CATEGORIES
29.6.2018

VIIKONLOPPU GENEVESSÄ + RANDOM MATCH

Switzerland

Aah, upea upea Geneve!! Rakastuin tähän kaupunkiin niin isosti Sveitsi reissumme aikana. Mitä upein päätös koko seikkailulle. En ole koskaan aiemmin täällä ollut, mutta joku kaupungin tunnelmassa vaan veti minua puoleensa. Se oli jotenkin todella erikoinen sekoitus Nizzaa ja Berliiniä. Raffia ja romanttista.

Viikonlopun aikana vierailimme viinitilojen lisäksi Geneven ytimessä ihastelemassa rakennuksia ja tunnelmaa, kävimme raakaruokakurssilla Alive -kahvilassa, teimme Tai Chita joen varrella, testasimme koskenlaskua ja vierailimme ihanalla Carougen alueella. Tätä aluetta Genevessä verrataan usein Nycin Greenwich village kaupunginosaan. Täällä olikin Greenwich villagen henkeen ihania pikkuputiikkeja, kahviloita ja muutenkin sellainen hauska boheemi meininki!

Varsinkin ruoka nousi Genevessä johtotähdeksi ja suosittelenkin isosti testaamaan siellä ainakin ALMA -ravintolan, joka oli todella upea Etelä-Amerikkalaisia makuja tarjoileva ravintola keskustassa. Paikasta huomasi heti, että se oli varsinainen "hot spot". Todella hyvä ruoka, cocktailit, palvelu ja miljöö!

Tässä ravintolassa kävi myös aika hauska sattuma sillä tyttöjen yllyttämänä, laitoin Tinderin päälle (jossa olen ollut noin vartin verran koko kevään aikana) ja matchasin heti todella hyvännäköisen kundin kanssa. Vaihdettiin siinä muutama viesti ja sovittiin, että lähdetään ehkä myöhemmin jollain porukalla ulos, koska oli meidän viimeinen ilta Sveitsissä. Noh, jatkoin ruokailua ja kävin noin kymmenen minuutin päästä naistenhuoneessa. Tullessani ulos huomasin, että samainen kundi kenen kanssa olin juuri viestitellyt seisoi edessäni odottaen minua. Hän oli ollut TAKANA OLEVASSA PÖYDÄSSÄNI ja huomasi minut, kun nousin ylös vessaan :D Millä todennäköisyydellä? Ja vielä elämäni eka match. Siinä sitten tulipunaisena vaihdettiin muutama sana ja numeroita Alman eteisessä. Ehkä randomein juttu vähään aikaan.

No menin takaisin pöytään ja kerroin tytöille häkeltyneenä, mitä oli juuri tapahtunut. Päätettiin sitten dinnerin jälkeen pienellä porukalla jatkaa vielä iltaa ja lyöttäydyttiin yhteen Geneve paikallisten kanssa ja onneksi teimme sen! Näimme tämän myötä nimittäin pilkahduksen myös Geneven yöelämästä ja sekin teki minuun vaikutuksen. Ulkoilmaterasseja, hyvää musiikkia, hyvännäköistä porukkaa ja muutenkin vaan hyvä viba. Ilta loppui kyllä nuoreen todella aikaisen herätyksen vuoksi, mutta voisin kyllä lähteä tänne koska vaan uudestaan. Kaupungin tunnelman sekä hyvän seuran vuoksi. Geneve 10 points! Ainoa miinus, jota voin tämän viikonlopun perusteella sanoa on kaupungin todella suolainen hintataso. Jos Oslossa on kallista, niin täällä on vielä kalliimpaa. Vierailemassamme yökerhossa esimerkiksi 2 Coronaa maksoi noin 45€... Ne jäikin sitten vikoiksi olueiksi. En tiedä oliko se vain tämä paikka, vai onko mahdollisesti kaikkialla Genevessä yhtä kallista? Toivottavasti ei. 

20.6.2018

GENEVEN VIINITILOILLA

Switzerland

*PR-matkan tarjosi Sveitsin turismijärjestö
Pitkien vuoristopäivien jälkeen oli ihana palata takaisin kaupunkiin ja päästä nauttimaan Genevestä ensimmäistä kertaa! Äitini asui ennen Zürichissa, joten siellä tuli vierailtua muutaman kerran, mutta täällä olin nyt ensimmäistä kertaa.

Meidän Geneve viikonloppu alkoi upealla viinitila vierailulla, jonne poljettiin sähköpyörien voimin! Tämä oli ensimmäinen kertani myös sähköpyörän päällä ja voi vitsit miten siistiä se oli! Oli niin upea fiilis vaan rennosti polkea eteenpäin upeiden viinitilojen keskellä ja nauttia maisemista ilman mitään kovaa rehkimistä. Niin leppoista puuhaa! Pakko saada vastaava pyörä myös kotiin. Asun suhteellisen kaukana nimittäin keskustasta ja olen ihan litimärkä jos pyöräilen esim. toimistolle. Sähköpyörä olisi täydellinen kaveri vähän helpottamaan näitä matkoja, mutta sitten sen kanssa voisi tehdä myös ihan normaalejakin pyörälenkkejä. Onko kellään muuten suositella mitään hyvää sähköpyörämerkkiä? Olen vielä aivan pihalla sen kanssa, mutta kiinnostus kasvoi tämän kokemuksen kautta isosti!

Domaine des Pendus vinyard

Pyörälenkin jälkeen saavuimme Domaine des Pendus viinitilalle, jossa meitä odotti mahtava viinimaistelu ja USKOMATON illallinen, jonka oli järjestänyt Café Caravane niminen catering -yritys. Olimme kaikki syöneet vuorilla todella huonosti ja epäterveellisesti, joten itseltäni pääsi ihan ilon kyyneleet, kun eteeni tuotiin valtava puulankku, joka oli täynnä toinen toistaan herkullisempia kasvisruokia. Lankulta löytyi juuressipsejä, hummusta, sipulidippiä, oliiveja, siemenleipää, herneitä, marinoitua paprikaa, munakoisoa ja vaikka mitä muita lisukkeita, joita naposteltiin tyttöjen kanssa ihan seitsemännessä taivaassa. Olin niin onnellinen! Koko setin kruunasi vielä upeat viinit, jota päästiin maistelemaan dinnerin aikana. Heittämällä yksi parhaita illalliskokemuksia, josta olen päässyt ulkomailla nauttimaan.

Geneve teki siis todella vaikuttavan ensivaikutelman koko meidän porukkaan ja rakastuinkin kaupunkiin vaan hetki hetkeltä enemmän tämän jälkeen. Ihan paras kaupunkikohde! Kirjoitan seuraavaan Sveitsi postaukseen vielä lisää, mitä kaikkea muuta päästiin kaupungissa kokemaan.