CATEGORIES
12.11.2017

WINTERWONDERLAND

Lapland

Levin Iglut, Lapland.

Levillä ei yön aikana igluissa näkynyt enää revontulia paksun pilvikerroksen vuoksi, mutta pilvet toivat jotain muuta ihanaa mukanaan... talvimaan! Oli kerrassaan ihanaa herätä lasi-iglusta tähän kauniiseen valkoiseen maisemaan, vaikka kovin pitkälle ei tuiskun vuoksi enää nähnyt. Ihan erilainen maisema, kuin edellisen postauksen kuvissani! 

Olisin niin paljon halunnut jäädä Leville myös toiseksi yöksi, vuokraa sukset ja hyppää rinteisiin, mutta aamupalan jälkeen oli jo aika lähteä takaisin kotiin. Nyt tekee kyllä heti mieli suunnitella joku kaveriporukan laskureissu Lappiin vaikka keväälle. Viime kerrasta on jo ihan liian monta vuotta. Tästä reissusta kuitenkin nyt iso kiitos LuinSpa sekä Levin Iglut! Oli aivan mahtava vuorokausi Levillä teidän kanssa. 

Sunnuntai sujuu täällä todella rennoissa merkeissä kotisohvalla, mutta illalla menemme juhlimaan isää perhedinnerin merkeissä. Hyvää Isänpäivää jo nyt rakas pappa! Olet meidän kallio ♥

Photos Aleksi Kylmälahti

10.11.2017

LEVIN IGLUT

Lapland

Saavuimme tiistaina Levin Iglut -kylään puolen päivän aikaan ja jo silloin näytti siltä, että aurinko oli laskemassa horisontin taakse, vaikka se oli itseasiassa juuri korkeimmillaan! Näissäkin kuvissa on ihan iltatunnelma, vaikka kello taisi olla ainoastaan kaksi päivällä. Saatiin sitten ihanasti Nannan kanssa tallennettua Lapin oma upea golden hour heti lounaan jälkeen.

Levin Iglut ovat olleet omalla reissulistallani jo vaikka kuinka pitkään, joten oli äärimmäisen innoissani kun sain sinne kutsun LuinSpalta. Iglut olivat kyllä juuri niin upeat kuin olin kuvitellutkin. Minut jopa ihan yllätti niiden koko. Olin jostain syystä aina kuvitellut, että ison lasitilan vuoksi suihkutilat olisivat todella pienet, mutta ne olivatkin yllättävän tilavat! Iglusta löytyi myös pieni keittiönurkkaus liedellä ja isolla jääkaapilla. Molemmat keittiö sekä suihkutilat ovat luonnollisesti peitetty kokonaan, mutta makuuhuoneesta verhot saa kiinni ainoastaan iglun alaikkunoiden osalta. Kuu valaisee öisin yllättävän paljon, joten herkkäunisten kannattaa pakata silmälaput mukaan. Itse nautin tosin juuri siitä, että yöllä herätessä näki heti kuun sekä tähtitaivaan.
Levin Iglut on ihan mahtava perheyritys ja meillä oli todella iso ilo kuunnella sen koko tarina paikan omistajien kertomana. Koko iglukylä on saanut alkunsa yhden miehen unelmasta, joka alkoi 4:n iglun rakentamisesta Levi tunturin päälle. Tämän jälkeen iglujen suosio vaan kasvoi ja kasvoi ja nyt tämä 24:n lasi-iglun kokoinen kylä on äärimmäisen tunnettu ja haluttu matkakohde ympäri maailmaa! Tällä hetkellä tätä unelmaa pyörittävät miehen lämminhenkiset ja äärimmäisen vieraanvaraiset lapset sekä lapsenlapset. Harvoissa paikoissa on kyllä ollut näin ihana sekä lämmin tunnelma. Perheen rakkaus paikkaa kohtaan välittyy kyllä ihan kaikesta.
Lasi-iglun lisäksi kylään on viime vuonna avattu upea Aurora Sky -ravintola, jossa tarjoillaan aina aamupalat ja illalliset! Mekin nautimme täällä ihan mielettömän kolmen ruokalajin illallisen, joten vaikka ei igluissa asuisikaan, niin tänne ravintolaan voisi hyvin tulla pelkästään syömään. Ravintolan yläkerta on myös kokonaan lasikaton alla, joten sieltä on upeat näkymät laaksoon sekä iglukylään. Jos revontulet näyttäytyvät, niin ravintolassa laitetaan aina kaikki valot pois niiden ajaksi. Kuinka tunnelmallista!

SOFT GOAT  Cashmere sweater & pants

Hintaa igluilla on kyllä jonkin verran ja yksi yö superior tai premium iglussa maksaa n. 500 -750€ riippuen vähän ajankohdasta. Näissä kuvissa näette premium iglun, joka on sijoitettu aivan tunturin reunalle ja siitä oli kyllä ihan mielettömät maisemat joka puolelle! Meillä kävi kyllä tuuri kelien kanssa, mutta pakko miettiä sitäkin, että esimerkiksi kovan lumimyrskyn aikaan ei iglusta varmaan näe yhtään mitään mihinkään suuntaan. Silloin tuntuu kyllä todella hurjalta maksaa noinkin iso summa yhdestä yöstä. Onhan iglut itsessäänkin ihan äärimmäisen tunnelmalliset ja ihanat, mutta silti. Siksi ehkä itse suosittelisin kokemaan iglut näin kauden alkuvaiheessa, kun revontulien mahdollisuus on korkealla ja lumimyrskyjen todennäköisyys pienempi. Myös hinnat ovat tässä vaiheessa vuotta vähän armollisemmat, joten siitäkin syystä marraskuun alku olisi loistava aika matkustaa tänne. Älyttömät pakkasetkaan eivät tähän aikaan pure niin lujaa. Toisaalta taas kunnon lumimaisemat tuovat tänne ihan oman taikansa, jonka näettekin sitten huomisessa postauksessa... Oli ihan mieletöntä herätä iglusta kunnon talvimaahan, joka oli tullut yön aikana! Taianomainen aamu. 

Kiitos vielä Levin Iglut äärimmäisen lämpimästä vastaanotosta. Oli unohtumaton elämys, mutta en ihan vielä saanut tarpeekseni. Nähdään siis joskus vielä uudestaankin. ♥