CATEGORIES
7.4.2020

YRITTÄJÄ, KEHITÄ NYT DIGIOSAAMISTASI!

Lifestyle

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ DNA

*KAUPALLINEN YHTEISTYÖ DNA
Maailmalla vallitseva tilanne on ajanut monet yrittäjät ahdinkoon, mutta on ollut hieno huomata miten se ahdinko ollaan osattu kääntää osittain myös ratkaisukeskeiseen ajatteluun ja toimintaan. Monet yritykset ovat keksineet todella lyhyessäkin ajassa aivan uusia toimintatapoja palveluilleen ja se on ollut todella inspiroivaa nähdä! Olemme hidastaneet paljon tahtia, mutta maailman ei tarvitse pysähtyä. Ainakaan ajattelun suhteen. Voimme ottaa tämän hetken hyödyksi ja yrittää nyt kehittyä yksilöinä sekä yrityksinä. Parhaimmassa tapauksessa tämä tilanne synnyttää jotain sellaista kehitystä, jota ei olisi osannut edes lähteä hakemaan ilman pakollisia olosuhteita.

Suosittelenkin nyt miettimään sitä, että miten voisit tässä tilanteessa kehittää vaikka omaa liiketoimintaasi? Onko se etätyöskentelyn mahdollistaminen, palvelujen siirtäminen nettiin, uusi somestrategia, tulevaisuuden suunnittelu tai vaikka osaamisen kehittäminen. Näistä kolme viimeisintä ovat ainakin omalla kohdallani todella ajankohtaisia. Nyt kun muutamat peruuntuneet työkeikat ovat vapauttaneet kalenterista vähän tilaa, niin on enemmän aikaa suunnitella tulevaisuutta ja sitä mihin suuntaan haluan uraani viedä. Nyt on myös otollinen aika kehittää omaa osaamista, opetella vaikka uusia editoimisen kikkoja, lisätä digi-tietotaitoa ja etsiä vaikka uusia innovatiivisia tapoja tehdä sisältöä somessani. Tästä hyvä esimerkki on esimerkiksi IG live-lähetysten äkillinen kasvu. Nyt kun uusi sisällöntuottamisen muoto on tullut yhtäkkiä enemmän ajankohtaiseksi, niin miten voisin hyödyntää sitä itse paremmin?
Vaikka työskentelen sosiaalisen median sekä digimaailman parissa ammatikseni, niin hyvät digitaidot ovat nyt yleisesti myös enemmän tarpeen kuin koskaan. Ihan ammatista/yrityksestä riippumatta. Ei varmaan ole alaa tai palvelua, joka ei hyötyisi digitaalisesti osaamisesta tällä hetkellä tai noin muutenkaan. Sen tietotaidon kasvattamiseen tarjoaa lisäapua DNA Yrittäjän Digiakatemia! Kyseessä on täysin ilmainen verkkokurssi, josta olen puhunut teille myös aikaisemmin, mutta nyt jos koskaan koen, että kurssista olisi varmasti monelle yrittäjälle hyötyä. Aiemman postaukseni ko. verkkokurssista pääset lukemaan tästä.

Kurssi on suunniteltu yhteistyössä Suomen Yrittäjäopiston kanssa ja sisältää paljon hyvää tietoa mm. some-markkinointiin, pilvityökaluihin, tietoturvaan sekä laitteisiin liittyen. Jos yrityksesi suunnitelmissa on vaikka siirtää palveluja nopeasti nettiin niin mm. tietoturvaan liittyvät asiat on ehdottomasti hyvä ottaa huomioon. Samoin myös se, miten pystyt hyödyntämään toiminnassasi pilvityökaluja, erilaisia laitteita sekä sovelluksia. Tehokas some-markkinointi voi olla myös pelastava oljenkorsi monille tähän hetkeen ja myös siihen saat DNA Yrittäjän Digiakatemiasta hyvää tietoa. Tiedätkö mm. miten suuri merkitys hakukoneoptimoinnilla tai algoritmeillä on ja miten ne toimivat? Tästä kurssista saatkin vinkkejä mm. siihen miksi somessa pitää olla aktiivinen, miten hyödynnät mm. eri hashtageja Instagram kuvissa ja miten kaiken tämän kautta luot onnistuneen some-mainoksen.

DNA Yrittäjän Digiakatemian verkkokurssin voi suorittaa täysin omien aikataulujen mukaisesti ja yhteensä siihen menee n. 4-6 tuntia aikaa eli suunnilleen puolikas työpäivä. Voit myös jakaa sisällöt hyvin eri päiville ja käydä vaan yhden osa-alueen kerrallaan läpi. Voit myös perehtyä vaan niihin sisältöihin, jotka juuri sinua kiinnostavat. Materiaalit on joko luettavissa tai vaihtoehtoisesti katsottavissa videoiden muodossa, jotka koin itse ainakin miellyttävämmäksi tavaksi opiskella. Jokaisen aihe-alueen jälkeen on myös pieni monivalintakoe, mutta tästä ei kannata ottaa liikaa stressiä. Sen tarkoituksena on enemmänkin kertaa opitut asiat ja lisätä tietoasi jos jokin juttu meni ohi. Kaikki kurssin läpäisseet saavat myös digitaalisen diplomin, joka osoittaa, että olet omaksunut kurssin aiheet ja saanut valmiudet yrityksesi digitalisaation edistämiseen.

Tässä vielä 5 omaa vinkkiä yrittäjille tähän hetkeen: 

  1. Jos työskentelet kotoa käsin, niin pidä rutiineista kiinni. Herää samaan aikaan kuin normaalisti töihin, rajaa itsellesi selkeä työpiste kotona (ja kiinnitä enemmän huomioita ergononomiaan kuin minä tässä), syö kunnon lounas ja pidä työajoista kiinni. Mahdollisten etäkokousten ja tapaamisten sopiminen heti aamuun on  myös hyvä keino pitää rytmistä kiinni ja olla torkuttamatta aamuisin. Pieni happihyppely ennen töiden aloittamista voi olla myös hyvä keino startata päivä kunnolla ja saada tehot irti kotona työskentelystä. Älä myöskään unohda runsasta vedenjuontia!
  1. Tee yrityksesi somesta viimeistään nyt systemaattista. Suunnittele yrityksellesi somestrategia, joka sisältää jatkuvaa sekä yhdenmukaista sisällön tuottoa. Opettele tarvittaessa valokuvaamisen sekä kuvakäsittelyn perusteet ja hanki tietoa some-mainostamisesta sekä sen säännöistä. Algoritmien perusteet on myös hyvä olla hallinnassa aina kun työskennellään sosiaalisen median kanavien kanssa, jota siitä saadaan paras mahdollinen hyöty irti. 
  1. Älä vähättele tietoturvan merkitystä yrityksesi toiminnassa. Tietoturva asioiden kuntoon laittaminen voi olla elintärkeää yrityksesi turvallisen toiminnan kannalta ja sen avulla voi välttää monta kiperää tilannetta. Varsinkin jos toiminta pohjautuu pitkälti digitaalisiin alustoihin. Oma työni keskittyy mm. täysin verkossa olemiseen ja minulle onkin äärimmäisen tärkeää, että pystyn turvaamaan sekä kaikki laitteeni, että kaikki tiedostoni asianmukaisesti. Ilman tietoturvaa ja pilvityökaluja olisi koko elinkeinoni jatkuvassa vaarassa. 
  1. Kehitä osaamista ja ota erilaiset verkkokurssit sekä itseopiskelu nyt haltuun. Mieti mitä osa-alueita voisit lähteä työssäsi/toiminnassasi parantamaan ja etsi niihin tietoa verkosta. Uuden oppiminen ja tietotaidon kasvattaminen on aina hyväksi. 
  1. Suunnittele tulevaisuutta, koska nyt on innovaatioiden aika! Olemme kaikki erikoisessa tilanteessa, joka vaatii uudenlaista lähestymistä asioihin sekä uutta ratkaisukeskeistä ajattelua. Älä lannistu vaan mieti vaihtoehtoja. Palvelujen siirtäminen nettiin ja sosiaalisen median hyödyntäminen voi olla yksi ratkaisu, johon saat paljon apuja sekä tietoa verkosta. Digitaaliset alustat sekä mm. erilaisten sovellusten kehittäminen on nyt ajankohtaisempaa kuin koskaan. 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*