CATEGORIES
15.3.2019

SEDONAN SEIKKAILU

Sedona

Hitto mistä sitä edes alottaisi. Tämä kulunut viikko on ollut urani kannalta ehkä yksi isoimmista ja upeimmista sekä samalla myös stressaavimmista viikoista koskaan. Lähdin tosiaan viime sunnuntaina yhdessä H&M:n kanssa Arizonaan Sedonaan, jossa kuvattiin uusi H&M Studio SS19 mallisto Sedonan aavikolla ja pääsin olemaan osa tätä älytöntä kamppista! Niin epätodellista vieläkin huh huh. Yhteistyösopimus H&M:n kanssa sisälsi ainostaan Instagram julkaisuja, mutta toki haluan jakaa reissusta fiiliksiä myös täällä blogin puolella. Sedonaan liittyvät blogipostaukset eivät siis ole osa sovittua yhteistyötä. Ettei siitä tule väärinymmärryksiä!

Meinasin kyllä tippua tuolilta, kun minua pyydettiin tähän mukaan ja koko juttua on vieläkin vähän vaikea käsittää. Tällä hetkellä mm. meikäläisen naama komeilee Henkkamaukka Suomi -sivujen etusivulla. How crazy is that?! Tämän upean mahdollisuuden lisäksi pääsin muutamaksi päiväksi näkemään vähän Arizonaa ja erityisesti Sedonan Redrock -kallioita, jonka edustalla majottauduimme kuvausten ajan. Tuolla aavikolla ei ollut lainkaan mobiiliverkkoa ja Wi-Fi hotspot pisteet toimivat vähän satunnaisesti, josta syystä pääsen vasta nyt päivittelemään myös blogia. Kuvien latauksesta ei tullut tuolla nimittäin hölkäsenpöläystä. Luonnon rauhaa tuonne tullaankin aina varmasti hakemaan eikä toimivaa nettiä heh.
Ongelmilta ei kuitenkaan tällä reissulta säästetty ja jonkun ihan älyttömän epäonnen kautta juuri tällä reissulla matkalaukut sitten katosi Helsinki-Lontoo-Phoenix lentojen välissä. Olin matkassa H&M:n edustajan Milla Kuoksan kanssa ja meillä oli molemmilla laukut täynnä ennalta suunniteltuja kuvausvaatteita sekä -tyylejä ja tietty kaikki henkilökohtaiset asiat, mutta ei. Laukkuja ei näkynyt Phoenixin päädyssä missään. Laukkuja odotettiin kauheassa stressissä joka ikinen päivä saapuvaksi, mutta ei. Ei niitä vaan saanut meille saakka ja itseasiassa laukut ovat vieläkin jossain päin Yhdysvaltoja, josta en edes tähän päivään saakka tiedä tarkalleen missä.

Ei siinä sitten auttanut muu kuin soveltaa ja käytiin nopeasti onneksi Phoenixin päädyssä kaupassa ostamassa kaikki hygieniatarvikkeet yms. ennen lähtöä Sedonan aavikolle. Sedonassa odotti nimittäin todella tiukka aikataulu eikä siellä ollut sitten enää mahdollisuutta lähteä ostoksille. Itse meninkin H&M aikataulun mukana sitten lainatuissa vaatteissa ja aika luonnollisilla lookeilla aktiviteettipäivien ajan sillä välin kun IHANA Milla soitteli jatkuvasti lentoyhtiölle ja yritti parhaansa mukaan kasata minulle lainavaatteita ja tarvikkeita kasaan. En olisi kyllä selvinnyt tästä reissusta ilman häntä. Maailman isoin kiitos siis vielä sinne muru, sä olit mieletön.
Ensimmäiset päivät olivat täynnä erilaisia aktiviteetteja, joita pääsimme kokemaan yhdessä meidän HMStudio vaikuttajajengin kanssa, joista kuvattiin videota kampanjan lanseerausta varten! Aktiviteetteihin kuului mm. eri tapahtumia ympäri resorttia, joogaa, vaellusta, kristalliparannusta (!!!) sekä Jeep-retki, jonka varrella oli erilaisia jännittäviä pysähdyspaikkoja. Yhdellä pysähdyspaikalla oli mm. esiintymässä brittiläinen siskotrio The Staves! Valitettavasti vaellusretkelle en päässyt kuitenkaan osallistumaan, koska kaikki siihen tarvittavat varusteet olivat kadonneen laukun sisällä. Se jäi ehkä vähän hampaankoloon ja joskus on kyllä vielä pakko päästä tutkimaan Sedonan vuoria paremmin.

Sen verran oli kaikessa muussakin vähän huonoa tuuria matkassa, sillä sää oli Sedonassa juuri näiden meidän päivien ajan poikkeuksellisen kylmä ja sateinen. Siellä itseasiassa satoi melkein jatkuvasti koko reissun ajan, jota paikalliset ihmettelivät kovasti. Lämpöasteita oli parhaimmillaan myös 10. Miettikää, aavikolla maaliskuussa :D Huonosta säästä johtuen myös ohjelmaan tuli paljon muutoksia ja peruutuksia, joka aiheutti tietysti myös vähän hässäkkää, josta tapahtumajärjestäjät selvisivät kyllä upeasti. Oma pää olisi hajonnut aivan heti siinä pyörityksessä.

Aktiviteettipäivien jälkeen minulla oli vielä kuvaukset lähtöpäivän aamulla, joiden ajaksi jollain ihmeen kaupalla taivas vihdoin repesi ja aurinko alkoi paistamaan! Asteita oli ainoastaan huikeat +3, mutta ihan sama! Siellä hytisten kuvattiin kesäkamppista silti iso hymy suussa, koska sade vihdoin loppui. Minulla kävi tämän kanssa siis todella iso tuuri, sillä suurin osa muista tytöistä kuvattiin edellisinä päivinä sateen keskellä. 

Onni oli myös se, että minulla oli cabin-laukussa mukana oma kamera, tietokone, laturit (paitsi kameran) sekä pieni kosmetiikkapussi lentomatkoja ajatellen. Pystyin siis hoitamaan ainakin työni paikan päällä normaalisti ja tuottamaan sitä materiaalia mitä halusin. Se oli ihan älyttömän iso helpotus. Onneksi olin myös ladannut kameran akun täyteen juuri ennen lähtöä, jolla pärjättiin matkan ajan. Kaikki muu oli säädön kautta fiksattavissa ja kuvausvaatteetkin sain sitten päälleni paikalla olleista sampleista ja varavaatteista. Kengät olivat vaan kahta kokoa liian isot, mutta tupla villasukat vaan jalkaan ja menoksi. Tarkoituksena oli kuvauksissa myös tuoda omaa tyyliä esille eri asusteilla ja vaateyhdistelmillä, mutta se jäi nyt omilta osin vähän heikoksi. Olen kuitenkin super ylpeä itsestäni ja koko H&M tiimistä, miten saatiin kaikki kuitenkin maaliin vastoinkäymisistä huolimatta! Aikamoinen reissu ja sydäntykytyksiä odotetaan vieläkin laskevaksi. Ehkä sitten kun joskus saan laukkuni takaisin haha. 

Ihan mieletön kokemus ja mahdollisuus, josta olen kyllä niin sanaton ja kiitollinen. Ihan älytöntä, että pääsin kokemaan tämän! Kiitos vielä H&M kaikesta <3