CATEGORIES
30.1.2020

YRITTÄJÄN DIGIAKATEMIA – lisätietoa yrittäjyyteen

Lifestyle

*Kaupallinen yhteistyö DNA

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ DNA
Yrittäjäksi lähteminen on ollut ehdottomasti yksi parhaista päätöksistä, mitä olen elämäni aikana tehnyt. Se tuntui tietty alkuun pelottavalta ja uusien toimintatapojen opettelu ahdistavalta, mutta loppujen lopuksi kaikki asettui kyllä paikoilleen. Nyt tuntuisi taas todella oudolta olla yhtäkkiä takaisin jonkun toisen palkkalistoilla!

Yrittäjäksi lähteminen on tehty nykyään myös äärimmäisen helpoksi erilaisten kevytyrittäjyyspalveluiden kautta, jos et halua miettiä vielä laskutukseen, kirjanpitoon ja veroihin liittyviä asioita. Suosittelenkin niitä palveluita, jos haluat aloittaa yrittäjyyden vaikka oman palkkatyösi ohella. Jos kuitenkin suunnitelmissa on hypätä täysipäiväisesti yrittäjyyden tielle, niin ehdottomasti vaan hyvä kirjanpitäjä palkkaukseen, toiminimi tai Oy pystyyn ja siitä sitten liikkeelle. Kirjanpitäjä on ainakin itselleni ehdoton, vaikka paljon asioita hoidankin itsenäisesti. Suomen yrittäjäopiston sivuilta löydät myös paljon apua yrittäjyyden aloittamiseen. Myös minä vastaan mielelläni lisäkysymyksiin siitä, miten pääsin alkuun.
Nyt DNA on lyönyt hynttyyt yhteen Suomen yrittäjäopiston kanssa ja haluaa myös edesauttaa yrittäjyyden kehittämistä Suomessa sekä luoda sitä varten mahdollisimman toimivia työkaluja. DNA Yrittäjän Digiakatemia onkin täysin maksuton verkkokurssi kaikille yrittäjille sekä pienyritykselle, jossa käydään läpi todella hyödyllisiä asioita tehokkaan yrittäjyyden kannalta. Kävin itse kurssin tällä viikolla ja sain paljon uutta hyvää tietoa, vaikka olenkin toiminut täysipäiväisenä yrittäjänä jo yli 5 vuotta. Voin siis suositella verkkokurssia ihan kaikille yrittäjille.

Monet miettivät yrittäjyyttä aloittaessa ehkä eniten juuri käytännön asioita kuten raha- ja verojuttuja, mutta entäs tietoturva, verkkouhat, pilvityökalut, hakukoneoptimointi, palvelujen markkinointi sosiaalisessa mediassa ja vaikka algoritmit. Näistä moni asia on tullut minulle vähän väkisin opittuna tekemisen kautta tässä viiden vuoden aikana, mutta olisin kyllä säästynyt aika moneltakin kämmiltä, jos olisin lukenut näistä asioista etukäteen. Oman työni kannalta minulle on mm. elintärkeää, että kaikki kuvat ja tiedostot ovat tallessa myös pilvipalveluissa ja että tiedän miten algoritmit sekä hakukoneoptimointi toimivat hyödykseni näkyvyyden kannalta verkossa ja somessa. Nämä asiat ovat myös elintärkeitä ihan mitä tahansa palvelua mainostaessa.
DNA Yrittäjäakatemian verkkokurssin opinnot ovatkin jaettu neljään eri teemaan; Tietoturva, Sosiaalinen Media, Laitteet sekä Pilvityökalut. Kaikki kurssit voi katsoa videoina tai lukea tekstinä sekä niiden päätteeksi on aina jokaisesta teemasta erillinen verkkokoe. Jos suoritat kaikki neljä kurssia onnistuneesti, niin saat verkkokurssista myös digitaalisen diplomin, joka osoittaa, että olet omaksunut kurssin aiheet! Kokonaisuudessaan koko verkkokurssin suorittamiseen menee maksimissaan puolikas työpäivä (4-6h). Voit siis hyvin jakaa tämän vaikka neljään eri osaan ja irroittaa päivästäsi aina tunnin vaikka yhden osa-alueen opiskeluun.

Verkkokokeita (monivalintakoe) ei mielestäni kannata kuitenkaan ottaa liian vakavasti, vaan tärkeintä on ehdottomasti verkkokurssien sisältämä tieto. Itse päätin tekstin lukemisen sijaan katsoa kurssien aiheet videoiden muodossa ja tämä oli mielestäni äärimmäisen selkeä tapa saada aihealueiden pääpointit selville. Sain mm. oman työni kannalta hyviä vastauksia seuraaviin kysymyksiin verkkokurssien sisällöistä:
Miksi julkiseen Wifiin ei kannata liittyä ilman VPN suojausta?

Miksi pilvipalvelulle pitää myös hommata tietoturva?

Miksi algoritmit suosivat tiettyä sisältöä somessa?

Miksi on tärkeää olla itse aktiivinen somessa algoritmien kannalta?

Miten luot onnistuneen mainoksen somessa?

Miten saada isoin hyöty hakukoneoptimoinnista?

Mitä hashtageja kannattaa välttää/suosia?

Mitä eri sovelluksia voit hyödyntää somekanavien hallinnassa sekä raportoinnissa?

Miten helpottaa kirjanpitoa eri sovellusten avulla?

Somen pilvityökalut ja miten voin hyödyntää niitä työssäni?
Luonnollisesti verkkokurssien neljästä teemasta Sosiaalinen Media oli itselleni se mielenkiintoisin ja sieltä aihealueet kuten henkilöbrändäys, somemarkkinoinnin perusteet sekä algoritmien perusteet. Sain kuitenkin ehkä eniten uutta tietoa Tietoturva sekä Pilvityökalut -teemoista ja nyt onkin se fiilis, että pitääpä taas tarkastaa, että virustorjunnat sekä palomuurit ovat ajantasalla. Tiedän, että nämä asiat ovat monille niitä ”Apuaaa ei jaksa” -juttuja, mutta voin kertoa, ettei ole mitään niin turhauttavaa, kun se, että kaikki tietokoneesi tai puhelimesi tiedostot tuhoutuvat jonkun vahingossa klikatun linkin takia.

Koska verkkokurssi on avoin sekä ilmainen kaikille, voit myös käydä lukemassa tai katsomassa sieltä vaan sinua kiinnostavat aihealueet. Suosittelen toki ehdottomasti, että käyt koko kurssin läpi. Siitä tuli hyvä ja onnistunut mieli! Ihana kun on taas vähän viisaampi oman tekemisensä suhteen.

Tässä vielä kertauksena DNA Yrittäjän Digiakatemia -verkkokurssin suorittamiseen liittyviä vastauksia!

Kenelle kurssi on tarkoitettu?

Yrittäjän digiakatemia on maksuton, kaikille yrittäjille ja pienyrityksille avoin verkkokurssi. Kaikki yritysten työntekijät ovat tervetulleita mukaan.

Aihealueet?

Tietoturva, Sosiaalinen media, Laitteet sekä Pilvityökalut.

Kauanko kurssi kestää?

Yhteensä noin 4–6 tuntia, mutta voit katsoa oppitunteja oman aikataulusi mukaisesti.

Mitä välineitä tarvitsen?

Kurssialueelle pääset kirjautumaan tietokoneella tai älypuhelimella.

Millaisia oppitunnit ovat?

Voit katsoa oppitunnit videona tai lukea tekstinä. 

Kuinka kurssi suoritetaan? 

Jokaisesta teemasta on verkkokoe – läpäiset kurssin suorittamalla hyväksytysti kaikki neljä koetta.

Saanko kurssin suorittamisesta todistuksen?

Kaikki kurssin läpäisseet saavat digitaalisen diplomin, joka osoittaa, että olet omaksunut kurssin aiheet ja saanut valmiudet yrityksesi digitalisaation edistämiseen.

Ei siis muuta kuin onnea yrittäjyyteen ja opiskelun iloa!

2 comments

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

  • Neiti

    Hei, ilmeisesti et enää kirjoita blogia?

    • Kira Kosonen

      Kirjoitan kyllä! Oli vaan tahattomasti pidempi tauko täällä blogin puolella. Uudessa postauksessa avattu myös vähän syitä siihen <3