CATEGORIES
13.11.2018

DOHA TURISTIN SILMIN? EN OSAA SANOA.

Doha

*Qatar Airways PR-matka
PR-matkat ovat siitä erinomaisia, että yleensä pääsee näkemään todella paljon kohteen eri paikkoja lyhyessä ajassa, koska kaikki on etukäteen aikataulutettu ja suunniteltu. Tähänkin viikonloppuun Dohassa sisältyi lukuisia eri nähtävyyksiä, museoita, aktiviteetteja, ravintoloita ja vaikka mitä. Mitä enemmän näkee, niin sitä laajempi käsitys kohteesta aina muodostuu, mutta yhtä asiaa en oikein koskaan pääse aidosti näillä reissuilla kokemaan ja se on perinteisen turistin näkökulma.

PR-matkojen tarkoituksena on aina antaa tietysti paras mahdollinen kuva kohteesta meille vieraille, koska matkojen tarkoituksena on saada sinne lisää turismia ja vierailijoita. Meidän toivotaan suosittelevan paikkaa myös muille. Siksi meitä kohdellaan aina niin hyvin, nukutaan hyvissä hotelleissa, syödään upeissa ravintoloissa ja tehdään mahdollisimman paljon eri juttuja. Nämä kaikki asiat ovat aina loppuu saakka suunniteltu matkanjärjestäjien puolesta ja yleensä reissut menevätkin siksi aina todella mutkattomasti ja niistä jää se parhain kiiltokuva mieleen, mutta eihän se ole oikeaa tai aitoa reissuelämää eihän?
Katara Cultural Village
MIA (Museum of Islamic Art)
Kaikki meistä, ketkä ovat matkustaneet tietää, että reissuissa aina sattuu ja tapahtuu! Hotellivaraus menee mönkään tai ei ole tilaa, joku ei puhu hyvää englantia, ei saa taksia, hyvää ravintolaa ei meinaa löytyä ja vaikka mitä. Nämä kaikki asiat jää kokonaan kokematta, kun on PR-matkalla, koska joku toinen on tehnyt kaiken puolestasi jo valmiiksi.

Tästä syystä en voi esimerkiksi sanoa millainen on oikeasti esimerkiksi nyt Doha turistin silmin. Voin kehua sen kauneutta, säätä, museoita, ravintoloita ja nähtävyyksiä, mutta en osaa yhtään sanoa, että onko siellä esimerkiksi helppo liikkua julkisilla, onko paikallisten kanssa vaikeata kommunikoida ja muita ihan perus juttuja. Meillä oli nimittäin koko ajan käytössä bussikuljetus paikasta toiseen ja tulkit mukana säätämässä kaiken mitä tarvitsi. Aika ihanaa ja mukavaa toki, mutta nämäkin asiat ovat aika tärkeitä juttuja jos miettii sitä, että joku muu matkustaisi tänne oman suositukseni perusteella.
Shay Shamoos (local breakfast restaurant)
Sen mitä VOIN Dohasta sanoa on, että se jäi mieleeni paljon perinteisempänä ja kultturillisempana paikkana, kuin esimerkiksi Dubai ja Abu Dhabi. Dubaissa hyvää on lukuisat eri palvelut ja länkkärimäinen helppous, mutta Dohassa pääsee kiinni paljon paremmin Arabimaiden oikeaan kulttuuriin. Täällä minulla oli sellainen olo, että olin oikeasti täysin erilaisen maailman ympäröimänä ja se herätti ihan eri tavalla. Parasta matkustamisessa onkin mielestäni aina uuden näkeminen ja oppiminen, joten siitäkin syystä oli tämä jotenkin äärimmäisen mielenkiintoinen kokemus, vaikka se jäikin aika pintapuoliseksi.

Täällä tuli kiinnitettyä huomattavasti enemmän huomiota myös oikeanlaiseen pukeutumiseen, kuin esimerkiksi Dubaissa. Olkapäät ja polvet oli koko ajan hyvä pitää piilotettuna, joka aiheutti aluksi vähän pään raapimista +29 asteen säissä, mutta nopeasti siihenkin jotenkin tottui. Mielummin vähän kuumissaan, kuin ajattelematon.

Sen perusteella, mitä pystyn oman ei niin perinteisen reissukokemukseni perusteella sanoa on kyllä positiivista ja mielelläni olisin jäänyt tutkiskelemaan kaupunkia vähän pidemmäksikin aikaa. Yleensä pyrinkin jäämään aina näihin kohteisiin muutamaksi ekstra päiväksi omalla ajalla, mutta tällä kertaa sille ei oikein ollut mahdollisuutta. Ehkä joskus pääsen vielä tänne tappelemaan taksikuskien kanssa ja tinkimään markkinoilla vanhaa kunnon elekieltä käyttäen. Se on reissaamista se!

Kaikista tällä reissulla nähdyistä asioista eniten omaan mieleen jäi MIA (Museum of Islamic Art), aavikkoseikkailu (josta voit lukea edellisestä postauksesta), yömarkkinat ja mausteostokset sekä ne paikalliset ravintolat, joita pääsimme testaamaan! Shay Shamoos ravintolassa pääsimme mm. nauttimaan perinteisen aamupalan, joka sisälsi paljon erilaisia kananmuna-annoksia, leipää, tahnoja, riisiä, nuudeleita ja juustoisia juttuja. Todella hevi setti, mutta äärimmäisen maukasta! Toinen upea ravintolakokemus oli Souq Waqif markettialueella sijaitseva persialainen ravintola Parisa, josta tulossa myöhemmin vielä oma minipostaus. Näiden juttujen ansiosta jäi kyllä sellainen fiilis, että on kokenut jotain ihan uutta ja siitä olen äärimmäisen kiitollinen. Hyviä reissukokemuksia. 

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • aila

  Mä arvostan myös tuota rehellistä otetta, mikä tässä postauksessa oli. Maksettu matka ylläpitoineen ja sillä sipuli. Arvostan myös sitä että sanotaan suoraan se, että teidän toivotaan suosittelevan paikkaa myös muille. Koska näinhän se on vaikkei sitä ns. edellytetäkään. Hienoa, että olet tässä suhteessa suoraselkäinen alasi ja ammattikuntasi edustaja. Mukavaa viikon alkua sinne : )

  • Kira Kosonen

   Kiitos paljon kommentista :) <3 Näinhän se vaan on! Minulle tärkeää on se, että te ymmärrätte että MINÄ ymmärrän mitä minulta toivotaan näiltä reissuilta.

 • Aura

  Ihanan rehellinen postaus! Lukijana tästä sai paljon enemmän irti kun reilusti avasit noita pressireissun mukanaan tuomia “etuuksia” sekä itse ainakin kiinnostuin Dohasta nyt oikeasti. Teidän laittamat ig kuvat ja storyt olivat hienoja, mutta kuitenkin vähän kiiltokuvamaisia. Tästä postauksesta sai jotain aidomman oloista :)

  • Kira Kosonen

   Moikka, tosi kiva kuulla! Itsekin monesti mietin reissun aikana, että tästä saa nyt todella kiiltokuvamaisen vaikutelman. Halusin tämän postauksen myötä tarkentaa teillekin sen, että ymmärrän kyllä itse miten pintapuoliseksi nämä reissut välillä jäävät <3

 • Emppu

  Pointsit sulle, että uskallat sanoa totuuden! Varmasti upea ja kiinnostava paikka noinkin nähtynä, mutta onhan se yksi reissaamisen iloista myös se ettei tiedä mitä seuraavaksi keksii tai mihin päätyy :)

  • Kira Kosonen

   Niistähän aina ne parhaat reissutarinat ja -kokemukset yleensä syntyy ;) Kun ei tiedä mitä tapahtuu seuraavaksi! Kiitos kommentista <3