CATEGORIES
3.4.2018

THE KENGURU

Noosa

Oltiin oltu koko päivä aamusta saakka Noosa North Shore saarella kuvailemassa (ks. tämä postaus) ja auringon laskiessa tajuttiin, että pitäisi alkaa suuntaamaan takaisin kohti autolauttaa, ettei vahingossa jäätäisi saarelle jumiin. Alettiin kiiruhtamaan hiekkarantaa pitkin autolla ja päästyämme vihdoin asflattitielle oltiin molemmat ihan haltioissa upeasta valosta, joka pilkotti tiheän metsän läpi. Otin kameran käteen (onneksi) ja yhtäkkiä Julia sanoi varovasti, mutta terävästi ”KATO KENGURU”. Nostin katseeni ylös ja siinä se vaan istui rahallisesti tiellä.

Oltiin aika kaukana ja Julia ehti todella hyvin hidastamaan autoa entisestään ja minä nappasin sormet täristen sen verran kuvia mitä kerkesin. Kunnon turtistit Ausseissa! Jos meillä olisi ollut paikallinen autossa, niin olisi varmasti huvittunut koko tilanteesta.

Oltiin niin fiiliksissä meidän ekasta kenguru kohtaamisesta, mutta ei silloin vielä tiedetty, että se jäisi meidän viimeiseksi. Oltiin koko ajan ajateltu, että mennään mm. Hunter Valley viinitiloille yhdeksi yöksi maistelemaan paikallisia viinejä ja katsomaan kenguja (jota löytyy alueelta ilmeisesti paljon), mutta meiltä loppui tyystin aika kesken. Viihdyttiin niin hyvin Byron Bayssa, että vaan venytettiin koko ajan sieltä lähtöä, josta johtuen viinitilat jäivät nyt toiseen kertaan. Noh, onneksi nähtiin edes tämä pieni kengu!! Olisi se ollut nyt sääli olla Ausseissa kolme viikkoa törmäämättä yhteenkään kenguruun. Bucketlist... Check!

30.3.2018

NOOSA NORTH SHORE - REISSUN PARAS PÄIVÄ?

Noosa

Istuttiin Julian kanssa Byron Bayssa Balcony nimisessä ravintolassa molemmat läppärit sylissä booking.com sauhuten, koska meillä ei ollut mitään seuraavaa majoituspaikkaa varattuna. Tiedettiin vaan, että seuraavaksi lähdetään ylös kohti Noosaan. Meillä ei ollut edes mitään mielikuvaa tai tietoa koko paikasta, mutta päätettiin lähteä sinne useamman ihmisen suositusten perusteella.

Sain siinä hotelleja selatessa idean tutustua paikkaan vähän paremmin Instagramin kautta ja olenkin huomannut, että IG:stä saa ihan parhaat vinkit jos löytää esimerkiksi paikallisen ”turistitilin”. Tälläiset tilit alkavat usein sanalla visit, joten nopeasti vastaan tuli @visitnoosa IG. Sitä selatessa huomasin kuvan, jossa auto ajoi hiekalla upeaa rantaa pitkin meren ja vuorten välissä. Innostuin ja näytin kuvaa Julialla ”eiks meidän auto sovellu just tälläseen?!” Kysyin silmät kiiluen. Julia (meidän autonero) vastasi myöntävästi ja siitä se idea sitten lähti. Saatiin myös majoitus metskattua ja lähdettiin matkaan.
Saavuttiin Noosaan aika myöhään illalla ja mentiin heti nukkumaan, koska olimme päättäneet lähteä Noosa North Shore hiekkaseikkailulle heti aamusta. Tämä ranta, jota etimme oli saarella Noosan edustalla, jonne piti mennä eka autolautalla yli, joka tuli nopeasti esille vasta unisen aamu googlettelun jälkeen. Luimme, että hiekalla ajoon tarttee myös maksullisen luvan ja meinattiin siinä kohtaa menettää jo toivo, mutta onneksi päätettiin lähteä katsastamaan tilanne autolautan edustalle.

Sieltä sitten saikin info-pisteestä ajoluvan todella kätevästi hankittua, sekä kartat ja ohjeet saaren reitteihin. Julia tiesi myös, että auton renkaista pitää päästää vähän paineita pois ennen hiekalle menoa ja kun päästiin lautan kautta saarelle mentiinkin ekalle huoltopisteelle säätämään autoa kuntoon. En kyllä IKINÄ yksin olisi tähän hommaan uskaltanut/osannut ryhtyä, mutta kyllä se Toivola on vaan kova mimmi. Ei siinä muuta, kun paineita vähän alas ja matkaan.

Päästyämme pitkälle rantaviivalle molemmat vaan kiljui ilosta! Tämä oli ehdottomasti yksi koko reissun siisteimmistä jutuista, mitä tehtiin ja muisto ihan vailla vertaansa. Vietettiinkin Noosa North Shore saarella sitten koko päivä vaan ajellen ja nauttien upeasta päivästä. Kuvattiin täällä myös muutamat kamppikset, jonka vuoksi menetimme kyllä kokonaan ajan tajun ja unohdettiin syödä ihan tyystin. Vedettiin sitten lounaaksi autosta vaan TWIX-patukat naamaan ja pärjättiin niillä. Ei siinä hurmiossa edes haitannut pieni nälkä. 

Auringon laskiessa lähdimme kiiruhtamana takaisin kohti autolauttaa, koska emme tienneet yhtään mihin aikaan vika lautta edes lähtisi. Siinä matkalla lauttaa kohti mietittiin jo, että joudutaanko nukkumaan saarella autossa haha. Noh, onneksi lauttoja meni vielä hyvin ja me kurvasimme Mäkkärin kautta kämpille. Yksi parhaista päivistä koko reissun aikana!

Photos Julia Toivola