CATEGORIES
5.7.2020

KESÄN UUSI NORMAALI ON VAPAUS

Lifestyle

*Kaupalinen yhteistyö Sensodynen kanssa

Palattuamme maaliskuussa Sveitsistä kotiin Suomeen oli ilmassa todella paljon epävarmuutta ja ahdistusta. Mitä maailmassa oikein tapahtuu, mitä tässä tulee vielä käymään ja miten tämä kaikki vaikuttaa omaan elämään. Meistä kaikki pohtivat varmasti näitä samoja kysymyksiä, mutta toivottavasti teilläkin ahdistus on jo muuttunut rauhallisempaan mieleen ja kohti normaalimpaa arkea. Ja jos ollaan rehellisiä, niin kevään kaaoksen takaata paljastui myös aika iso positiivinen yllätys, jota en ollut edes osannut toivoa. Tämä yllätys oli vapaus.

Meillä on yleensä aika rajattu aika Suomessa kesällä ja siihen aikaan pitää mahduttaa mahdollisimman paljon oman sekä miehen perheen, ystävien ja läheisten näkemistä. Tämän lisäksi kalenteri täyttyy aina nopeasti erilaisista reissuista sekä kesäjuhlista, kuten kihlajaisista, polttareista, häistä, synttäreistä yms. Tänä kesänä meillä olisi ollut mm. ennätyksellisesti jopa kahdeksat häät sekä itsellä vielä viidet polttarit päälle, joihin osallistua! Osa häistä ja polttareista olisi ollut vielä ulkomailla ja vienyt useamman päivän kesäkalenterista, niin aikamoinen sumpliminen oli pelkästään niissä puhumattakaan muista menoista. Sitten yhtäkkiä pelkkää punaista hehkuva kesäkalenteri ammottikin täyttä tyhjyyttä. Mitä ihmettä tehdä kaikella tällä vapautuneella ajalla? Aluksi tietysti harmitti kaikkien hauskojen suunnitelmien ja reissujen peruuntuminen, mutta sitten minulle valkeni fakta, että tälläistä kesää ei ole varmaan pitkään aikaan ole tiedossa. Kesää, jolloin uusi normaali on aika ja vapaus. Ja siitähän minä nyt nautin.
Nyt on ollut kerrankin mahdollisuus olla suunnittelematta mitään ja nauttia kesästä ihan täysin fiiliksen mukaan. Viikonloppuisin on voinut lähteä ekstemporee mökille tai jäädä kaupunkiin näkemään kavereita ja puuhastella ihan mitä mieleen juolahtaa. Tälläistä kesää olen viettänyt viimeksi varmaan lapsena! Ne lapsuuden kesät olikin ihan parhaita, kun oli pelkästään aikaa ja vapautta makoilla vaikka nurmikolla ja tuijotella pilviä, kerätä kukkasia, lähteä hetken mielijohteesta jätksikiskalle kerättyjen kolikoiden kanssa ja olla kokematta lainkaan kiirettä. Vaikka pidänkin virallisen kesälomani vasta heinäkuussa, niin silti olen kaiken vapautuneen ajan myötä päässyt juuri tälläiseen ”lapsuuden kesä” mielentilaan ainakin hetkittäin ja siitä olen äärimmäisen kiitollinen.

Kesäloman suunnitelmat muuttuivat myös täysin tässä lennossa ja lähdemmekin kahdeksi viikoksi pienelle Suomi-roadtripille, jonka varrella käydään moikkaamassa läheisiä ainakin Porissa, Oulussa sekä Vuokatissa. Tämän loman ajan pyrin pitämään tietokoneen täysin kiinni ja heittäytymään vielä enemmän kesän vietäväksi. En malta odottaa!

Lomaa helpottaa myös tieto siitä, että voin koko loman ajan herkutella myös huoletta, sillä kävin juuri hammaslääkärissä vuositarkastuksessa ja pääsin kirkkain paperein sieltä ulos. Ei reikiä, eikä uusia kulumia, joista pitäisi huolestua! Olen jotenkin päässyt vähän eroon siitä öillisestä narksuttelusta, josta puhuin aiemmin tänä vuonna (ehkä vähemmän stressiä tai jotain), mutta vanhat kulumat etuhampaissa aiheuttavat vielä ajottain päänvaivaa. Vuosi sitten vihlomisen oltua pahimillaan ei olisi tullut mieleenkään iskeä hampaitani jäätelötötteröön. Nyt vihlomista aiheuttaa enää ajoittain todella kylmä vesi ja tuuli, mutta olen tähän kaikkeen saanut NIIN paljon apua Sensodynen hammastahnoista! Oma hammaslääkäri totesi myös minulle tällä viimeisellä käynnillä, että pysyttele vaan suosiolla Sensodynessa ja sen aion kyllä tehdä. Onneksi jäätävästä tuulesta ei ole nyt viime aikoina ollut huolta, mutta kyllä esimerkiksi jäätelön haluan osaksi omaa kesääni. 

Nyt minulla on ollut käytössä Sensodynen Repair & Protect hammastahna, joka voi jopa korjata hampaan vihlovia alueita kahdesti päivässä käytettynä ja antaa pitkäkestoisen suojan vihlontaa vastaan! Ehkä sen ansiosta etuhampaiden kulumien aiheuttamat reaktiot ovatkin vähentyneet ja kylmien ruokien nauttiminen on ollut niin paljon helpompaa. Myös tämä lisää vapautta, kun voi syödä ja juoda huoletta kesällä mitä haluaa. Kesäloma olen valmis! 

Kurkkaa myös mikä on tämän kesän uusi normaali Julian ja Monan kohdalla. <3

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • M

    Niin ihanat kuvat <3