CATEGORIES
1.3.2020

Minä, hampaat sekä niiden hoidon välttely.

Lifestyle

Kaupallinen yhteistyö SENSODYNE

*Kaupallinen yhteistyö Sensodyne
Minä ja hampaat. Ei rehellisesti ehkä lempiaiheeni puhua, sillä minulla liittyy todella paljon epävarmuuksia omiin hampaisiini, mutta olen päättänyt myös selättää tämän mörön. En ole koskaan oikein osannut hymyillä isosti hampailla muutaman vinon hampaan sekä takapurennan vuoksi, mutta se on myös yksi isoimmista haaveistani. Kaunis hymy.

Tätä haavetta varten pitäisi tehdä aika isokin remontti suussa, joka vaatisi muutaman viisaudenhampaan poiston, saksipurennan korjaamisen, oikomishoidon sekä yökiskot. Auts I know. Olen syystä tai toisesta lykännyt tätä projektia, mutta se on asia joka vaivaa minua kuitenkin jatkuvasti, joten kai se pitää vaan aloittaa. Halvimmasta projektista ei myöskään ole kyse, mutta mikäs olisi parempi sijoitus kuin oman suun terveys sekä siitä heijastuva upea hymy! Toivottavasti. :D
Yksi toinen asia, joka minua myös hampaissani häiritsee on satunnainen hampaiden vihlominen. Tämä johtuu omalla kohdallani juuri purentaviasta ja yöllisestä narskuttelusta, joka kuluttaa hampaiden pintaa ja aiheuttaa siten vihlontaa. Tätä varten minulla pitäisi olla ne yökiskot, mutta tätäkin asiaa olen lykännyt oikomishoidon ohella. Olen koko ajan jotenkin ajatellut, että hoidan sitten kaikki vaan kerralla kuntoon. Nyt kun kirjoitan tätä postausta, niin minulla nousee jopa vähän ahdistus, koska tämä projekti pitäisi oikeastikin aloittaa eikä vaan puhua siitä. Onkohan siellä joku muukin kanssani samassa veneessä?

Oma hammasremonttini on pitkä ja kallis projekti, mutta onneksi vihlontaan olen saanut silti nopean ja edullisen helpotuksen Sensodyne hammastahnoista. Sensodyne Rapid Relief -hammastahna on mm. kliinisesti osoitettu lievittävän vihlontaa jo 60 sekunnissa muodostamalla nopeasti suojan hampaiden vihloville alueille. Sensodyne hammastahnojen säännöllisellä sekä pitkäaikaisella käytöllä saat tietysti parhaimmat tulokset, koska jokainen harjauskerta vahvistaa suojakerrosta.
Tiedän, että moni muukin siellä kärsii tästä samasta asiasta enemmän tai vähemmän, kuten mm. Julia, joka kirjoitti juuri myös omista vihlomiskokemuksistaan. Pystyn kyllä täysin komppaamaan tuota smoothie bowl tuskaa, josta hän puhuu. Jääkylmän acai bowlin lusikoiminen on nimittäin myös itselläni aiheuttanut pahimmat reaktiot, kuten kylmät asiat noin muutenkin. Jäävesi, jäätelön pureminen, acai bowlit sekä pakkastuuli ovat näistä inhottavimmat. Kuumasta ei kuitenkaan omat hampaat vihlo koskaan, joka on sentään plussaa.

Vihlonnan yleiset laukaisijat

* Kylmien ruokien tai kylmien juomien nauttiminen

* Kuumien ruokien tai kuumien juomien nauttiminen

* Sokeristen tai happamien ruokien nauttiminen

* Kylmän ilman hengittäminen

* Hampaiden harjaaminen

Hampaiden vihlomisen aiheuttajana voi olla mm. hampaiden reikiintyminen, liian kova harjaaminen, lohjennut paikka, vetäytyneet ikenet, hampaiden eroosio tai juuri narskuttelu, joka on oma paholaiseni. Oli kuitenkin syy mikä tahansa, niin se kannattaa aina selvittää hammaslääkärin avulla ja saada siihen siten apua. 

Sensodyne verkkotestin avulla voit saada myös hyvää selkeyttä siihen, mikä saattaa aiheuttaa hampaiden vihlontaa juuri omalla kohdallasi ja minkä asteista on oma vihlomisesi. Saat verkkotestin avulla luotua myös oman Sensodyne-profiilisi, jonka voit jakaa hammaslääkärisi kanssa vastausten löytämiseksi! Omalla kohdallani vastauksia on kyllä löytynyt, mutta nyt niiden ydinaiheuttaja pitäisi saada vielä kuriin. Se olkoon tämän vuoden projekti. Vihdoin. Onneksi Sensodynella harjaaminen kahdesti päivässä antaa kuitenkin helpotusta vihlontaan, pysyvää suojaa vihlontaan, suojaa reikiintymistä vastaan sekä tietty ihanan raikkaan maun suuhun!

Hammasprojekti to be continued. 

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Hirvonen

    Itsekin olen miettinyt miten iso merkitys hampaiden harjauksella on. Itse varmaan harjaan liian kovaa ja se saattaa aiheuttaa vihlonnan. Hampaiden oionta olisi myös haaveissa. https://www.hammaslääkärijoensuu.fi