CATEGORIES
6.11.2020

MITEN HUOLEHDIN IHOSTANI TALVELLA?

Skincare

Kaupallinen yhteistyö Forever Living

Onko siellä ketään muita keiden ihonhoitorutiinit muuttuvat aina vähän vuodenaikojen mukaan? Itselleni on ainakin todella tärkeätä tehdä päivityksiä ihonhoitooni varsinkin talviaikaan, kun iho joutuu vähän kovemmalle koetukselle ja kuivuu mm. paljon helpommin kesään verrattuna.

Tästä syystä teenkin pieniä lisäyksiä kosmetiikan suhteen sekä muistutan itseäni muutamista perusjutuista, jotka edesauttavat ihon hyvinvointia myös vuoden pimeinä ja kylminä kuukausina. Tässä oma muistilistani ihonhoitoon talvella, jonka laadin yhteistyössä Forever Livingin kanssa.
Vältän liian kuumia suihkuja

Ymmärrän täysin houkutuksen pitkiin kuumiin suihkuihin talvella, mutta liian kuumat ja pitkät suihkut saattavat kuivattaa vaan entisestään jo kovemmalla koetuksella olevaa ihoa.

Tarkistan hyvien rasvojen saannnin

Talvisaikaan pidän yhä tarkempaa huolta siitä, että iho saa hyviä ravintoaineita myös sisäisesti, josta syystä pähkinät, avokadot ja hyvät öljyt ovat osa päivittäistä ruokavaliotani.

Juon riittävästi vettä

Veden juomisesta paasataan nyt vuoden jokaisena päivänä, mutta talviaikaan vietämme niin paljon aikaa lämmitetyissä sisätiloissa, että keho oikein huutaa kosteutusta myös sisäisesti.
Kuorin ihon säännöllisesti

Ihon säännöllinen kuoriminen edesauttaa kaikkien muiden tuotteiden kunnollista imeytymistä ihoon, jolloin saat niiden kosteuttavista ominaisuuksista parhaat edut irti. Kuorin itse talviaikaan kasvot 1-2 kertaa viikossa sekä vartalon ihon kerran viikossa. Kasvojen kuorintaan sopii loistavasti smoothing exfoliator, joka poistaa kuolleita ihosoluja, puhdistaa, hoitaa ja pehmentää ihoa. Oma herkkä iho reagoi tähän pelkästään positiivisesti ja käytön jälkeen ihon pinta on aina ihanan tasainen sekä kuulas.
Hellivät naamiot viikottaiseen käyttöön

Kesällä tulee hyödynnettyä enemmän syväpuhdistavia kasvonaamioita kaiken ylimääräisen hikoilun ja mm. aurinkotuotteiden takia, mutta talvisin viikottaisessa käytössä ovat syväkosteuttavat naamiot. Yksi ikilemppareista on aloe bio-cellulose mask, joka myydään 5 kappaleen pakkauksissa. Runsaasti hyvälaatuista ja super kosteuttavaa aloe veraa sisältävä naamio on valmistettu bioselluloosasta eli orgaanisesta materiaalista, joten voit heittää maskin suoraan biojätteen sekaan käytön jälkeen! Erityismaininnan tämä naamio saa myös istuvuudesta. Se oikein jämähtää iholle ja voit joko puuhailla rauhassa omia juttuja 20min. kun naamio vaikuttaa tai rentoutua se päällä vaikka kylvyssä. Iho tuntuu aina superkosteutetulta naamion jälkeen eikä sen jälkeen tarvitse pestä enää kasvoja.
Kosteuttava seerumi päivittäiseen käyttöön

Kesällä ihonhoitorutiini on tosi simppeli ja sisältää huomattavasti vähemmän tuotteita verrattuna talviaikaiseen ihonhoitooni. En esimerkiksi jaksa aina kesäisin käyttää seerumeita (varsinkaan päiväsaikaan), vaan ihonhoito saattaa aamuisin koostua pelkästään micelli-vesi puhdistuksesta sekä päivävoiteesta, joka sisältää korkean SPF:n. Talvisin käytän sen sijaan kosteuttavaa seerumia sekä aamuin, että illoin. Hydrating serum sisältää jopa 4 eri hyaluronihappotyyppiä, jotka kosteuttavat ihon pintaa ja lisäksi säilyttävät kosteutta ihossa. Seerumi myös imeytyy todella nopeasti ihoon jättäen ihanan silkkisen pinnan. Tuntuu siltä, että iho aina oikein imaisee kaiken sisäänsä, mitä seerumista vaan saa.
Päivitän runsaampaan yövoiteeseen

Talviaikaan päivitän aina myös yövoiteen johonkin runsaampaan vaihtoehtoon, koska iho tarvitsee aina selkeästi enemmän kosteutta ja hoivaa kesään verrattuna. Infinite by Forever restoring crème on Foreverin anti-aging-sarjan tehopakkaus, joka sisältää yli 15:tä ihoa hoitavaa ainetta, kuten aloe veraa, jojobaa, C-, D- ja B3-vitamiinia sekä eteerisiä öljyjä. Se on todella hoitava ja runsas, mutta imeytyy nopeasti eikä jätä rasvaista tuntua iholle. Ehdottomia suosikkeja koko infinite -sarjasta.

Vältän rajuja lämpötilaeroja

Rakastan yli kaiken saunaa ja avannossa pulahtamista, mutta tämä kombinaatio on aina ihan tappava herkälle punoittavalle iholleni. Verisuonet huutavat sen jälkeen aina kirkkaana ihon pinnassa. Tästä syystä pidänkin aina saunassa esimerkiksi märkää pyyhettä kasvoilla, joka suojaa kovimmilta löylyiltä ja lämpötilaeroilta.

Suojaan kasvot pakkaselta ja tuulelta

Olen huomannut, että paksumpi päivävoide ja jopa meikki suojaavat hyvin ihoa pakkasen ja kylmän tuulen aiheuttamilta punoituksilta. Kesäisin päivämeikki koostuu yleensä pelkästään sävyttävästä päivävoiteesta, mutta talvisin suosin vähän paksumpia meikkivoiteita.

 

Tuleeko teillä mieleen jotain muita hyviä vinkkejä ihonhoitoon talvisaikaan, josta olisi minulle myös apua? Lievästä couperosa-ihosta kärsivänä kaikki vinkit ovat aina enemmän kuin tervetulleita näihin tuleviin kuukausiin. Lisätietoja kaikista postauksessa mainituista Foreverin tuotteista löydät myös Foreverin nettisivuilta täältä.

20.9.2020

VAHVUUS SYNTYY LUONNOLLISUUDESTA

Skincare

Kaupallinen yhteistyö HERBINA

Valitsetko someen aina kaikista imartelevimmat kuvat itsestäsi?

Käytätkö filttereitä kuvien päällä?

Peitteletkö jotain kasvoissasi tai kehossasi somessa?

Muokkaatko koskaan itseäsi valokuvissa?

Näihin kaikkiin kysymyksiin voin ainakin itse vastata rehellisesti, kyllä. Vaikka en ole koskaan muokannut esimerkiksi kehoani eri malliseksi valokuvissa, niin olen silti siloitellut mm. vartaloni ihoa, kasvojeni juonteita, poistanut näppyjä ja couperosan jälkiä, mutta miksi? Ketä varten tämä kaikki tehdään ja ketä se loppupeleissä oikeastaan edes palvelee?
Olen jo pidemmän aikaa ollut ahdistunut sosiaalisen median asettamista paineista ulkonäköasioita kohtaan ja tiedän etten ole ainoa. Onkin ollut minusta älyttömän virkistävää nähdä miten somessa nostetaan yhä enemmän luonnollisuutta ja aitoutta jalustalle. Julkaistaan muokkaamattomia valokuvia, puhutaan ihon eri ongelmista, selluliitista, raskausarvista ja kaikista niistä normaaleista asioista, joita kehomme kantaa.

Jos jatkuvalla syötteellä näkee vain ja ainostaan ”täydellisiä” ihmisiä, niin väkisinkin siinä alkaa vertailla itseä, tuntea alemmuutta ja jopa ahdistuneisuutta omista ”virheistä”. Fakta kuitenkin on se, että kukaan meistä ei ole täydellinen ja kaikilla meillä on omat epävarmuutemme ja kipukohtamme. Sen tiedän varsin hyvin myös sosiaalisen median kulisseista.
Sosiaalisen median pyörteisiin on vaan niin helppo välillä hukkua ja itse olen ainakin alkanut kyseenalaistamaan paljon myös sitä esimerkkiä, mitä näytän siellä muille. On mm. täysin normaalia, että kasvoissani näkyy jo juonteita ja ihon epätasaisuutta. Olen 33, eikä ihoni näytä ainakaan luonnossa vastasyntyneen vauvan pepulta, niin miksi sen pitäisi näyttää siltä sitten somessa? Vaikka elän terveellisesti, juon paljon vettä ja hoidan ihoani perusteellisesti, niin silti se iho vaan muuttuu vuosien mittaan. Se on luonnollista ja se on osa minua. Antaa sen siis näkyä.

Tästä syystä en ole halunnut käyttää enää kovia filttereitä Instagram stooreissa tai siloitella kasvojeni ja kehoni ihoa kuvissa. Se ei vastaa todellisuutta ja eikä se loppujen lopuksi hyödytä ketään millään tavalla. Mitä enemmän luonnollisuutta voidaan tuoda esille, niin sitä parempi ja luonnollisuudella tarkoitan tässä oman itsensä hyväksymistä juuri sellaisena kuin se on. Tässä meillä on kaikilla varmaan vähän työtä. Itselläni ainakin on.

Haastankin teidät nyt Instagram storyn puolella kertomaan minulle mitä olet mahdollisesti itse piilotellut, muokannut valokuvissa tai peitellyt somessa? Mikä on oma epävarmuutesi, jota et ole halunnut tuoda esille? Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 2 Eco by Herbina uutuustuotepakettia (arvo50€)!

Eco by Herbina on Herbinan uusi upea luonnonkosmetiikkasarja, joka hemmottelee kasvojen ihoa pohjoisen luonnon marjauutteilla ja öljyillä. Tuotesarja on Ecocert Cosmos Organic -sertifioitu, joka tarkoittaa sitä, että tuotteet sisältävät vähintään 95 % kasviperäisiä ainesosia ja vähintään 20 % luomuviljeltyjä ainesosia. Tuotteet ovat kaikki myös vegaanisia ja niissä on ihanan kevyt ja mieto tuoksu. 

Tuotteet sopivat kaikille ihotyypeille ja ainakin oma herkkä iho on ottanut nämä hyvin testauksessa vastaan. Käykää siis ihmeessä osallistumassa arvontaan jos uusien Eco by Herbina tuotteiden testaaminen kiinnostaa! Pääset lukemaan lisää tuotesarjasta myös Herbinan nettisivuilta tästä.

”Luonnollisuus on tasapainottelua vahvuuksien ja haavoittuvuuden välillä. Se, että uskaltaa näyttää haavoittuvuutensa on vahvuutta.”