CATEGORIES
3.8.2021

LASTENHUONE

Lifestyle

POSTAUS SISÄLTÄÄ MAINOKSIA

Lastenhuoneen rakentaminen Sveitsistä käsin tänne Suomeen oli itselleni todella tärkeä ja terapeuttinen asia tehdä. En Sveitsissä päässyt oikein fiilistelemään mitään vauvajuttuja, koska takaraivossa poltti koko ajan tuleva muutto johonkin suuntaan maailmalla (ennen kuin saimme sopimuksen Suomeen). Sen vuoksi en oikein uskaltanut hankkia yhtään mitään ekstraa tai laittaa Sveitsissä esimerkiksi paikkoja kuntoon vauvaa varten. En myöskään nähnyt perhettä tai päässyt oikein jakamaan raskausaikaani läheisteni kanssa, josta johtuen lähestyvä elämänmuutos tuntui välillä jopa epärealistiselta. Oliko meille oikeasti tulossa pian vauva?

Tämän etäprojektin myötä pääsin kuitenkin uppoutumaan uuteen elämänvaiheeseen jotenkin paljon konkreettisemmin ja se toimi isona henkireikänä itselleni koko pandemia-raskaus-synnytys-muutto-epävarmuus kuvion keskellä. Yksin en olisi tähän kuitenkaan Sveitsistä käsin pystynyt, joten käännyin ihanan sisustussuunnittelija ystäväni Eveliina Alanteen puoleen. Eve auttoi minua myös viimeksi asunnon remontin yhteydessä, joten tiesin meidän olevan samalla sivulla kaikesta ja homman toimivan mutkattomasti myös etänä.
Projekti alkoi tuosta upeasta vuoritapetista, jonka löysin Photowallin sivuilta (*mainos). Tiesin alusta alkaen, että haluan huoneeseen jonkinlaisen vuori/metsä teeman, koska Sveitsin vuorilla on iso osa meidän tarinaamme mieheni kanssa. Tämä tapetti oli mielestäni kertakaikkisen upea, joten kaikki oikeastaan rakentui sen ympärille. Sen lisäksi kasasin Eveliinalle moodboardin sävymaailmasta sekä tunnelmasta, jota huoneeseen hain ja siitä pääsimme sitten eteenpäin.

Eveliina ehdotti heti alkuun seinien maalaamista tapetin kanssa sointuvaksi ja täydellisen sävyn löysimmekin Cover Story Paint -valikoimasta (*mainos). Seinien sävy on nimeltään AGATHA ja se on upea harmaanvihreä sävy, joka ei kyllä olisi voinut olla parempi valinta huoneeseen. Niin rauhallinen, kaunis ja helppo pari sisustamisen kannalta. Innostuin sävystä itseasiassa niin paljon, että vedin myös meidän maakuhuoneen päätyseinän samalla sävyllä.
Sisustuksen kannalta meidän ei tarvinnut onneksi aloittaa ihan alusta, sillä mm.vaatekaappi, tuoli, verhot, tyynyt sekä aikuisten sänky (joka stailattiin sohvaksi) löytyivät jo kotosalta. Eveliina osasi vaan pyöritellä huonekaluja ammattitaitonsa vuoksi paremmin kuin minä ja löytää niille vähän paremman paikan. Ekstra sänky oli mm. todella hyvä päätös pitää huoneessa vauvan yöhulinoiden takia. Tuosta vaatekaapista olen muuten joskus tehnyt oman postauksensa, jonka pääset lukemaan tästä.

Ehkä tärkeimmät hankinnat olivat näiden lisäksi Stokken Sleepi vauvan sänky (*mainos), sänkyverho, Com Com Copenhagen hoitopöytä sekä muutamat sisustusesineet Jollyroomin valikoimasta(*mainos). Matto ja pehmolelujen hauska riippukeinu ovat sen sijaan Even löytöjä Etsyn sivuita. Tuo riippukeinu on mielestäni jotenkin aivan ihana idea varsinkin, kun ollaan saatu läheisiltä niin paljon pehmoleluja lahjaksi. Siellä ne metsäneläimet kököttävät kaikki sulassa sovussa keskenään nallen vahtimana. Tuo jättinalle on itseasiassa kulkenut matkassani jo 18 vuotta (huh!) sillä sain sen ystäviltäni 16-vuotislahjaksi. Päätin jo silloin, että laitan sen jonain päivänä vielä oman lastenhuoneeni nurkaan istumaan ja siellä se nyt on.

Minulla oli tarkoitus laittaa tuon hoitopöydän päälle aluksi upea TEBIAN Levels hylly, mutta tajusin ettei hyllylle voi kyllä laittaa mitään (muuta kuin pehmoleluja), ettei sieltä vahingossakaan tipu mitään vauvan päälle. Nyt suunnitelmissa olisi keksiä siihen ehkä joku juliste tai taulu... Vai olisiko teillä jokin muu idea?

Olen kyllä niin tyytyväinen koko huoneen lopputulokseen ja kaikkien näiden vuosien jälkeen, kun huone toimi pelkkänä varastona, ekstra kaappitilana ja keskeneräisenä vierashuoneena on se vihdoin päässyt vasta kunnolla loistamaan. Nyt se onkin lempihuoneeni koko asunnossa. <3

8 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Maija M.

  Todella kaunis lastenhuone! 🥰 Upea värimaailma ja tapetti on aivan upea! <3

  • Kira Kosonen

   Kiitoksia!! <3

 • Sanna

  Niin kaunis huone!
  Mulla on sunnuntaina laskettu aika, ja huomio kiinnitty tohon kirjan aukeamaan ja sen tekstiin ja kuvaan: kiitos hormonit ja tunteet, alko ihan hirvesti itkettää. :D <3

  • Kira Kosonen

   Oi onnea paljon sinne ja tsemppiä loppuun!! <3 :))

 • Juulia

  Hei. Ihanan huoneen olette saaneet sisustettua pienokaiselle. Niin kaunis ja rauhoittava värimaailma<3 Kysyit, mitä voisit laittaa hoitopöydän yläpuolelle, niin miten olisi jotain roikkuvaa, jota vauva voisi katsella ja tavoitella siinä selällään maatessaan? Meillä oli kauniin värisiä höyheniä ja molemmat olivat niistä aivan lumoutuneita.
  Hyvää vointia ja terveyttä koko perheelle.

  • Kira Kosonen

   Tätä mietin myös, mutta en ole keksinyt mitään kivaa ratkaisua!!

 • Heidi

  Ihana huone ❤️ Tuo hoitopöytä on todennäköisesti melko vähän aikaa käytössä joten kannattaa miettiä sisustusta sen mukaan, että tuohon tilalle tulee todennäköisesti jotain tiipii-telttaa, leikkikeittiötä tms. Joten en ehkä laittaisi seinään mitään mistä jää jäljet ainakaan. Meillä ei olla pysytty hoitotasolla enää sen jälkeen kun oppi seisomaan tukea vasten ja vaipanvaihto sujuikin seisten paljon helpommin.

  • Kira Kosonen

   Tää on kyllä niin totta varmasti! Tämä hoitopöytä tosin muuntautuu ihan perinteiseksi säilytyshyllyksi myös, joten se jää varmasti paikoilleen ja karvatuoli saa ehkä lähteä huoneesta, kun en enää imetä :)