CATEGORIES
26.11.2018

3 X ALOE VERA SMOOTHIE

Food

*Kaupallinen yhteistyö: Forever Living
Nyt kun vuoden pimein ajanjakso on taas päällä, niin on super tärkeää huolehtia hyvästä ruokavaliosta sekä kaikkien vitamiinien saannista. Itse olenkin ottanut tavoitteeksi juoda nyt joka päivä 1-2 smoothieta, koska niihin saa ängettyä aina kerralla niin paljon kaikkea hyvää! Yleensä nautin aina raikkaan vihersmoothien aamulla ja sitten iltapäivästä teen joko marjasmoothien tai energisoivan mangosmoothien. Pelkästään smoothien värit piristävät kaikkea tätä harmautta, joten näistä on iloa kehon lisäksi myös mielelle.

Foreverin Aloe Vera -juomat ovat olleet jo pitkään minulla käytössä ja yleensä olen nauttinut niitä aamuisin osana aamurutiinejani. Nyt olen kuitenkin alkanut hyödyntää niitä myös smootheissa ja ajattelinkin jakaa teille nyt sen tiimoilta 3 suosikki Aloe Vera smoothie -reseptiäni. Lisää Aloe Verasta ja sen hyödyistä voit lukea tästä postauksestani.
Tämä super raikas vihersmoothie sisältää paljon kaikkea hyvää keholle ja siksi tykkään aloittaa sillä yleensä päiväni. Pinaatti sisältää mm. paljon rautaa, joka on nyt äärimmäisen hyvä saada jatkuvan väsymyksen kannalta. Lehtikaali ja Aloe Vera -juoma sisältävät taas puolestaan paljon C-vitamiinia, joka on myös tärkeä tekijä virkeyden kannalta, mutta myös edistää erityisesti raudan imeytymistä. Oikein hyvä tehopommi aina aamuihin!

Teen tämän smoothien kylkeen yleensä pienen kaurapuuron, mutta joskus kiireessä korvaan smoothien ananaksen pakastemangolla sekä banaanilla ja heitän kaurahiutaleita vielä sekaan. Näin smoothiesta tulee todella tuhti ja hyvä aamupala jos ei jaksa keitellä puuroa vielä erikseen.
Toinen lempparismoothie on tämä ihana energinen mango/porkkanasmoothie, joka toimii aina pimeän päivän aurinkona. Välillä tuntuu, että vihannesten saanti jää turhan vähäiselle, joten pieni porkkana poweri toimii tässä kyllä oikein hyvin!

Foreverin Aloe Vera -juomista tämä Peaches on kyllä ehdottomasti ehkä lempparimakuni ja se toimii mahtavasti sellaisenaan, mutta erittäin hyvin myös smootheissa. Siinä on ehkä astetta makeampi maku, josta syystä se toimii tässä mangosmoothiessa todella hyvin, mutta vihersmoothiessa olen tykännyt käyttää tuota ihan perinteistä versiota. Aloe Peaches -juomasta voit lukea lisää tästä.
Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisempänä, on tämä marjainen vitamiinipommi! Jotenkin tämän aina juotua on sellainen fiilis, että on palkinnut kehon jollain hyvällä. Smoothie toimii todella hyvin pelkästään marjoilla, kookosjuomalla ja Aloe Berry Nectar -juomalla, mutta tähän aikaan vuodesta granaattiomenat ovat vaan NIIIIN hyviä, joten ängen niiden siemeniä ihan kaikkeen. Tykkään myös välillä syödä granaattiomenan siemeniä ihan vaan sellaisenaan lusikalla.

Marjat, granaattiomena sekä Aloe Berry Nectar -juoma sisältävät kaikki runsaasti C-vitamiinia, joten tämä on kyllä loistava lisä ruokavalioon tähän aikaan vuodesta. Itse tykkään vetää marjamoothien yleensä ennen/jälkeen treenin. Treenin jälkeen nautittuna lisään siihen yleensä myös yhden banaanin mukaan. Lisää Aloe Berry Nectar -juomasta pääset lukemaan tästä.

Toivottavasti näistä resepteistä on teille hyötyä! Voi tuntua aluksi työläältä tehdä joka päivä 1-2 smoothieta, mutta itse olen kokenut ne juuri tähän aikaan vuodesta todella tehokkaaksi lisäavuksi energiatasojen kannalta. Muutenkin nyt kun on pimeää ja kaikkia väsyttää, niin on todella hyvä pitää kiinni säännöllisestä ateriarytmistä ja smoothiet toimivat kyllä ihan super välipalana. Paljon vaan kaikkea hyvää blenderiin ja brum brum. Keho ja mieli kiittää. 

Photos by Juuli Rönka

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Nanni

    https://www.iltalehti.fi/terveys/a/2016071321884761 muistelin että olen törmännyt johonkin juttuun tästä firmasta joka ei ollut niin edukseen. Pikaisella googletuksella löytyi. Oletko ollut tästä tietoinen?

  • LauraK

    Herkullisen näköisiä :) Pinaatin rautapitoisuudesta muuten, pinaatissa on saman verran rautaa kuin keskimäärin muissakin vihreissä kasviksissa. Aikanaan 1800-luvulla sattuneen pilkkuvirheen takia luultiin sen rautapitoisuuden olevan kymmenkertainen ja tämä on jäänyt faktana elämään. Todellisuudessa pinaatissa ei siis kovinkaan paljoa ole rautaa ja koska siinä on vielä keskimääräistä enemmän oksaalihappoa (minkä takia pinaatti perinteisesi on nautittu maitotuotteiden kanssa – oksaalihappo kun sitoo elimistöstä kalsiumia), tämä vähäkään rauta ei kovin hyvin imeydy.