CATEGORIES
13.11.2018

DOHA TURISTIN SILMIN? EN OSAA SANOA.

Doha

*Qatar Airways PR-matka
PR-matkat ovat siitä erinomaisia, että yleensä pääsee näkemään todella paljon kohteen eri paikkoja lyhyessä ajassa, koska kaikki on etukäteen aikataulutettu ja suunniteltu. Tähänkin viikonloppuun Dohassa sisältyi lukuisia eri nähtävyyksiä, museoita, aktiviteetteja, ravintoloita ja vaikka mitä. Mitä enemmän näkee, niin sitä laajempi käsitys kohteesta aina muodostuu, mutta yhtä asiaa en oikein koskaan pääse aidosti näillä reissuilla kokemaan ja se on perinteisen turistin näkökulma.

PR-matkojen tarkoituksena on aina antaa tietysti paras mahdollinen kuva kohteesta meille vieraille, koska matkojen tarkoituksena on saada sinne lisää turismia ja vierailijoita. Meidän toivotaan suosittelevan paikkaa myös muille. Siksi meitä kohdellaan aina niin hyvin, nukutaan hyvissä hotelleissa, syödään upeissa ravintoloissa ja tehdään mahdollisimman paljon eri juttuja. Nämä kaikki asiat ovat aina loppuu saakka suunniteltu matkanjärjestäjien puolesta ja yleensä reissut menevätkin siksi aina todella mutkattomasti ja niistä jää se parhain kiiltokuva mieleen, mutta eihän se ole oikeaa tai aitoa reissuelämää eihän?
Katara Cultural Village
MIA (Museum of Islamic Art)
Kaikki meistä, ketkä ovat matkustaneet tietää, että reissuissa aina sattuu ja tapahtuu! Hotellivaraus menee mönkään tai ei ole tilaa, joku ei puhu hyvää englantia, ei saa taksia, hyvää ravintolaa ei meinaa löytyä ja vaikka mitä. Nämä kaikki asiat jää kokonaan kokematta, kun on PR-matkalla, koska joku toinen on tehnyt kaiken puolestasi jo valmiiksi.

Tästä syystä en voi esimerkiksi sanoa millainen on oikeasti esimerkiksi nyt Doha turistin silmin. Voin kehua sen kauneutta, säätä, museoita, ravintoloita ja nähtävyyksiä, mutta en osaa yhtään sanoa, että onko siellä esimerkiksi helppo liikkua julkisilla, onko paikallisten kanssa vaikeata kommunikoida ja muita ihan perus juttuja. Meillä oli nimittäin koko ajan käytössä bussikuljetus paikasta toiseen ja tulkit mukana säätämässä kaiken mitä tarvitsi. Aika ihanaa ja mukavaa toki, mutta nämäkin asiat ovat aika tärkeitä juttuja jos miettii sitä, että joku muu matkustaisi tänne oman suositukseni perusteella.
Shay Shamoos (local breakfast restaurant)
Sen mitä VOIN Dohasta sanoa on, että se jäi mieleeni paljon perinteisempänä ja kultturillisempana paikkana, kuin esimerkiksi Dubai ja Abu Dhabi. Dubaissa hyvää on lukuisat eri palvelut ja länkkärimäinen helppous, mutta Dohassa pääsee kiinni paljon paremmin Arabimaiden oikeaan kulttuuriin. Täällä minulla oli sellainen olo, että olin oikeasti täysin erilaisen maailman ympäröimänä ja se herätti ihan eri tavalla. Parasta matkustamisessa onkin mielestäni aina uuden näkeminen ja oppiminen, joten siitäkin syystä oli tämä jotenkin äärimmäisen mielenkiintoinen kokemus, vaikka se jäikin aika pintapuoliseksi.

Täällä tuli kiinnitettyä huomattavasti enemmän huomiota myös oikeanlaiseen pukeutumiseen, kuin esimerkiksi Dubaissa. Olkapäät ja polvet oli koko ajan hyvä pitää piilotettuna, joka aiheutti aluksi vähän pään raapimista +29 asteen säissä, mutta nopeasti siihenkin jotenkin tottui. Mielummin vähän kuumissaan, kuin ajattelematon.

Sen perusteella, mitä pystyn oman ei niin perinteisen reissukokemukseni perusteella sanoa on kyllä positiivista ja mielelläni olisin jäänyt tutkiskelemaan kaupunkia vähän pidemmäksikin aikaa. Yleensä pyrinkin jäämään aina näihin kohteisiin muutamaksi ekstra päiväksi omalla ajalla, mutta tällä kertaa sille ei oikein ollut mahdollisuutta. Ehkä joskus pääsen vielä tänne tappelemaan taksikuskien kanssa ja tinkimään markkinoilla vanhaa kunnon elekieltä käyttäen. Se on reissaamista se!

Kaikista tällä reissulla nähdyistä asioista eniten omaan mieleen jäi MIA (Museum of Islamic Art), aavikkoseikkailu (josta voit lukea edellisestä postauksesta), yömarkkinat ja mausteostokset sekä ne paikalliset ravintolat, joita pääsimme testaamaan! Shay Shamoos ravintolassa pääsimme mm. nauttimaan perinteisen aamupalan, joka sisälsi paljon erilaisia kananmuna-annoksia, leipää, tahnoja, riisiä, nuudeleita ja juustoisia juttuja. Todella hevi setti, mutta äärimmäisen maukasta! Toinen upea ravintolakokemus oli Souq Waqif markettialueella sijaitseva persialainen ravintola Parisa, josta tulossa myöhemmin vielä oma minipostaus. Näiden juttujen ansiosta jäi kyllä sellainen fiilis, että on kokenut jotain ihan uutta ja siitä olen äärimmäisen kiitollinen. Hyviä reissukokemuksia. 

12.11.2018

AAVIKKORETKI DOHASSA

Doha

*Qatar Airways PR-matka
Mitäs mitäs täällä ollaan Dohassa, Qatarin pääkaupungissa ja pää ihan pyörällä siitä mitä kaikkea onkaan nähnyt tässä parin päivän aikana! Ollaan täällä tosiaan pressimatkalla Qatar Airwaysin järjestämänä yhdessä siskon, Julian sekä Sabinan kanssa. Aika huikea porukka siis matkassa mukana. Kuinka hullua onkaan, että pääsee jakaa tämänkaltaisia kokemuksia yhdessä näiden tyyppien kanssa! Siskon kanssa ollaan aiemmin oltu yhdessä myös itseasiassa Dubaissa sekä Abu Dhabissa perhelomalla, joten oli hauska päästä valloittamaan myös Doha nyt yhdessä ensimmäistä kertaa.

Meidän seikkailu alkoi perjantaina äärimmäisen mukavalla suoralla lennolla Dohaan Qatarin business-luokassa, joka on kyllä mielestäni parhaita business-luokkia, jota olen päässyt testaamaan. Parasta pitkäksi pääsemisen lisäksi oli kyllä ruokamenu, josta saa valita mitä vaan ihan milloin vaan koko lennon ajan!! Mehän kaikki otettiin ilo täysin irti ja maisteltiin ristiin ihan kaikkea. Qatarilla business-luokkaan korottaminen ei myöskään ole mitenkään älyttömän kallista touhua (puhutaan sadoista eikä tuhansista euroista), joten tähän luksukseen uskaltaa/pystyy joskus jopa oikeasti panostamaan. Kerran olen sen tehnyt omalla reissullani!
Dohan seikkailut alkoi sitten heti lauantai aamuna ja suuntasimme Suomi-Ruotsi jengin voimin Dohan aavikolle, jossa päästiin sairaan hauskalle dyyniseikkailulle Jeeppien voimin. Meidän auton kuski oli kyllä ihan kreisi ja veteli kyllä kaikista hiekkapompuista ihan Mario Cartina menemään. Hyvä, ettei kameleita sentään tarvinnut tuolla aavikolla väistellä.

Erikoisen tästä paikasta teki upea meripoukama nimeltä Sealine keskellä dyynejä! Ajoittain maisemat muistuttivat minua itseasiassa aika paljon Arcachonin dyyneistä ja merimaisemista, joka oli todella hassua. Same same, but soo different. Alueella oli myös super makea hotelli/leirialue Regency Sealine Camp, jossa voi myös majoittua! Kuinka romanttista olisi esimeriksi viettää yksi yö tuollaisessa majassa... paljon kynttilöitä ja ulkona rouhuava nuotio keskellä ei mitään! Pakko ehkä lisätä to do -listalle.

Upea startti meidän reissulle ja vitsit miten hauska porukka kasassa ♥