen!

♥ New York City ♥

Toivottavasti näistä vinkeistä oli hyötyä! Vastaan myös mielelläni muihin New Yorkiin liittyviin kysymyksiin jos jotain tulee mieleen ja osaan suinkin auttaa. Seuraavalla kerralla aion panostaa vielä entistä enemmän kaikkien second hand / vintage paikkojen löytämiseen sekä ehkä sisustusjuttuihin. Harmittaa, että tajusin esimerkiksi nuo Nykin julistemyymälät hieman liian myöhään. Niitä olisi ollut siellä vaikka kuinka paljon! Julisteet ei paina mitään ja ne voi helposti kehystää myös täällä Suomessa, joten mukaan olisi mahtunut useampikin kappale. Noh, onneksi edes muutama kiva juliste lähti tältä reissulta muistoksi kotiin. Ensi kerralla taas sitten. Onpahan syytä matkustaa New Yorkiin vaikka heti uudestaan!

//My top tips for New York regarding areas, accommadation, food, viewspots and other stuff like shopping and clubbing. You can easily pick up all the tips from the names I have highlighted. Hope you get to explore this amazing city!//