CATEGORIES
19.7.2018

BEST FOOD DAY OF THE YEAR

Arcachon

Täällä Arcanchonissa monien vuosien perinteeksi on muodostunut sunnuntaipäivän veneretki lahden toiselle puolelle Chez Hortense ravintolaan, joka on ollut toiminnassa Cap Ferretissa jo yli sata vuotta! Tämä on aina heittämällä koko vuoden paras ruokapäivä ja tilataankin täällä siskojen kanssa aina samat setit vuodesta toiseen. Mm. talon salaisella reseptillä valmistetut valkosipuli-sinisimpukat ovat jotain niin taivaallista, että mikään seafood missään ei ole tätä kyllä voittanut. Tuskin ehkä voittaakaan.

Venematka Arcanchonista Cap Ferretin kestää nousuvedestä riippuen n.15-30min. ja lahden toiselle puolelle pääsee myös yleisillä lautoilla. Suosittelenkin suuresti kaikille Arcanchoniin matkaaville tekemään pienen päiväretken myös lahden toiselle puolelle ja vierailemaan mm. Chez Hortense ravintolassa! Lupaan, että on matkan arvoinen makuelämys.

Lounaan jälkeen käytiin veneellä ihailemassa vielä lahden keskellä olevia hiekkasärkkiä, jotka tulevat aina esiin laskuveden aikaan. Näitä oli aina pienenä niin hauska tutkia ja nyt ilo on siirtynyt myös siskonpojilleni, ketkä etsivät hiekkasärkiltä aina simpukka-aarteita, rapuja ja kaikkea muuta kiinnostavaa.

Näille dyynien läheisille hiekkasärkille pääsee oikeastaan vaan veneellä, mutta koko lahden pituudella on paljon paikkoja, johon voi myös vaan kävellä suoraan rannalta laskuveden aikaan, koska vesi on niin matalalla. Pitää vaan huolehtia siitä, että ei lähde näille tutkimusmatkoille liian myöhään, koska nousuvesi voi yllättää todella nopeasti! Nämäkin kuvissa näkyvät hiekkaläntit katosivat ihan muutamissa minuuteissa nousuveden alettua. 

Photos of me Hanna Väyrynen

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Jenni

  Ihanat lomafiilikset <3
  P.s. tietenkin pitää keskittyä olennaiseen: onko porukasta yks ihan pokkana ilman yläosaa? :D

  • Kira Kosonen

   Kiinnitin samaan huomioita kun käsittelin kuvia, mutta ei ole :D Oli sellainen bodyuikkari päällä jossa selkä täysin paljaana. Topin nyöirit näkee niskassa! :D

 • Lili

  Kiitos Kira, ihanista postauksista Arcachonista! Kiva lukea aivan erilaisista paikoista joihin ei noin vaan tule lähdettyä ilman erityistä syytä niin kuin teillä serkut ja suku. Cap Ferret on hieman tutumpi, nimeen törmää aina välillä lukiessa, johtuen varmaan noista hiekkasärkkistä, nousu- ja laskuvesistä. Yhden elokuvankin olen nähnyt, joka oli kuvattu Cap Ferretissä.
  Ihmettelen ainoastaan tätisi jaksamista, pyörittää noin valtavalle joukolle ruokaa ja talouden hoitoa. Toivottavasti saa apua siihen.
  Hyvää lomaa ja lisää kauniita postauksia. ???

  • Kira Kosonen

   Joo täti on aina keittiön boss, mutta kaikki kantaa kortensa kekoon <3 <3 <3