CATEGORIES
7.9.2020

OESCHINENSEE

Switzerland

Viikonloppuna tuli nähtyä yksi kauneimmista paikoista Sveitsissä ja sainkin tästä paikasta valtavan kysymystulvan Instagramin puolella, kun näytin siellä muutamia klippejä. Koska moni halusi laittaa tämän paikan muistiin tulevaisuuden reissuja varten ajattelin, että teen siitä koosteen myös blogiin, jotta tiedot löytyvät sitten kätevästi täältä! Instagram storyt kun tosiaan häviävät aina sen 24 tunnin jälkeen.

Paikka on nimeltään Oeschinensee ja se sijaitsee alle tunnin ajomatkan päässä pääkaupunki Bernistä tai 3,5 tunnin ajomatkan päässä Zürichista. Oeschinensee on tunnettu upeasta turkoosin värisestä järvestä, jota ympyröi mahtipontiset vuoret ja kauniit vaellusreitit. Me lähdimmekin tänne vaeltamaan, mutta järvelle voi myös mennä vaan viettämään päivää.
Auto kannattaa jättää parkkiin Gondolihissin asemalle nimeltä - Gondelbahn Kandersteg Oeschinensee. Parkkipaikkoja on alueella reilusti ja mekin saimme auton hyvin parkkiin, vaikka menimme tänne lauantaina puolen päivän aikaan, joka on yleensä viikon kiireisin ajankohta. Parkkipaikka on maksullinen ja muistaakseni maksoi 4,5 tunnin ajalta n.10 frangia.

Myös hissi ylös on maksullinen ja edes takas kulkeva lippu maksaa 30 frangia per henkilö. Toki hissin voi skippaa ja kävellä ylös järvelle, mutta me päätimme ottaa hissin ja säästää voimat sitten järveä ympäröivää vaellusta varten. Hissiin oli pientä jonoa alhaalla, mutta se liikkui onneksi todella nopeasti, vaikka jonkin verran porukkaa olikin meidän kanssa menossa tänne samaan aikaan.
Gondoolihissin asemalle ylös tultaessa on tosiaan vaihtoehtona kävellä lievää alamäkeä suoraan järvelle, joka kestää n.20min. Todella helppo esimerkiksi lasten kanssa ja täällä näkyikin paljon myös lapsiperheitä eväsreppujen ja vilttien kanssa.

Toinen vaihtoehto on lähteä kiertämään järveä erilaisten vaellusreittien muodossa, jotka vaihtelevat 45 minuutista 3 tunnin vaelluksiin. Näitä reittejä varten gondooliasemalta löytyy iso karttataulu sekä myös mukaan otettavia karttoja.
Me olimme jo ennalta päättäneet, että lähdetään vetämään se korkein 3 tunnin Scenic view point hike, jota varten olimme saaneet suosituksia paikallisilta täällä Bielissä. Tätä varten olimme pakanneet hyvät eväät, paljon vettä, lippikset sekä aurinkorasvaa reppuun.

Järveltä löytyy myös muutama ravintola, mutta korkeimmilla vaellusreiteillä niitä ei ole. Ainostaan muutama taukopaikka ja reittien lopussa muutama pieni mökkikahvila, josta sai juotavaa ja jotain pientä välipalaa, joten omat eväät vaelluksia varten on todella suotavaa!
Vaellus oli alkuun aika rankkaa nousua ylöspäin, mutta katsokaa nyt mitkä maisemat meitä sitten odotti! Kaikkien hikipisaroiden arvoista! Nyt, kun olen raskaana, niin pidettiin vaan paljon enemmän taukoja ja edettiin todella rauhallisella tahdilla koko matka. Tästä johtuen 3 tunnin arvioitu vaellus kestikin meiltä melkein 4,5 tuntia.
Tässä kyykin maassa, että sain jollekin pariskunnalle ihanan kuvan maisemia vasten. <3
Ja tässä minä samassa kohdassa Petterin kuvaamana :D
Korkeimman kohdan jälkeen reitti alkoi pikku hiljaa laskea takaisin turkoosille järvelle. Reitit eivät siis kierrä järveä ympäri vaan kulkevat sen toista rinnettä pitkin. Toisen puolen vuoristo vaatisikin aikamoista extreme-henkeä.
Luulin, että tälläistä vettä löytyisi vain Malediiveilta! Kauneimmillaan väri on ilmeisesti poutaisena päivänä, joten suosittelen valitsemaan vierailun tänne kyllä sään mukaisesti jos mahdollista. Tai ainakin heti, kun aurinko meni pilven taakse, niin järvi näytti minusta huomattavasti tummemmalta.
Reilu 4 tunnin vaelluksen jälkeen teki niiiiin hyvää pulahtaa vielä viileään veteen, kun pääsimme alas takaisin järvelle. Kannattaa siis pakata myös uikkari ja pyyhe reppuun mukaan! Kroppa tuntui heti paljon virkeämmältä, vaikka aika väsynyt olinkin.

Järven rannalta pystyy myös vuokraamaan soutuveneitä, jos järveä haluaa tutkiskella veneestä käsin! Ajattelinkin, että se voisi olla yksi hauska vaihtoehto tehdä vieraiden kanssa, jos sellaisia tänne joskus saadaan.

Järven rannalla on tosiaan muutama ravintola, jossa voi tankata vatsat täyteen vaelluksen jälkeen jos haluaa. Meillä oli sen verran hyvät eväät mukana, että päätimme pulahduksen jälkeen lähteä suoraan kotiin päin, niin valitettavasti en osaa sanoa minkä tyyppistä ja minkä hintatasoista ruokaa näistä paikoista sai. Jos yhtään olen oppinut tuntemaan Sveitsin nähtävyys/turistikohteita, niin röstiperunaa, pizzaa, makkaraa tai jotain sen tyylistä.

Kerta kaikkiaan aivan upea paikka ja ehdottomasti yksi kauneimmista vaelluksista, joita olen päässyt täällä tekemään. Jos intoa vaan siis riittää, niin suosittelen lämmöllä tekemään edes pienen lenkin järven rinteitä pitkin. Upea upea Oeschinensee, jonne lähden kyllä mielellään joskus toistekin. 

PSSST. Myös upea, mutta pienempi Blausee-järvi on ihan Oeschinenseen vieressä, joka muistuttaa vähän Kiikunlähdettä Suomessa. Sen näkemisen voi siis helposti yhdistää myös tähän reissuun. Postaus Blausee-järvestä löytyy tästä.

4 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Riina

  Olin Sveitsissä lukioaikoina vaihdossa. Kaipuu sinne sun kuvien ja ig fiilisten myötä vaa lisääntyy. Korona mene pois. Haluan sinne ja ois nii ihana näyttää omalle puolisolle ja lapsille maisemia mitkä vetää sanattomaks<3
  Ihanaa odotusta!

  • Kira Kosonen

   Toivottavasti pääset tänne taas pian! <3 Ja kiitos :)

 • Mermar

  Uskomattomat maisemat. En ole käynyt Sveitsin Alpeilla, mutta Saksan ja Italian puolella kylläkin. Pidän näkymiä upeimpina, mitä missään koskaan.

  • Kira Kosonen

   Vuorissa on kyllä jotain niin maagista <3 <3