CATEGORIES
27.3.2019

KUVAUSPÄIVÄT SVEITSISSÄ

Switzerland

Saavuin takaisin Sveitsiin jo viime viikolla, mutta aika on mennyt täällä taas ihan hujahduksessa ohi! Arkipäivät rullaa normaalisti täällä ihan leppoisasti eteenpäin, mutta nyt on kyllä täälläkin ollut aika haipakkaa, vaikka yleensä pahimmat kiireet jää aina Suomen päähän haha. Jotenkin nyt on vaan kerralla aika paljon kaikkia isoja (kivoja) juttuja töiden suhteen ilmoilla ja siksi on nyt tälläinen pieni kevätpörriäisvaihe meneillään.

Juuli itseasiassa lensi tänne sunnuntaina auttamaan minua yhden ison keissin kanssa muutamaksi päiväksi ja saatiinkin kuvattua aika kiva filkka kasaan muutaman tehopäivän aikana! Vedettiin tuolla pitkin Lausannen keskustaa, vaelluspoluilla, vuorilla, spassa ja ties missä. Eilinen kuvasspotti - Champeryn laskettelukeskus - oli kyllä varmasti molempien kuvauskohokohta! Ihan mieletön keli ja vaikka kyseessä olikin työkeikka, niin kyllä siinä myös nautti. Harmi vaan, että rinteet olivat jo vähän huonossa kunnossa näin "matalassa" 1000m+ korkeudessa. Pitää varmaan näin keväällä mennä jo vähän korkeammalle!

Tähän meidän kuvauspäivään spotti toimi kyllä täydellisesti ja ajomatka Lausannesta oli tänne ainostaan n. 50 min. ja auton sain suoraan gondoolihissin eteen parkkiin ilmaiseksi. Siitä hissien vierestä sai vuokrattua myös laskukamat, joten super helppo paikka päästä nopeasti laskemaan. Jos rinteet olisivat olleet vähän paremmassa kunnossa, niin oltaisi varmaan laskettu myös Ranskan puolelle käymään, joka oli täällä mahdollista. 

Juuli lensi jo tänään aamulla takaisin kotiin ja vähän harmiteltiin, että tulikin niin kiire saada videomatskut kasaan. Olisi ollut kiva myös vähän näyttää paikkoja täällä ihan vapaalla ja räpsiä kaikkia for fun kuvia, mutta sille ei nyt jäänyt ollenkaan aikaa :/ Nämä kuvat taisi ollakin ainoat mitä Juulin kanssa napattiin videon lisäksi! 

Nyt alkaa kyllä isoimmat jutut olemaan tässä pikku hiljaa onneksi kuitenkin maalissa, niin palaan varmasti tavalliseen työ-treeni-ruoka-koti kuplaan täällä Sveitsissä hetkeksi. Olen mm. syönyt niin huonosti nyt kiireen alla! Iho on ainakin reagoinut tähän ihan heti. Lepo, oikea ravinto, hikoilu ja riittävä vedenjuonti auttaa onneksi varmasti. Miten niistä onkaan välillä niin vaikea pitää kiinni kun on kiireitä? :D <3

20.2.2019

LAUSANNEN KESKUSTA

Switzerland

Vaikka erilaisia vuoristokyliä on tullut tässä koluttua ihan hyvin jo kohta läpi, niin silti Lausanne on se paikka missä arki täällä Sveitsissä kuluu. Lausanne on Genevejärven rannalla sijaitseva kaupunki, jonne ajaa Genevestä aina noin 40 minuuttia. Käytännössä pitää tulla vaan Genevejärven toiselle puolelle. Lennän siis aina Geneven kentälle, jonne Finnair lentää suorana jopa kaksi kertaa päivässä, joten todella helppo reitti onneksi kyseessä! Geneven kentän alakerrasta menee myös suora junayhteys Lausannen keskustaan, joka helpottaa myös suuresti aikataulujen ollessa tiukat.

Lausanne on Geneveen verrattuna minusta jotenkin ehkä vähän maanläheisempi sekä sympaattisempi paikka ja varsinkin kesällä tuo ranta-alue on vaan niin ihana kaikkine jäätelökioskineen ja pienine kahviloineen. Genevessä kaduilta bongaa sitten paljon enemmän mm. luksusautoja ja sen sellaista. Toki elintaso on myös täällä Lausannessa aika korkealla, mutta se ei ehkä näy ihan samalla tavalla kuin Genevessä. Hyvällä tavalla.
Me asumme itseasiassa vähän keskusta-alueen ulkopuolella ja korkeammalla kuin tämän järven alue, mutta keskustassa tulee oltua lähes päivittäin. Tulen aina aamulla samalla kyydillä keskustaan salille, jonka jälkeen jään jonnekin kahvilaan tekemään töitä ja syömään lounasta. Vakkaripaikoiksi on muodostunut mm. Luncheonette, Blackbird sekä Tibis -ravintolat. Ihan vegelifeä vedetty täällä nyt ja näissä paikoissa saa aina syötyä kyllä super monipuolisesti.

Täällä on myös nyt viime viikot ollu ihan käsittämättömän upeat kelit ja joka päivä täysi auringonpaiste ja +10 astetta lämmintä. Ihan hullua, että kevät tulee tänne jo näin helmikuussa! En sitten tiedä onko täällä samanlaista takatalvi käsitystä, kun meillä Suomessa. Toivottavasti ei.

H&M Knitwear

LEVI'S Jeans

DOLCE&GABBANA Shoes

MAJE Jacket

Loppukuukausi ollaankin vielä näissä maisemissa, mutta sitten on pakko tulla hetkeksi Suomeen muutamien tyäprojektien vuoksi. Muuten voisin hyvin odotella täällä kevään tuloa myös Helsinkiin haha. Motivaattorina Suomeen tuloon on tietty myös perhe sekä ystävät ja… sushi! En ole löytänyt täältä vielä yhtäkään hyvää sushipaikkaa ja himo sitä kohtaan kasvaa vaan päivä päivältä.