CATEGORIES
6.11.2020

MITEN HUOLEHDIN IHOSTANI TALVELLA?

Skincare

Kaupallinen yhteistyö Forever Living

Onko siellä ketään muita keiden ihonhoitorutiinit muuttuvat aina vähän vuodenaikojen mukaan? Itselleni on ainakin todella tärkeätä tehdä päivityksiä ihonhoitooni varsinkin talviaikaan, kun iho joutuu vähän kovemmalle koetukselle ja kuivuu mm. paljon helpommin kesään verrattuna.

Tästä syystä teenkin pieniä lisäyksiä kosmetiikan suhteen sekä muistutan itseäni muutamista perusjutuista, jotka edesauttavat ihon hyvinvointia myös vuoden pimeinä ja kylminä kuukausina. Tässä oma muistilistani ihonhoitoon talvella, jonka laadin yhteistyössä Forever Livingin kanssa.
Vältän liian kuumia suihkuja

Ymmärrän täysin houkutuksen pitkiin kuumiin suihkuihin talvella, mutta liian kuumat ja pitkät suihkut saattavat kuivattaa vaan entisestään jo kovemmalla koetuksella olevaa ihoa.

Tarkistan hyvien rasvojen saannnin

Talvisaikaan pidän yhä tarkempaa huolta siitä, että iho saa hyviä ravintoaineita myös sisäisesti, josta syystä pähkinät, avokadot ja hyvät öljyt ovat osa päivittäistä ruokavaliotani.

Juon riittävästi vettä

Veden juomisesta paasataan nyt vuoden jokaisena päivänä, mutta talviaikaan vietämme niin paljon aikaa lämmitetyissä sisätiloissa, että keho oikein huutaa kosteutusta myös sisäisesti.
Kuorin ihon säännöllisesti

Ihon säännöllinen kuoriminen edesauttaa kaikkien muiden tuotteiden kunnollista imeytymistä ihoon, jolloin saat niiden kosteuttavista ominaisuuksista parhaat edut irti. Kuorin itse talviaikaan kasvot 1-2 kertaa viikossa sekä vartalon ihon kerran viikossa. Kasvojen kuorintaan sopii loistavasti smoothing exfoliator, joka poistaa kuolleita ihosoluja, puhdistaa, hoitaa ja pehmentää ihoa. Oma herkkä iho reagoi tähän pelkästään positiivisesti ja käytön jälkeen ihon pinta on aina ihanan tasainen sekä kuulas.
Hellivät naamiot viikottaiseen käyttöön

Kesällä tulee hyödynnettyä enemmän syväpuhdistavia kasvonaamioita kaiken ylimääräisen hikoilun ja mm. aurinkotuotteiden takia, mutta talvisin viikottaisessa käytössä ovat syväkosteuttavat naamiot. Yksi ikilemppareista on aloe bio-cellulose mask, joka myydään 5 kappaleen pakkauksissa. Runsaasti hyvälaatuista ja super kosteuttavaa aloe veraa sisältävä naamio on valmistettu bioselluloosasta eli orgaanisesta materiaalista, joten voit heittää maskin suoraan biojätteen sekaan käytön jälkeen! Erityismaininnan tämä naamio saa myös istuvuudesta. Se oikein jämähtää iholle ja voit joko puuhailla rauhassa omia juttuja 20min. kun naamio vaikuttaa tai rentoutua se päällä vaikka kylvyssä. Iho tuntuu aina superkosteutetulta naamion jälkeen eikä sen jälkeen tarvitse pestä enää kasvoja.
Kosteuttava seerumi päivittäiseen käyttöön

Kesällä ihonhoitorutiini on tosi simppeli ja sisältää huomattavasti vähemmän tuotteita verrattuna talviaikaiseen ihonhoitooni. En esimerkiksi jaksa aina kesäisin käyttää seerumeita (varsinkaan päiväsaikaan), vaan ihonhoito saattaa aamuisin koostua pelkästään micelli-vesi puhdistuksesta sekä päivävoiteesta, joka sisältää korkean SPF:n. Talvisin käytän sen sijaan kosteuttavaa seerumia sekä aamuin, että illoin. Hydrating serum sisältää jopa 4 eri hyaluronihappotyyppiä, jotka kosteuttavat ihon pintaa ja lisäksi säilyttävät kosteutta ihossa. Seerumi myös imeytyy todella nopeasti ihoon jättäen ihanan silkkisen pinnan. Tuntuu siltä, että iho aina oikein imaisee kaiken sisäänsä, mitä seerumista vaan saa.
Päivitän runsaampaan yövoiteeseen

Talviaikaan päivitän aina myös yövoiteen johonkin runsaampaan vaihtoehtoon, koska iho tarvitsee aina selkeästi enemmän kosteutta ja hoivaa kesään verrattuna. Infinite by Forever restoring crème on Foreverin anti-aging-sarjan tehopakkaus, joka sisältää yli 15:tä ihoa hoitavaa ainetta, kuten aloe veraa, jojobaa, C-, D- ja B3-vitamiinia sekä eteerisiä öljyjä. Se on todella hoitava ja runsas, mutta imeytyy nopeasti eikä jätä rasvaista tuntua iholle. Ehdottomia suosikkeja koko infinite -sarjasta.

Vältän rajuja lämpötilaeroja

Rakastan yli kaiken saunaa ja avannossa pulahtamista, mutta tämä kombinaatio on aina ihan tappava herkälle punoittavalle iholleni. Verisuonet huutavat sen jälkeen aina kirkkaana ihon pinnassa. Tästä syystä pidänkin aina saunassa esimerkiksi märkää pyyhettä kasvoilla, joka suojaa kovimmilta löylyiltä ja lämpötilaeroilta.

Suojaan kasvot pakkaselta ja tuulelta

Olen huomannut, että paksumpi päivävoide ja jopa meikki suojaavat hyvin ihoa pakkasen ja kylmän tuulen aiheuttamilta punoituksilta. Kesäisin päivämeikki koostuu yleensä pelkästään sävyttävästä päivävoiteesta, mutta talvisin suosin vähän paksumpia meikkivoiteita.

 

Tuleeko teillä mieleen jotain muita hyviä vinkkejä ihonhoitoon talvisaikaan, josta olisi minulle myös apua? Lievästä couperosa-ihosta kärsivänä kaikki vinkit ovat aina enemmän kuin tervetulleita näihin tuleviin kuukausiin. Lisätietoja kaikista postauksessa mainituista Foreverin tuotteista löydät myös Foreverin nettisivuilta täältä.

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • E

    Todella hyviä ohjeita! On tärkeää päivittää ihonhoitorutiineja vuodenaikojen mukaan. T. Kosmetologi

    • Kira Kosonen

      Kiitos!! Oma iho ainakin kaipaa kyllä päivityksiä ja sitä pitää oikein paapoa tähän aikaan vuodesta, että pystyy ottamaan talven hyvin vastaan :D <3