CATEGORIES
26.1.2020

LUZERN VINKIT

Switzerland

PR-Trip Switzerland Tourism

Noniin Luzern hehkutus saa jatkoa! Saatiin tosiaan tälle reissulle kutsu Sveitsin turismijärjestöltä ja kuten kaikki PR-matkat, oli tämäkin matka tarkkaan suunniteltu ja ohjelma minuutilleen mietitty. Ja kun sanon minuutilleen niin myös tarkoitan sitä :D Yhden päivän ohjelma oli mm. suunniteltu aikavälille 9.12-23.16. Jotenkin niin sveitsiläistä.

Oli siis todella helppo noudattaa vaan ohjelmaa ja mennä sen mukana kaikkialle, mutta jos viettäisin täällä "vapaata" viikonloppua, niin tuskin jaksaisin ihan yhtä intensiivisesti juosta paikasta toiseen. Siksi ajattelin, että nostan teille nyt tähän postaukseen kaikki meidän ohjelman kohokohdat sekä vinkit, joista Luzerniin matkaavat voivat napata sitten omat suosikkinsa!
Ihan ekana pakko suositella meidän todella kivaa hotellia nimeltä Anker. Hotel Anker sijaitsi ihan keskustan ytimessä vain viiden minuutin kävelymatkan päästä Luzernin juna-asemalta ja oli kyllä kaikin tavoin todella hyvä vaihtoehto. Todella makea sisustus, hyvä aamupala ja kiva boutique-hotellin meininki. Huone oli ehkä vähän pieni, mutta parveke teki paljon. Hotellissa oli super hieno sisustus ja hotellin aulaan sekä ravintolaan tuli aina paljon paikallisia drinkeille sekä illallistamaan.

Tähtiluokitus oli 3, jonka ansiosta hotelli on myös edullisempi joen varrella oleviin luksushotelleihin. Tämä hotelli palveli kuitenkin enemmän kuin hyvin. Jos haluaa ehdottomasti hotellin joen varrelta upeine näkymineen niin voin suositella Hotel Des Balances -hotellia, jossa oltiin yhtenä iltana syömässä. Aivan mielettömän upea (mutta kallis) hotelli, jonka parvekehuoneet taitaa olla aika legendaarisia.
Hotel Ankerin sisustus ja tunnelma oli mieletön.
Yksi viikonlopun kohokohdista oli ehdottomasti vierailu Ottiger -viinitilalle, joka sijaitsi vartin bussimatkan päässä Luzernin keskustasta. Viinitilan on perustanut hurmaava Toni, joka työskenteli ennen pankkialalla, mutta päätti lopettaa uransa pitkäaikaisen unelmansa eteen. Unelma viinitilasta kävi toteen ja nyt hän on yksi alueen suosituimmista viinintekijöistä!

Päästiin Jekun kanssa maistelemaan tiluksen parhaita viinejä ja WOW WOW WOW. Pakko sanoa, etten ole tätä ennen ollut kovin vaikuttunut paikallisista viineistä, josta syystä ravintolassa kaikki valinnat ovat kaatuneet aina Ranskan, Saksan tai Italian puolelle. Nyt pääsin maistamaan niin hyvää paikallista Rieslingiä sekä Pinot Noiria, että ostin molempia myös kotiin. Pakkohan ne oli esitellä myös poikaystävälleni, joka on varsinainen viini-intoilija.
Toni järjestää täällä maisteluja pyynnöstä ja voin ehdottomasti suositella koko kokemusta jos olet Luzernissa vaikka kaveriporukalla tai romanttisella viikonloppureissulla. Mikä olisikaan parempi päiväohjelma, kuin viinimaistelu näissä maisemissa. Kesällä paikka on varmasti vielä upeampi, kun köynnökset vihertävät ja maistelun voi tehdä aurinkoterassilla.
Tässä Jekku katselee DJ Bobon lukaalia kohti, joka sijaitsi viinitilan vieressä. En jotenkin ihmettele, että maailman isoimpia yökerhoja jo vuosikymmeniä kiertänyt DJ on halunnut asettua tänne rauhan tyyssijaan.
Jos matkustaa Sveitsiin, niin täällä on ehdottomasti pakko testata juustofondueta, raclettea tai "alpine macaronia", mutta kannattaa säästää ne ehdottomasti vuorille, jos on sinne suuntaamassa. Raskas juustoinen ruoka maistuu vaan parhaimmalta pienen pakkasreippailun jälkeen. Toki lähes kaikista kaupungeista löytyy myös paikallisia ravintoloita, joista ko. annoksia saa jos vuorille meno ei ole suunnitelmissa.

Paikallisten annosten lisäksi täältä löytää paljon erinomaisia italialaisia sekä ranskalaisia ravintoloita, joista meidän viikonlopun kohokohdiksi nousi lounaspaikka nimeltä Zur Werkstatt sekä illallispaikka nimeltä Bellini Locanda Ticinese. Ihan huippu italilainen! Jos siis tykkäät viineistä, juustoista, hyvästä lihasta ja vaikka pizzasta niin tämä on sinun paikkasi.
Suosittelen suurella sydämellä myös venematkaa Vitznauhun ja sieltä matkaa ylös Rigi Kulm -vuorelle, josta kirjoitin oman postauksensa. Upeita maisemia, hevosajelua sekä lillumista vuoristokylpylässä! Pääset lukemaan postauksen tästä.
Yksi isoimmista syistä, miksi oltiin Luzernissa oli LILU Light Festival Luzern, joka järjestetään aina kerran vuodessa näin tammikuun aikoihin! Tapahtuma on ikään kuin paikallinen LUX Helsinki, jossa erilaiset valoinstallaatiot valtaavat kaupungin viikon ajaksi. Ihan mieletön tapahtuma, jonka haluaisin ehdottomasti kokea myös ensi vuonna jos ollaan vielä Sveitsissä!

Kaupunkiin oli levitetty 19 eri valoinstallaatiota, joista ehdimme onneksi näkemään suurimman osan. Suosikiksi nousi ehdottomasti Hofkirche Cathedral, joka oli valaistu upeasti ulkopuolelta, mutta kirkon sisällä esitettiin myös upea valo-show, joka kertoi maailman synnystä. Esitystä siivetti upea musiikki uruilla soitettuna ja siinä kaikessa jotenkin ihan herkistyi. Makasimme kirkon lattialla silmät kohti kattoa ja vaan ihastelimme. Niin upea elämys. Lisää LILU Light Festival tunnelmia pääset kokemaan parhaiten IG stoorieni puolelta, kun menet kohokohdat osioon -> Switzerland.
Luzern sijaitsee aivan Vierwaldstättersee -järven tuntumassa ja kaupungin keskustaa koristaa upeat sillat, jotka tuovat ihan oman tunnelmansa tähän kaupunkiin.
Viimeisenä, mutta ei suinkaan vähäisempänä vinkkinä on Hotel Montanan sunnuntainen pianobrunssi! Lähes kaikki paikalliset sanoivat meille, että tämä ihan ehdottomasti must do asia Luzernissa ja nyt ymmärrän kyllä miksi. Hotelli Montana sijaitsee vähän ylempänä vuoren rinteellä (vas.puoleinen kuva) ja sieltä on upeat näkymät järven yli. Brunssi on niin elegantti, upea ja sitä säestää tietty pianisti sekä viulusti yhdessä. Onneksi en tullut tänne hupparissa.

Brunssi kannattaa varata hyvissä ajoin, sillä se on lähes aina täynnä. Jos innostuit siis reissusta Luzerniin, niin varaa tämä brunssi heti lentojen jälkeen. Et tule pettymään, vaikka halvimmasta päästä ei tämä brunssi ole (69f). Tarjoilut ovat kyllä täysin sen arvoisia.
Käppäilyä keskustassa Jekun kanssa.

Meillä ei ollut kauheasti aikaa vaan "eksyä" kaupungin vietäväksi ja ensi kerralla haluankin tutkia paljon tarkemmin paikallisia kujia, kauppoja sekä vielä lisää ravintoloita! Tämä oli ihan mieletön kohde tähän aikaan vuodesta, mutta uskon että kaupunki on upea myös kesällä, kun järven rannalla olevat terassit heräävät henkiin. Suunnittelen jo heti uutta reissua tänne keväämmällä, kun junamatka kesti tosiaan vaan 2 tuntia Lausannesta tänne. 

Puhuttiin myös Jekun kanssa siitä, että Sveitsi ja juuri esim. Luzern on kyllä ihan täydellinen matkakohde vaikka häämatkaa ajatellen. Tämä on niin romanttinen paikka kaikkine vuoristokylpylöineen, maisemineen ja ravintoloineen. Niin paljon nähtävää sekä tehtävää pienellä alueella ja varmasti ikimuistoisia elämyksiä. Iso peukku Luzernin puolesta. 

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Anni

    Hei! Pakko kommentoida, että nämä sinun Sveitsi-ajan kuvat ja niistä välittyvä fiilis on ollut aivan ihanaa seurattavaa. Näytät todella onnelliselta, ihan kuin olisit siellä vähän niinkuin puhjennut kukkaan! Ihanaa, jos näin on ja koet itsekin mutta ainakin somesta näyttää siltä😍 Kaikkea hyvää sinulle ja teille!

    • Kira Kosonen

      Ihanasti sanottu! <3 <3 <3 Ja kyllä voin kyllä allekirjoittaa tämän täysin :D Tuntuu siltä, että tietyt palat elämässä ovat loksahtaneet paikoilleen ihan uudella tavalla ja sen myötä syntynyt ihana rauha. Kaikkea hyvää myös sinne ja ihana, että seuraat! Kuka tietää mitä kaikkea tämä elämä tuo tässä vielä tullessaan :))