CATEGORIES
26.5.2020

VÄLIVIIKKO VIERUMÄELLÄ

Lifestyle

Viime viikko kului lähes kokonaan Vierumäellä meidän mökillä Petterin väliviikon vuoksi ja ai, että miten hyvään saumaan se jotenkin tulikaan. Olin itse ainakin todella innoissani pienestä maiseman muutoksesta ja nyt tuntuu, että on taas virtaa saada asioita tehtyä kotosalla, kun muutti hetkeksi vähän rytmiä.

Pidin itsekin vähän rennomman viikon töiden puolesta ja sain ruutuaikaani laskettua jopa huimat 49%, joka teki pääkopalle kyllä hyvää. Vaikka töitä ei ole ihan niin paljon kuin normaalisti, niin silti tulee koko ajan notkuttua puhelimella, joka on alkanut vaikuttaa mm. yöuniini. Pieni breikki auttoi kyllä tähänkin asiaan.

Unenlaatuun vaikutti varmasti myös jokapäiväinen liikkuminen, jota tehtiin Vierumäellä paljon. Pelattiin joka päivä tennistä, käytiin kävelemässä, tehtiin terassitreenejä ja vaikka mitä. Siitä Vierumäki on kyllä huikea paikka, kun siellä voi harrastaa niin paljon kaikkea! Ei tule aika kyllä ollenkaan tylsäksi, vaikka välillä juuri se tekemättömyys on mökillä se paras juttu. 

Syötiin myös hyvin, katsottiin maratonina kaikki Fast & Furious leffat viikon sisään ja ihmeteltiin sään äkillisiä muutoksia. Ehkä viikon kaunein hetki oli juuri tämä kuvissa näkyvä saunan jälkeinen pulahdus järveen, kun satoi ihan kaatamalla, mutta yhtäkkiä aurinko tulikin jostain raosta esiin ja lämmitti vähän ihoa. Siinä oli kyllä Suomen kesäsää tiivistettynä yhteen kauniiseen pakettiin. En malta odottaa kyllä odottaa, että päästään tänne taas takas!

11.5.2020

DATE NIGHT HERKKU X DEMO TYYLIIN

Lifestyle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ FOODMARKET HERKKU

En tiedä teistä, mutta itse olen ainakin tehnyt nyt ihan luvattoman paljon ruokaa nyt kotona ja tuntuukin siltä, että suurin osa arjesta tulee vietettyä keittiössä. Se on ollut omalla tavalla todella ihanaa ja olenkin fiilistellyt super paljon eri ruokajuttuja, mutta välillä kokkaamisesta tarvitsee kyllä taukoa. Välillä on ihanaa, että hyvän aterian eteen ei tarvitse tehdä mitään työtä ja nyt minulla onkin teille ihan huikea vinkki sitä ajatellen!

Foodmarket Herkku on nimittäin aloittanut ihan mielettömän yhteistyön toukokuun ajaksi Michelin-tähden ravintolan Demon kanssa ja nyt Helsingin Herkusta tai Herkun verkkokaupasta on saatavilla Demon take away -annoksia kotiinkuljetuksella kaikkialle pääkaupunkiseudulle! Me asumme sen verran lähellä Herkkua, että kävin itse paikan päällä tekemässä viikonlopun ruokaostokset ja nappasin samalla muutaman Demon annoksen mukaan. Ajattelin, että tästähän saa maailman helpoimman treffi-illan rakennettua kotiin ja oikeassa kyllä olin. Niin helppoa ja hyvää! Saman voi tehdä helposti myös Herkun verkkokaupan kautta ja jos tilaat kaiken ennen klo12.00, niin ruokaostokset saapuvat sinulle vielä seuraavan päivän aikana.
Pysyvinä vaihtoehtoina Demon annoksissa on; glaseerattua naudan poskea porkkana-chutneylla sekä riisillä (9,00€), lohipastramia ja tabbouleh-salaattia (12,50€), äyriäis-chorizo paella (14,00€) sekä ankankoipiconfit, annanperunaa ja tryffelillä maustettua varhaiskaalia (19,50€). Näiden lisäksi kivijalkamyymälässä on aina myös joku vaihtuva annos tarjolla sekä kasvisvaihtoehto tulossa valikoimaan myös pian. Annokset ovat täysin käyttövalmiita, eikä sinun tarvitse tehdä muuta kuin lämmittää ne kotona! Itse lämmitin annokset uunissa ja asettelin ne sen jälkeen mahdollisimman samalla tyylillä vaan lautasille ja siitä suoraan pöytään.

Me valitsimme tällä kertaa naudan posken, ankankoiven sekä lohipastramin, joka jaettiin alkuruokana. Tai no oikeastaan jaettiin kaikki annokset, koska haluttiin maistella mahdollisimman paljon eri juttuja! Oma lemppari oli ehdottomasti glaseerattu naudan poski, joka oli niin mureaa ja hyvää. En voi käsittää miten tämä annos oli vain 9,00€. Mieheni lemppari oli sitten taas ankankoipi, jonka tryffeli-kaalin minä taisin kyllä omia melkein kokonaan :D Pakko käydä hakemassa tuo äyriäis-paella vielä testiin jossain vaiheessa, koska mikään annoksista ei kyllä pettänyt. Ihan mieletön hinta-laatusuhde.

Demon take away -annosten lisäksi nappasin Herkun juustotiskiltä myös muutamia juustoja jälkiruoksi (suosittelen testaamaan Saint Agur sinihomejuustoa!), vähän jäätelöä, marjoja sekä pienen sivusalaatin tarvikkeet. Näistä muodostui kyllä ihan mieletön treffi-illan ateriakokonaisuus oman kodin mukavuudessa ja rauhassa. Hyvä punaviini vielä kylkeen, kynttilät päälle ja musiikki taustalle, niin johan oli nautiskelun aihetta. Aivan ihana piristys arkeen tässä kaiken keskellä! 

Demon pop up -piste on pystyssä Foodmarket Herkun Bistrossa nyt toukokuun loppuun saakka (juustotiskin jälkeen) ja se onkin todella hyvä syy piipahtaa Herkkuun muutenkin kuin sen laajan valikoiman vuoksi. Jos teet Herkku ostoksesi verkkokaupan kautta, niin sinne pääset suoraan tästä linkistä. 

Herkullisia hetkiä sinne kaikille!