CATEGORIES
30.12.2020

BLAUSEE TALVELLA

Switzerland

Istun täällä meidän kotisohvalla Sveitsissä verkkareissa ja piilotin juuri kaikki suklaat kaappeihin, jotka ovat koristaneet olohuoneen pöytää tässä kuluneen jouluviikon ajan. Tänään on ensimmäinen "normaali" päivä useampaan viikkoon Suomessa vierailun ja jouluviikon vieraiden jälkeen ja se tuntuu jotenkin ihanan rauhoittavalta. Palautin vielä eilen kodin feng shuin kohilleen viime viikkojen hulinoista ja sain vihdoin mm. siivottua kunnolla, pestyä valtavan kasan pyykkiä ja järjesteltyä muutenkin kotia. Työrutiineihin ei ole tarkoitus palata ennen ensi viikkoa, mutta tässä ihanassa hiljaisessa feng shuin tilassa tuli fiilis päivittää pitkästä aikaa blogia!

Petterin veli ja hänen tyttöystävänsä olivat meidän luona jouluviikon ajan ja aina kun he ovat Sveitsissä meillä on ollut perinteenä tehdä pieni reissu jonnekin vuorille tai luontoon. Tällä kertaa kohteeksi valikoitui Blauseejärvi, joka on n. tunnin ajomatkan päässä Bielistä. Olen itse ollut täällä kerran aikaisemmin syksyllä reilu vuosi sitten, kun kuvattiin Juulin kanssa Nokialle kiva mainosfilmi jos kukaan muistaa?
Blausee on luonnonpuisto, jonka tähtenä loistaa tämä turkoosin värinen järvi, joka näyttää myös talvella ihan epärealistiselta. Pakko kuitenkin sanoa, että kesän/syksyn aikaan veden väri oli minusta vieläkin kirkkaampi ja se oikein paistoi kaukaa puiden välistä, kun syksyllä käveli järveä kohti. Ehkä puiden vihreä väri korostaa sitä silloin vielä enemmän, mutta kyllä tässä talvimaisemassa oli myös omat maagiset puolensa. Järven ympärille oli mm. pystytetty muutamia take away kojuja, joista sai kuumaa kaakaota, glögiä ja pientä purtavaa! Järven edustalla on myös hotelli/ravintola, mutta sen palvelut olivat nyt suljettuina muilta kuin hotellin omilta vierailta Koronan vuoksi.

Järvelle pääsee ajamaan suoraan autolla ja pääsymaksu luonnonpuistoon on aikuisilta 10 frangia eli reilu 9 euroa. Parkkipaikoilta järvelle kävelyä on vaan n. 200 metriä, joten todella helppo paikka tulla myös lasten kanssa! Nyt talviaikaan järveä ympäröivät polut olivat tosin aika jäässä, joten en tiedä millaista taistelua/luistelua kärryjen kanssa täällä olisi näin talvella. Kesällä ja syksyllä ainakin todella helppo paikka tulla vierailulle myös kärryjen kanssa ja ehkä ravintolakin avaa taas ovensa kaikille jossain kohtaa ensi vuotta.
Kamerarullan lempikuva. Oman lapsen odottaminen ei varmasti vaikuta tähän. :D <3

Sellainen siis talvinen Blausee! Jos haluat nähdä kuvia syksyisestä Blauseejärvestä, niin blogipostaus löytyy täältä. Meidän tekemän mainosvideon näistä maisemista pääsee katsomaan myös Instagramista täältä.

Huomenna tosiaan sitten uudenvuodenaatto ja suunnitelmana on mennä paikallisen ystävän mökille yhdeksi yöksi muutaman pariskunnan kesken. Rentoa ruoanlaittoa, skoolaus uudelle vuodelle ja aikaisin nukkumaan. Itsellä ainakin jonkinlainen joulu/raskausväsymys vähän painaa tällä hetkellä, joten saa nähdä selviänkö edes pystyssä vuoden vaihteeseen saakka haha. 

0 comments

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*