CATEGORIES
3.10.2015

Munich snapshots

Munich

Me and Linda

Kiitos kaikille kauheasti eilisistä onnentoivotuksista! Into nousi täällä ihan sataan enkä malta odottaa, että pääsen näyttämään teille uudet sivuni!

Tässä muutamia kuvia Saksasta, kun päätimme Lindan ja muutaman muun bloggaajan kanssa lähteä keskustaan pyörimään ennen kotiinpaluuta. Berliinin verrattuna oli Munchenin keskusta jotenkin paljon historiallisempi. Paljon upeita rakennuksia, kirkkoja ja katuja. Parasta Munchenissa oli kuitenkin ehdottomasti Hans Im Gluck hampurilaisravintola, josta sain vinkin yhdeltä lukijaltani! Ravintolaketju, jota kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa jos tännepäin eksyy.

//Here are some snapshots from out trip to Munich! We had the chance to visit the city center before our arrival back home. I think Munich was a lot more historical compared to Berlin for example. A lot of amazing buildings and streets. The best thing about our day was Hans Im Gluck burger restaurant. One of my readers told me aboutit so thank you! It was delicious and I recommend it to anyone who visits Munich.

25.9.2015

Oktoberfest

Munich

Noniin tässä vihdoin tunnelmia Saksasta ja Oktoberfesteilta, johon pääsimme osallistumaan yhdessä Thomas Sabo tiimin kanssa!

Kävimme aluksi Thomas Sabon liikkeellä Munchenin keskustassa tutustumassa heidän uuteen Love Bridge -korumallistoonsa ja pääsimme myös itse kaivertamaan omat korumme pienillä rakkaustunnustuksilla. Ihana idea, joten iso kiitos Thomas Sabolle vielä tästä! Liikkeessä vierailun jälkeen suunnistimme Oktoberfesteille, jotka olivat ainakin itselleni todella iso yllätys. Alue oli iso huvipuisto laitteineen ja kojuineen! Jotenkin olin ajatellut, että alueella olisi vierekkäin paljon oluttelttoja ja puupöytiä. Tämän sijaan alueella oli erikseen ravintoloita, joihin mentiin vähän väliä (koko ajan) nautiskelemaan olutta. Muutenkin koko alue ja meininki oli jotenkin ihan erilaista, mitä odotin. Tässä 5 havaintoa, jotka jäivät ehkä eniten näistä maailmankuuluista olutfestivaaleista mieleen. 

1. Puvut

Tiedättekö, kun aina isoimmat kulttuurikliseet ovat yleensä turistien juttuja? Esimerkiksi ranskalainen serkkuni ei ole koskaan käynyt Eiffel-tornissa ja Japanissa syödään paljon muutakin kuin sushia ja kalaa. Noh, Oktoberfesteilla juuri pukeutuminen ja olutteltoissa riehuminen oli täysin paikallisten juttu! Kaikki miehet olivat nahkahousuissa ja henkseleissä, kun taas naiset tepastelivat ylväänä rinnukset esille upeissa dirndl -puvuissaan. Jotenkin ajattelin, että paikalliset naiset tarjoilisivat olutta mekoissaan vain raskaille turistiryhmille, mutta ei. Teltat olivat kaikki täynnä lähes pelkästään paikallisia! Tai ainakin meidän ravintolamme Käfer's Wies'n-Schänke, joka oli kuulemma yksi alueen kuuluisimmista ravintoloista.

2. Olut 

Olutta tarjoiltiin 1,5 litran kokoisista kannuista ja minulla meni koko ilta yhden sellaisen kumoamisessa. Olut oli kyllä ehkä parasta ikinä maistamaani! Olut maistui täyteläisemmältä ja raikkaammalta versiolta Coronasta. Kai näitä olutmakujakin olisi ollut tarjolla enemmänkin, mutta tämä meidän seurueelle tilattu limeolut toimi itselleni erittäin hyvin. Huvittavaa oli myös se, että teki oikein tiukkaa nostaa yksi tuoppi yhden käden voimin ylös, kun paikalliset tarjoilijat kantoivat niitä aina prikallisen pöytään. Huh. 

3. Ruoka

Illan ruokamenu koostui kaikenlaisista rasvaisista lihoista. Ruokaa oli valtavasti ja kaikki lisukkeet, kuten suolarinkelit, nostivat vaan janoa ja saivat juomaan enemmän. Ovela pieni noidankehä, josta paikalliset näyttivät nauttivan ihan haltioissaan.

4. Laulaminen

Tultuamme Käfer's ravintolaan kaikki seureet istuivat omissa puuloosseissaan odottaen ruokaa ja kilistellen olutkannuja. Emme olleet ehtineet saada edes jälkiruokaa pöytään, kun kaikki olivat jo pöydillä tanssimassa ja laulamassa saksalaisia juomalauluja. Aivan päätön meininki heti sen jälkeen, kun pääruoka oli kumottu. Live-bändi soitti saksalaisten juomalaulujen lomassa myös listahittejä ja Sunrise Avenuen biisejä taisi tulla ainakin kaksi. Selkeästi iso bändi Saksassa.

5. Kisakunto 

Juttelin paikallisten muotibloggajien kanssa illallisella (hekin pukeutuneina dirndl -mekkoihin) ja ihmettelin paikallisten innostusta juhlaan. He kertoivat, että ovat olutteltoissa vähintään 4 kertaa viikossa mekot päällä juomassa ja joraamassa. Oktoberfestit kestävät koko lokakuun läpi, joten tätä rallia kestää sen 4 viikkoa! Ihmettelin silmät pyöreänä, että miten he jaksavat juoda niin paljon yhden kuukauden aikana ja aloin kauhistelemaan jos samainen perinne tulisi joskus Suomeen. Miettikää nyt jos Vappu kestäisi kuukauden! Hullun hommaa.