CATEGORIES
30.12.2020

BLAUSEE TALVELLA

Switzerland

Istun täällä meidän kotisohvalla Sveitsissä verkkareissa ja piilotin juuri kaikki suklaat kaappeihin, jotka ovat koristaneet olohuoneen pöytää tässä kuluneen jouluviikon ajan. Tänään on ensimmäinen "normaali" päivä useampaan viikkoon Suomessa vierailun ja jouluviikon vieraiden jälkeen ja se tuntuu jotenkin ihanan rauhoittavalta. Palautin vielä eilen kodin feng shuin kohilleen viime viikkojen hulinoista ja sain vihdoin mm. siivottua kunnolla, pestyä valtavan kasan pyykkiä ja järjesteltyä muutenkin kotia. Työrutiineihin ei ole tarkoitus palata ennen ensi viikkoa, mutta tässä ihanassa hiljaisessa feng shuin tilassa tuli fiilis päivittää pitkästä aikaa blogia!

Petterin veli ja hänen tyttöystävänsä olivat meidän luona jouluviikon ajan ja aina kun he ovat Sveitsissä meillä on ollut perinteenä tehdä pieni reissu jonnekin vuorille tai luontoon. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui Blauseejärvi, joka on n. tunnin ajomatkan päässä Bielistä. Olen itse ollut täällä kerran aikaisemmin syksyllä reilu vuosi sitten, kun kuvattiin Juulin kanssa Nokialle kiva mainosfilmi jos kukaan muistaa?
Blausee on luonnonpuisto, jonka tähtenä loistaa tämä turkoosin värinen järvi, joka näyttää myös talvella ihan epärealistiselta. Pakko kuitenkin sanoa, että kesän/syksyn aikaan veden väri oli minusta vieläkin kirkkaampi ja se oikein paistoi kaukaa puiden välistä, kun syksyllä käveli järveä kohti. Ehkä puiden vihreä väri korostaa sitä silloin vielä enemmän, mutta kyllä tässä talvimaisemassa oli myös omat maagiset puolensa. Järven ympärille oli mm. pystytetty muutamia take away kojuja, joista sai kuumaa kaakaota, glögiä ja pientä purtavaa! Järven edustalla on myös hotelli/ravintola, mutta sen palvelut olivat nyt suljettuina muilta kuin hotellin omilta vierailta Koronan vuoksi.

Järvelle pääsee ajamaan suoraan autolla ja pääsymaksu luonnonpuistoon on aikuisilta 10 frangia eli reilu 9 euroa. Parkkipaikoilta järvelle kävelyä on vaan n. 200 metriä, joten todella helppo paikka tulla myös lasten kanssa! Nyt talviaikaan järveä ympäröivät polut olivat tosin aika jäässä, joten en tiedä millaista taistelua/luistelua kärryjen kanssa täällä olisi näin talvella. Kesällä ja syksyllä ainakin todella helppo paikka tulla vierailulle myös kärryjen kanssa ja ehkä ravintolakin avaa taas ovensa kaikille jossain kohtaa ensi vuotta.
Kamerarullan lempikuva. Oman lapsen odottaminen ei varmasti vaikuta tähän. :D <3

Sellainen siis talvinen Blausee! Jos haluat nähdä kuvia syksyisestä Blauseejärvestä, niin blogipostaus löytyy täältä. Meidän tekemän mainosvideon näistä maisemista pääsee katsomaan myös Instagramista täältä.

Huomenna tosiaan sitten uudenvuodenaatto ja suunnitelmana on mennä paikallisen ystävän mökille yhdeksi yöksi muutaman pariskunnan kesken. Rentoa ruoanlaittoa, skoolaus uudelle vuodelle ja aikaisin nukkumaan. Itsellä ainakin jonkinlainen joulu/raskausväsymys vähän painaa tällä hetkellä, joten saa nähdä selviänkö edes pystyssä vuoden vaihteeseen saakka haha. 

19.11.2020

SVEITSIN GRAND CANYON

Switzerland

Koronakaranteenit ovat ainakin tältä erää nyt onneksi takana päin ja säikähdyksellä selvittiin. Olen todella onnellinen siitä, että tauti oli meillä niin lievä eikä mitään ihmeellistä ilmennyt. Kävin myös vauvan kanssa tarkastuksessa karanteenin jälkeen ja sielläkin näytti kaikki hyvältä, joka tietysti helpotti mieltä vielä entisestään. Minulla on täällä nyt koronasta johtuen itseasiassa kahden viikon välein lääkärintarkastus vauvan kanssa, jossa tehdään kaikki ultrasta verikokeisiin, vaikka kaikki näyttikin hyvältä. Tällä halutaan vaan olla ilmeisesti ekstra tarkkoja, joka itselleni passaa tietty enemmän kuin hyvin.

Koska tilanne täällä Sveitsissä ei ole mikään parhain, niin ei ole kyllä tullut tehtyä oikeastaan nyt mitään kodin ulkopuolella. Päivät kuluvat itsellä töiden, kotitreenien ja kävelylenkkien muodossa, mutta toissapäivänä päätettiin vähän piristää arkea ja tehdä pitkästä aikaa pieni luontoretki muutaman ystävän kanssa täältä. Voin kertoa, että teki kyllä hyvää! Olin mm. tuossa kuukauden putkeen näkemättä ketään muuta kuin Petteriä ja ruokakaupan kassatyöntekijöitä. Sosiaaliset kontaktit ovat olleet siis todella minimissä.
Pakkasimme eväät mukaan ja ajoimme noin tunnin verran Bielistä kohti "Sveitsin Grand Canyon" kanjonia eli paikkaan nimeltä Creux du van. Tänne pääsi todella kätevästi autolla, josta kanjonille oli kevyt n. 300m kävely. Siitä pystyi jatkamaan vielä vähän matkaa ylemmäs, josta laakson yli näki vielä Bernin upean vuoriston horisontissa. Meille sattui vielä aivan taianomainen auringonlasku, joten ihasteltavaa riitti kyllä jokapuolella. Ihan mieletön piristysruiske kyllä arkeen! Sain tästä jotenkin niin paljon lisäenergiaa.

Olen myös todella onnellinen siitä miten hyvin on pystynyt lyhyessä ajassa tutustumaan täällä Petterin joukkuekavereiden tyttöystäviin ja vaimoihin, vaikka kovin montaa kertaa ei ollakaan ehditty tekemään asioita vielä yhdessä. Kaikki paikalliset elävät täällä myös tiukasti kotipainotteista elämää, mutta ollaan tsempattu sitten toinen toisiamme IG viestien ja ryhmächattien muodossa. Onneksi kauden alussa ehti sentään tapaamaan suurimman osan tytöistä, kun kotipeleissä sai olla vielä yleisöä. Toivottavasti tilanne palautuu taas jossain vaiheessa, mutta sen näkee sitten.

On ollut kyllä kertakaikkisen outo vuosi, mutta on ollut vaan pakko hyväksyä se, ettei tietyille asioille voi mitään. Elämä on tällä hetkellä todella epävarmaa kaiken suhteen, mutta suurta lohtua tuo se tieto, että ensi vuonna meitä odottaa varmasti niin paljon ilon ja onnen asioita. Kunhan nyt pysytään koko perhe vaan terveenä ja saadaan meidän tyttö turvallisesti maailmaan, niin kaikki ympärillä loksahtelee kyllä paikoilleen. 

Tuntuu ihan hullulta, että täällä alkoi nyt jo viimeinen kolmannes ja laskettu päivä häämöttää alle kolmen kuukauden päässä. Nyt kun tähän kolmeen kuukauteen mahtuu vielä omat synttärit, joulu ja uusi vuosi, niin aika menee varmasti kyllä super nopeasti! Pitää varmaan aika pian ryhtyä myös tuumasta toimeen kaikkien hankintojen kanssa. Isoimmat asiat saadaan täällä onneksi lainattua ystäviltä, koska emme tosiaan tiedä kauan tulemme olemaan vielä Sveitsissä vauvan syntymän jälkeen. Siksi tänne on aivan turha tässä vaiheessa haalia kauheata määrää tavaraa, vaan yritetään pärjätä ihan vaan pakollisilla jutuilla. Tätä varten sain onneksi laadittua listan siskon sekä muutaman ystävän avulla, joka oli nyt jo iso apu itsessään. Mitä kaikkea olisi teidän must have -listalla vastasyntyneelle vauvalle?