CATEGORIES
28.8.2015

LOVE & FREEDOM

Mind

Photos: Karoliina @ Valoon.fi

H&M Knitwear

H&M Jewellery

 

Haluan jakaa kanssanne rakkaan ystäväni kirjoittaman tekstin. Olen palannut tähän tekstiin jo useamman kerran ja pyysin siksi lupaa jakaa sen myös teidän kanssanne. Kapo on yksi viisaimmista ihmisistä, ketä olen koskaan tuntenut. Harva pystyy mielestäni avartamaan mieltään sille tasolle mitä hän. Opin häneltä aina jotain uutta ja olen äärimmäisen kiitollinen siitä, että voin sanoa häntä parhaaksi ystäväkseni sekä sieluntoverikseni. Tässä hieman hänen ajatuksiaan aiheesta rakkaus ja vapaus.

 

"Tänä aamuna olen miettinyt vapautta. Ja rakkautta, yllättäen - se kun tuntuu täyttäneen mun koko olemuksen viime aikoina. Nämä kaksi kulkevat käsi kädessä, mutta valitettavan usein ote lipeää, eikä rakkaus muista aina suojellakkaan vapautta kuten sen kuuluisi.

Koska kukat ovat niin ihania, otan esimerkiksi kaikkien tietämän ja kohtuullisen kliseisen lauseen "Antaa kaikkien kukkien kukkia", joka usein liitetään tuomitsemattomuuteen ja erilaisuuden hyväksymiseen. Sitä voi soveltaa hyvin myös rakkauteen ja vapauteen.

Kun näet todella kauniin kukan, pysähdyt ensin ihastelemaan sitä. Välillä voi olla vaikea uskoa, että jotain niin kaunista ja ihanaa on osunut sun tielle. Tämä tietty kukka tuottaa niin paljon mielihyvää, että se tekee mieli ottaa mukaan, omaksi. Tarkoitusperäsi ovat pelkästään hyvät... haluat kovasti hoivata sitä, rakastaa ja ihastella sen kauneutta. Luonnonlaki kuitenkin on, että kun otat kukan itsellesi - se alkaa menettää hehkuaan ja sitä ihanuutta, joka alunperin vei sun sydämen. Syy jonka vuoksi sen alun alkean poimitkin. Tämä kyseinen kukka on juuri niin elinvoimainen ja puoleensavetävä, ja mitkä ikinä onkaan niitä asoita, jonka vuoksi sitä rakastat - sen takia, että se saa olla vapaa. Omassa, luonnollisessa elinympäristössään. Kasvaen omassa tahdissaan, heiluen tuulen mukana niin kuin luonto on tarkoittanut.

Ja toiselta kantilta, miltä kukasta tuntuu poimittuna? Miltä tuntuisi jos sinut revittäisiin siltä maaperältä, jossa olet päättänyt kasvaa - jossa kukoistat? Uskoisin, että tukahdetulta ja nuutuneelta. Olet luotu ja tarkoitettu olemaan villi, sekä tuomaan kauneutta ja hyvää oloa olemuksellasi, mutta et vain pysty siihen enää. Jonkun omistuksessa ei sinusta enää riitä muille, eikä lopulta poimijallekkaan. Ethän saa enää happea ja sitä ravintoa, jota tarvitset kehittyäksesi ja kasvaaksesi. Ollaksesi oma ihana itsesi.

Jos olet löytänyt tälläisen kukan, olen iloinen puolestasi. Tiedät missä kyseinen kukka kukkii - tiedät minne palata aina sitä ihastelemaan. Mikä parasta, voit aina rakastaa sitä koko sydämestäsi, vaikka kuinka kaukana olisit siitä ja vaikket voisikaan joka hetki nauttia sen läheisyydestä. Ja onkohan perää siinäkin, että hetket erossa saa kukan näyttämään mahdollisesti kauniimmalta kuin koskaan.

Arvostetaan siis toistemme vapautta ja muistetaan, että rakastaa voi ilman omistamista. Me voidaan rakastaa kaikkia, kaikkea ja mitä vaan jos halutaan. Rakkaus on meissä, se ei ole mitään ulkopuolista."

-Karoliina Savola

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*