CATEGORIES
28.4.2016

KUN MIKÄÄN EI RIITÄ

Mind

Näittekö sattumalta Supertähdet ohjelmassa Kiira Korven jakson? Kiira puhui jaksossa todella avoimesti siitä, miten hänellä on ollut usein riittämätön tunne. Miten hän on aina tavoitellut parempia ja parempia tuloksia, mutta ollut silti tyytymätön itseensä, vaikka muut eivät sitä missään nimessä olisi olleet. Hän puhui myös siitä, miten perfektionismi on ajoittain tuntunut todella vaikealta ja tehnyt hänestä stressaantuneen ja onnettoman.

Vaikka en voisi ikinä verrata omaa elämäntilannettani niihin paineisiin, joita kilpaurheilja kokee urallaan, niin tunnistin Kiiran puheista aika paljonkin piirteitä. Olen nimittäin jostain syystä aina suhtautunut esimerkiksi työasioihin todella vakavasti ja jatkuvasti aina haastanut itseäni sillä saralla. Kukaan ei ole minulta koskaan vaatinut yhtään mitään. Vaatijana olen aina minä itse. 

Tämä piirre minussa eskaloitui aika pahaan tilanteeseen ollessani vähän nuorempi. Kerroinkin blogiurani alussa todella avoimesti työuupumuksestani Irti Oravanpyörästä -postauksessa, joka herätti paljon hyvää keskustelua. Ymmärsin yhtäkkiä, miten moni muukin kärsi samantyyppisestä elämäntilanteesta kuin minä silloin. Harmikseni kaikki tämän postauksen upeat tarinat ja kommentit hävisivät blogimuutossa, mutta ne elävät kanssani aina. En koskaan unohda erästä tyttöä, joka kirjoitti minulle vielä erikseen vuosi sitten siitä, miten hän oli saanut juuri tästä tekstistäni voimaa tehdä muutoksen elämäänsä ja eli nyt paljon rennompaa, iloisempaa ja antoisampaa elämää. Tunsin niin suunnatonta iloa, että oma kokemukseni ja tekstini asiasta oli auttanut kääntämään jonkun toisen elämän parempaan suuntaan. Itku pääsee vieläkin kuin ajattelen asiaa. Se on ehdottomasti tänäkin päivänä isoin asia, mitä blogini on koskaan saanut aikaan. 

Vaikka itse onnistuin myös kääntäämään elämäni ympäri, ja teen tällä hetkellä unelmatyötäni, niin silti ajottain perfektionisti Kira nostaa päätään. Halusin esimerkiksi haastaa itseni bloggaamisessa myös uramielessä ja kokeilla siipiäni ihan omana yrittäjänä. Tiesin, miten valtavan paljon pelkästään mediamyynti veisi päivistäni aikaa, mutta halusin itse vastata kaikista projekteistani. Moni ei ehkä tule edes ajatelleeksi, että suurin osa yhteistöistäni onkin nykyään omia kehittelemiäni projekteja, joihin näen todella paljon aikaa ja vaivaa yhdessä yhteistyökumppaneideni kanssa. Rakastan ideoida ja toteuttaa erilaisia juttuja. Henkilökohtaisesti minusta on myös mielenkiintoista seurata, millä tavoin eri bloggaajat toteuttavat erilaisia yhteistöitä ja miten heidän omat henkilöbrändinsä vahvistuvat niiden myötä. Kaupallisuus on myös niin iso osa kaikkea media-alaa, että ilman sitä emme pystyisi nauttimaan ammattiblogeista, TV-sarjoista, radio-ohjelmista, naistenlehdistä ja muista inspiraatiota tuovista lähteistä. Ilman sitä minä en pystyisi kirjoittamaan teille tätä blogia, ainakaan säännöllisesti.

Tällä hetkellä perfektionisti Kiran isoin haaste onkin päivittäisten blogitekstien laatiminen. Uusi rooli yrittäjänä on nimittäin tuonut paljonkin erilaisia haasteita arkeen, vaikka kuinka rakastankin sitä mitä teen. On sanomattakin selvää, että päivät venyvät pidemmälle kuin ennen. Kukaan ei tee tällä hetkellä mitään puolestani. Pitkän päivän jälkeen istahdan vielä usein illalla koneelle ja käsittelen valokuvia useamman tunnin. Siinä vaiheessa kun saan kuvat valmiiksi, en aina edes keksi mitään erikoisen fiksua sanottavaa, vaan toivon kuvien puhuvan puolestaan. Siksi esimerkiksi eilen minuun kolahti jotenkin todella paljon, kun yhdeksältä illalla avasin kommenttiboksini ja siellä oli taas palaute siitä, miten blogini on nykyään niin tylsä, koska en kirjoita mitään mielipidetekstejä eikä postauksissa ole mitään oikeata asiaa. Sillä hetkellä minulta pääsi niin iso itku, "KUN MIKÄÄN EI RIITÄ" tunne valtasi minut täysin. 

Tajusin pienen itkuhetken jälkeen, että reaktioni ei johtunut kommentoijasta vaan itsestäni. Siitä miten olen koko ajan taas itse alitajuntaisesti hakannut itseäni siitä, että blogissani pitäisi olla juuri enemmän mielipideasiaa, henkilökohtaisia juttuja ja upeita uusia videoita, että saisin pidettyä teihin syvemmän kosketuspinnan. Kommentti jotenkin toi silmieni eteen oman pelkoni riittämättömyydestäni. Pitäisi olla vielä vähän parempi ja ahkerampi. Tälläiselle täydellisyyden tavoittelijalle tämänkaltainen ajattelu voi olla vaarallinen tie. Sen olen onneksi oppinut jo kantapään kautta. 

Puhuin tunteistani avoimesti jo heti eilen Snapchatin puolella ja sain teiltä todella kannustavia ja hyviä kommentteja. Kiitos vielä niistä, olette ihan mielettömän sydämellisiä ihmisiä! Myös äiti ja siskoni soittivat minulle ja pieni terapiasessio heidänkin kanssaan teki kyllä hyvää. On selkeästi hyvä sanoa ääneen, jos tuntuu siltä, että kuppi vuotaa vähän yli. Puhuminen tyhjentää sitä huomattavasti. Tähänkin olotilaani vaikuttaa moni tekijä. Isoimmassa roolissa toki kiireet sekä paineet ja tavoitteet joita olen taas asettanut itse itselleni. Joskus ihan pienikin asia saa tälläisessä mielentilassa kyynelkanavat auki. En varmasti ole yksin tämän kanssa. Käsi ylös jos vastaavanlaisia fiiliksiä on ollut! Parasta niissä hetkissä on juuri istua alas, itkeä, hengittää sekä puhua ääneen siitä mikä ahdistaa. Todennäköisesti sen jälkeen ahdistaa sata kertaa vähemmän, koska usein ongelma on pääkopassa sata kertaa pahempi kuin todellisuudessa. Puhumalla teet siitä todellisen. 

Tällä hetkellä opettelen elämään ihan uudenlaisessa työrytmissä ja heti kun se alkaa muuttumaan enemmän rutiininomaiseksi, niin myös päässä on lisää tilaa pitkille teksteille ja esimerkiksi juuri näille mielipidekirjoituksille! Vanhasta oppineena, aion kuitenkin antaa itselleni armoa ja aikaa. Tärkeintä on voida kuitenkin hyvin. Siitä syystä saatan joskus pitkän postauksen sijaan päivittää tänne jotain pientä ja mennä lenkille rentoutumaan! Muista sinäkin tehdä samoin. 

P.S Kiitos eiliselle kommentoijalle. Pienestä potkusta sain vähän kuppiani tyhjennettyä ja tämä teksti syntyi. Toivon, että tämä teksti muistuttaa kaikkia siitä, että kukaan ei ole täydellinen eikä pidäkkään olla. Ole itsellesi armollinen. 

56 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Eveliina

  Hei Kira!
  Harmittavaa kuulla, että tunnet riittämättömyyttä blogin saralla. :(
  Aiempi kommentoija, joka puhui blogisi “tylsyydestä”, ei varmasti (tai ainakaan toivottavasti) tarkoittanut sitä pahalla. Ja pakko minun on olla hieman yhtä mieltä hänen kanssaan. Sinun mielipide ym. postaukset, joissa kerrot muutakin kuin viikkosi ohjelmasta, ovat todella inspiroivia. Jokaisen blogitekstin ei kuitenkaan tarvitse olla sellainen. Kuitenkin yhteys blogin hienojen kuvien ja niiden alla olevan tekstin kanssa mielestäni usein uupuu. Mietin, että voisitko antaa itsellesi hieman enemmän armoa kuvien, videoiden ja muiden visuaalisten juttujen kanssa. Näin voisit käyttää tästä vapautuvaa energiaa myös blogin teksteihin. Jokaisen postauksen ei kuitenkaan tarvitse sisältää mitää tajuntaa räjäyttävää, mutta toivoisin edes pientä juttua tai muutamaa ajatusta juuri siitä asusta, joka kuvissa näkyy. Näin yhteys kuvien ja tekstien välille syntyisi.
  Hyvä kuulla, että olet nyt kuitenkin alottanut uuden työrytmi ja opettelet rennompaa suhtautumista työhösi.
  Mukavaa kevättä!

 • lili

  Voi, tulen kovin surulliseksi ihmisistä, jotka eivät osaa osaa arvosta muita / muiden työtä. Blogisi on yksi inspiroivimmista ja ammattimaisimmista mitä Suomesta löytyy ja tulet sekä sen, että persoonasi avulla pääsemään vielä pitkälle! Haastattelin sua taannoin kandin työtäni varten ja oli kunnia saada höpötellä sun kanssa. Moni voisi ottaa oppia periksiantamattomuudestasi ja ahkeruudestasi :) Kandini on muuten jo valmis, odottelen vielä arvosanaa siitä, laitan sen sitten tulemaan sulle, niin voit myös vilkuilla jos haluat! :)

  • Kira Kosonen

   Voi kiitos ihana <3 Voisin sanoa kyllä ihan samat sanat sinne sulle! Olit kylllä niin aurinkoinen ja ihana tyyppi, että tulet varmasti menestymään kaikessa mihin ryhdyt! Haluan myös ehdottomasti lukea sen kandin, joten laita heti vaan linkkiä mulle kun viimeiset jutut hoidettu!! Mahtavaa, että sait sen maaliin!!

 • primrose

  Hei! Nyt on ihan pakko kommentoida. :) Olen monesti miettinyt blogistasi, että miten sinulla onkaan taitoa ja draivia tehdä näin korkeatasoista ja ammattimaista blogityötä. Blogisi on tajuttoman hieno ja tieto siitä, että sä olet itse puskenut blogisi tähän pisteeseen on kyllä todella vaikuttava. Tosi harmi, jos sulla itselläsi on välillä riittämätön olo oman hienon saavutuksesi suhteen. Tää on kyllä sellainen juttu, josta saa olla todella ylpeä. Monen lempiblogini kohdalla tulen miettineeksi, miten kovaa työtä sen eteen tehdään, koska useaa blogia olen lukenut niiden alkuvuosista lähtien ja nähnyt huiman kehityksen (joka varmaankin tarkoittaa huimasti lisääntynyttä työmäärää). Samaan hengenvetoon on pakko ihailla sitä yhteistyötä, mitä teette siskosi kanssa blogejanne varten. Omalla siskollani ja minulla on keskenämme aika samanlainen työ (vaikka ei siis blogi) ja tunnistan sen saman kannustuksen ja tuen, jota siskolta saa omaan tekemiseen. Tsemppiä sulle Kira! Olen saanut blogistasi paljon inspiraatiota ja hyvää mieltä ja toivottavasti tällä kommentilla voi antaa hiukan sitä takaisin sinulle.

  • Kira Kosonen

   Kiitos <3 Annoit sitä minulle enemmän kuin arvaatkaan! Ja olen kyllä ehdottomasti todella ylpeä siitä, mitä olen saanut aikaan! Välillä vaan tuntuu, että kaikki haluavat niin eri asioita, eikä pysty tosiaan kaikkia mitenkään "palvelemaan". Siitä sellainen pieni ahdistus syntyy, kun kuitenkin asiakaspalveluomaisesti tähänkin kuitenkin suhtaudun. Ilman lukijoita mikään ei tässä menisi eteenpäin. Ja ihana kuulla, että siellä kans sisko joka tsemppaa!! Se on kyllä kaikessa tekemisessä ihan todella iso voimavara <3 Kaikkea parasta teille molemmille omiin töihinne!!!

 • Riikka

  Tänään sattumoisin oman työn äärellä ja elämässä muutenkin päädyin samaa aihetta pohtimaan luettuani tekstin Filosofian akatemian sivuilta ( https://filosofianakatemia.fi/blogi/taydellisyyden-kahdet-kasvot ). Oli äärimmäisen ilahduttavaa huomata miten avoimesti osasit omista fiiliksistä kertoa ja käänteisellä psykologialla asiaa tarkastella. Ymmärsin täysin mistä puhuit tekstissäsi ja mitä snäpeissä kerroit vaikka kunkin kokemuksia ei voi keskenään koskaan verratakaan.

  Päädyin itselleni työpisteelle post it-lapulle kirjaamaan ylös Iidan lauseen “Olen arvokas, kelpaava ja tarpeeksi”. Ääneen sanottuna asiat muuttuu todemmiksi, kuten mainitsit. Tai jos edes päässään toistelee. Luin joskus vuosia sitten hyvän vinkin salasanoista, joita päivän aikana mm. työpisteelle kirjautuessa tulee monta kertaa kirjoitettua ja ääneen päässä lausuttua, että ne on fiksua keksiä itselleen voimamantroiksi, kuten ucandoit tai bebrave. Ps. Ne on toimineet ;)

  On ilo seurata sinua blogissa, instassa ja snäpissä. Taidokas visuaalisuus, aitous ja todellinen palo omaan tekemiseen – Kyllä, se näkyy. Se jos joku on vetänyt puoleensa ennen, nyt ja jatkossa aivan varmasti myös :).

  • Kira Kosonen

   MITEN MIELETÖN VINKKI!!! Kiitos!!! Itse rakastan käyttää noita voimasanoja ja “mantroja” omassa tekemisessäni, mutta enpä ollut aikaisemmin tajunnut tuota koneen salasana asiaa. Kiitos tästä, otan heti käyttöön. :) <3

   Kiitos myös äärimmäisen kannustavasta ja ihanasta kommentista. On ihan mieletöntä huomata, miten fiksuja ja upeita lukijoita minulla onkaan.

 • Petra

  Kira, blogillasi on hurjasti lukijoita, instagramissa seuraajia ja snapchatissa varmasti todella paljon seuraajia, joten älä vain ajattele että olisit tylsä! Päinvastoin, joka päivä avaan blogisi ensimmäisenä, josko olisi tullut uutta postausta, mutta se ei tarkoita että sinun pitäisi päivittää päivittäin! Snapchatissa videosi ja kuvasi saa aina hymyn huulille :) Ei kannata välittää negatiivisista ihmisistä, heitä riittää kyllä mutta sä et ole sellainen! Pysy omana itsenäsi ja vaikka onkin helppo sanoa niin älä stressaa bloggaamisesta liikaa, jokaisen on oikeus nauttia elämästään! :)

  • Kira Kosonen

   Ihana kuulla, että Snapchat on selkeästi hyvä lisä <3 <3 <3 Siellä saakin olla jotenkin niin rempseesti, että saa varmasti todella paljon paremman kuvan persoonastani. Ehkä ajatus siitä, ettei ne videot tallennu nettiin auttaa. Jostain syystä mietin aina todella paljon, haluanko tämänkin kuvan/tekstin löytyvän netistä vielä 10 vuoden päästä. Kiitos supertsempeista ja kauniista sanoista. Menen nyt todella kevyin ja hyvin mielin nukkumaan :) Ihanaa vappua!

 • Niina

  Missään työssä nyt ei vain voi valita vain niitä työn hyviä puolia, eikä sellaista työtä taida olla, joka ei joskus stressaisi. Ei tuo bloggaaminen nyt taida kuitenkaan olla raskaimmasta päästä…

  • Kira Kosonen

   Itseasiassa bloggaaminen on yksi haastavimmista töistä, mitä minulla on koskaan ollut. Aloitin työelämäni jo 15-vuotiaana Makuunin videomyyjänä ja olen sen jälkeen tehnyt kaikenlaista työtä raskaasta yötyöstä, ravintolapäälliköksi ja tapahtumien yritysmyyjäksi, joka oli äärimmäisen tuloskeskistä ja stressaavaa. Kaikissa töissä on ehdottomasti hyvät ja huonot puolensa, sen tiedän varsin hyvin. Bloggaaminen on kuitenkin jatkuvaa uuden luomista, itsensä ja toimialansa kehittämistä sekä muuttuvan digimaailman aallonharjalla pysymistä. Tästä työstä ei myöskään pääse ns. koskaan vapaalle, joka on ihan omalla tavallaan kuluttavaa, vaikka itse työ ei olisi fyysisesti raskasta. Kaikkeen työhön kuuluu stressi, ainakin jos ottaa työelämän vähänkään vakavemmin. Se on ihan tervettä. Tämän postauksen tarkoitus ei ollutkaan valittaa työstäni, vaan herättää ajatuksia siitä, mitä kaikkea tapahtuu myös blogin takana.

 • Mary

  Hei! Kiira Korpi on huippu urheilija, mielestäni sinun työtäsi ei mitenkään voi verrata siihen! Blogisi on pääasiallisesti vain kauniita, tarkasti toteutettuja otoksia, jotka ei herätä mitään sen syvempiä tunteita. Ne katsoo ja samantien unohtaa. Ehkä itsekin sen olet tiedostanut. Täysin tyhjänpäiväistä. Maailmassa on niin paljon oikeasti merkitseviä, tärkeitä asioita.

  • Kira Kosonen

   Hei Mary. Lähtökohtaisesti mietin heti, että miten eksyit blogiini ja miten jaksoit kommentoida jos minä, kuvani ja tekstini eivät aiheuta mitään syvempiä tunteita. Joku tunne sinulla varmaan kuitenkin heräsi, että halusit näpäyttää minua. Tekstini alussa sanoin, että en missään nimessä vertaisi työtäni kilpaurheiluun, mutta tunnistin Kiiran puheista vaan samanlaisia perfektionismin piirteitä. Maailmassa on ehdottomasti todelle TODELLA paljon merkitsevimpiä ja tärkeimpiä asioia kun tämä keskustelu. Yksi tätäkin kesustelua tärkeämpi aihe on esimerkiksi muiden ihmisten mollaaminen netissä ja mistä pahan olon tunteesta se syntyy. Toivon, että mikä ikinä sinua elämässäsi motivoi puhumaan toiselle ihmiselle tuolla tavoin paranee ja menee pois. Aurinkoisempaa kevättä sinne. <3

  • Maija

   Sinulta Mary meni pahasti tekstin pointti ohi. Ja harmi, että sinulta puuttu empatia täysin. Mitä sinäkin tyhjänpäiväinen ihminen sitten teet täällä blogiisa jauhamassa tyhjänpäiväisiä kommenttejasi. Suututtaa sinunlaisesi ihmiset.

  • Kristina

   Mary, sinulta taisi jäädä ymmärtämättä se tärkein pointti, mitä Kira halusi viestittää. Kun itsellä on tunne, ettei koskaan ole tarpeeksi hyvä, teki sitten ihan mitä tahansa. Toinen perfektionisti taas ymmärtää tuon tunteen enemmän kuin hyvin.
   Pitäisi oppia olemaan armollisempi itsellensä, eikä aina vaan vaatia parempia suorituksia, kun tekee jo täysillä.

   Mielestäni Kira Korven isä sanoi erittäin hyvin tuossa ohjelmassa, että on hyvä kun saavuttaa oman maksimitasonsa ja kasvaa omaan suurinpaan potentiaaliinsa, sen on riitettävä :D

   Jatka Kira samaan malliin, olet saavuttanut valtavasti lyhyessä ajassa tällä blogiurallasi ja itse seuraan ilolla kuinka kehityt huimaa vauhtia työssäsi.

   PS. Kaikki työ on arvokasta ja itse ihailen kaikkia, jotka tuntevat ammattiylpeyttä ja kunnianhimoa työssään oli se sitten ihan mitä tahansa, vain niin voi menestyä. Muistaen keitenkin tuon armollisuuden itselleen.

   Hyvää kesänodotusta kaikille :D

   • Kira Kosonen

    “Kaikki työ on arvokasta ja itse ihailen kaikkia, jotka tuntevat ammattiylpeyttä ja kunnianhimoa työssään oli se sitten ihan mitä tahansa, vain niin voi menestyä.” HEAR HEAR! <3 Upea lause Kristina. Kiitos paljon kannustuksesta!

  • Jaana

   Minusta tällaiset kommentit on kerta kaikkiaan outoja! :O Miten kukaan voi määritellä että mikä tässä maailmassa on niitä tärkeitä asioita, ja mitkä eivät.

   • Taija

    Maryn aiempaan kommenttiin viitaten… Jos aletaan miettiä niin aikalailla kaikki työt on turhia ja tyhjänpäiväisiä. Tuottaako sitten ihmisten vapaa-ajalle rentouttavaa lukemista/katselemista (joka johtaa lukijan turhanpäiväiseen hengailuun sohvalla), myykö autoja (joka johtaa turhanpäiväiseen ajeluun josta syntyy päästöjä), näpytteleekö toimistossa laskuja yritykseltä toiselle (jossa myydään/tuotetaan taas turhanpäiväistä tavaraa ihmisille), hierooko jonkun jumeja (jotka on syntyneet siitä turhanpäiväisestä toimistotyöstä) vai luisteleeko urheilukilpailuissa (joka on turhanpäiväistä voiton tavoittelua ja viihdettä jota ihmiset voi tv:stä katsoa), tai mitä tahansa muuta, että eiköhän näin kärjistettynä loppujenlopuksi koko ihmiselämä ole vähän turhanpäiväistä… :D Mikä taas johtaa siihen että kaikki työt on ihan yhtä arvokkaita jotta maailma olisi tällainen kokonaisuus kuin se on, ja jokainen työ vaatii taustaltaan ponnistelua lopputuloksen saavuttamiseksi. Olin kerran luennolla jossa yritysjohtaja sanoi hyvin, että hän on lopulta se alin henkilö siinä firmassa, sillä hänen työntekijät on se voima ja ne pienet palat jotka rakentaa loppujenlopuksi koko yrityksen!

    Harhauduin vähän aiheesta, mutta suututtaa toisten elämän ja töiden arvostelu! Hyvä postaus Kira ja teet upeaa työtä! Luo siitä sellaista kuin haluat ja arvosta työtäsi, lukijat jotka löytää nautintoa ja arvostaa työtäsi löytää kyllä tänne ja muut voi rauhassa klikata sitä ruksia ikkunan kulmasta jos ei miellytä!

    • Kira Kosonen

     Todella hyviä pointteja Taija! Asioita voi katsoa niin monesta eri näkökulmasta. Kiitos äärimmäisen fiksusti esitetystä pointista. Ja kiitos myös kannustuksesta tekemiseeni. <3

   • Kira Kosonen

    Kaikki näkee asiat aina eri tavalla :)

 • Vivian

  Harvemmin tulee mitään kommentoitua, mutta nyt tuli semmoinen tunne.
  Alusta asti täällä olen ollut ja lukenut tekstejäsi. Jokainen on omanlaisensa yksilö, olisi aika tylsää lukea blogeja jos jokainen blogi olisi toisensa kopio. Jatka sitä mitä olet tähänkin asti tehnyt. Täältä ruudun takaa on niin helppo kommentoida ja arvostella.
  Kaikkea hyvää sinulle ja iso tsemppihali <3

  • Kira Kosonen

   Miten ihanaa, että päätit nyt kirjoittaa :) <3 Ja kiitos. Tiedän sen, että kaikkia ei voi miellyttää. Tämä oli kuitenkin todella hyvä aihe tarkastella kirjoittajan ja lukijan rooleja. Kaikessa on aina niin oma kääntöpuolensa. Kaikkea hyvää myös sinulle ja ihanaa vappua! :)

 • Julia

  Hei Kira blogisi ei misään nimessä ole tylsä!:) Mielestäni blogisi on yksi suomen laadukkaimpia blogeja! Mielipide kirjoituksia ja pidempiä tekstejä on kiva lukea, mutta inspiraatiota saan nimenomaan sinun upeista kuvista!:)
  Muista, että kaikkia ei voi, eikä tarvitsekkaan miellyttää.
  Ihanaa vappua sinulle ja muista välillä pitää vapaa päiviä töistä!!

  • Kira Kosonen

   Kiitos Julia! Muistan ehdottomasti <3 Kyllä täällä tullaan näitä mielipidejuttuja näkemään varmasti tulevaisuudessa, mutta haluan että ne syntyvät aina oikeasta kipinästä. Ihanaa vappua myös sinne! :)

 • jem

  Ymmärrän että varsinkin bloggaajat joutuvat käymään läpi noita tunteita, mutta pitää koittaa olla itseään kohtaan armollinen ja muistaa ettei kaikkia vaan voi miellyttää ja vastata joka toiveeseen. :)

  En itse ole kiinnostunut oikeen kenenkään bloggaajan asukuvista (vaikka esimerkiksi sinun kuvasi ovat aina niin upeita), mutta silti jaksan muotiblogeja seurata. Ei haittaa vaikkei tekstisisältö aina olisi niin ihmeellinen, maltan kyllä odottaa että tulee postaus joka vetoaa enemmän minuun!

  On myös yksi bloggaamisen puoli jonka moni lukija unohtaa, ja se on muu sosiaalinen media jolla tuetaan blogia. Esimerkiksi sinä olet aktiivinen snapchatissa ja sitä kautta saa sun arjesta ja itsestäsi paljon selkeämmän käsityksen mitä blogista, eli jos joku blogiasi lukeva tätä puolta enemmän kaipaa niin eikun snäppäilemään. ;)

  Loppupeleissä se on kuitenkin bloggaaja itse joka päättää minkälaista sisältöä blogiinsa haluaa, ja varmasti kaikelle löytyy oma lukijakuntansa – kaikkia vaan ei millään pysty miellyttämään. :)

  • Kira Kosonen

   Olet kyllä niin oikeassa. Hulluksihan tässä tulee jos miettii ihan jokaisen lukijan mieltymyksiä. Olisi muuten myös aika sillisoppaa koko blogi jos menisi kaikkien toiveiden mukaan :D Onneksi blogeja on nykyään niin moneen lähtöön, että kaikki löytävät varmasti juuri ne itselleen sopivimmat blogit! Itse haluan kyllä ehdottomasti kehittyä kirjoittajana ja saada myös tekstiin lisää sitä retoutta. Se ei ole minulle mikään sellainen “no eti joku toinen blogi sitten” tyyppinen juttu.Tämä oli hyvä keskustelu käydä ja se avasi myös omia silmiäni tarkastelemaan blogiani eri tavalla. Kiitos sinulle, että oelt mukana <3

 • Niina

  Täällä nousee yksi käsi! Ja voi Kira, blogisi ei todellakaan ole tylsä vaan Suomen mielenkiintoisin blogi ja ainoa jota jaksan seurata! Mietin juuri yhtenä päivänä että olet ollut minulle uramielessä ihan mieletön inspiraatio vaikka olen täysin eri alalla. Olet vienyt bloggaamisen ihan uudelle tasolle ja osoittanut, mitä intohimo omaan tekemiseen voi saada aikaan! Kiitos siis kaikesta tekemästäsi työstä ja tsemppiä parempaan huomiseen! :)

  • Kira Kosonen

   Wau, kiitos Niina. Tiedätkö mietin yksi päivä, että juuri urajutut ja sen miten “oman jutun etsiminen” on aihe, josta voisin puhua tuntikausia. Olen tehnyt vaikka minkä näköistä duunia lasinkerääjästä vaatemyyjään, tapahtumatuottajaan ja tarjoilijaan. Olen hakemalla hakenut omaa juttuani ja kantapään kautta oppinut mikä sopii ja ei sovi itselleni. On siis ihan äärimmäinen kunnia, jos osa näistä viboista on välittynyt sinne ruudun toiselle puolelle! <3 Kiitos, että kerroit tämän minulle!

 • taru

  Tiedän tunteen… hienoa, että kirjoitit aiheesta. Iloa! :)

  • Kira Kosonen

   Kiitos Taru! Toivottvasti sielläkin stressi siis hellittää ja saat kuppia vähän tyhjennettyä ;) <3

 • Iina

  Moi! Mun täytyy tunnustaa että en ole lukenut blogiasi vasta kuin (parin kuukauden?!) vähän aikaa. Minulle visuaalisena ihmisenä kuvat ovat olleet iso plussa. Esim. Diesel touch postauksen kuvat olivat niin jotenkin raffin tunnelmalliset ja tuli ittelle jotenki hyvä fiilis. “Ei hemmetti,pitäiskö iteki kokeilla keskijakausta. Ja tänä iltana mä kyllä värjään kulmat. Huomenna painelen leggareissa ja nilkkureissa vaunujen kanssa itikseen shoppaamaan sekä pistän olalle sen ainoan MK:n laukun jonka sisko toi Amerikan tuliaisina mulle.”
  *Kuulostaa varmaan aika “pöllöltä!”*
  Oon saanu sellaista rohkeutta olla vähän normista poikkeava välillä. Tai ei mua nyt pahemmin kiinnosta mitä muut ajattelee musta mutta jotenkin sitä välillä urautuu samoihin kaavoihin. Kuvista saa hyviä vinkkejä ja erilaisia fiiliksiä. Minulle ne ainakin antavat paljon!
  Kiva on toki välillä lukea pidempiäkin postauksia mutta sitten taas esim. lyhyet meikkivinkit on ollu tosi hyviä. Ja se taco video-hyvät lyhyet ohjeistukset. Katsoin pari kertaa ja jäi ohje hyvin mieleen. (Ja loppuosan käkätysotokset :D!)
  Mua ei haittaa jos siellä on linkkiä valmistajan/sponssin sivuille. Jokainen tekee omat ostopäätöksensä.
  Tällä kaikella haluan sanoa-ole oma itsesi. Sinä ne juttus oot tähänkin asti kirjoittanut ja hienosti olet pärjännyt! Palautetta tulee mutta osa kannattaa (ainakin yrittää) painaa villaisella.
  -I :)

  • Kira Kosonen

   UPEAA IINA!! Hyvä sinä!! Vitsit tuli jotenkin hyvä fiilis tosta sun asenteesta :D Oot varmasti aivan sairaan upea persoona <3 Mä heti kuvittelin päässäni, miltä oot näyttäny vaunujen kanssa "Diesel touch" lookissasi. Varmasti ihan supermammalta! Ja kiitos kannustukseta ja sanoista, merkitsevät minulle enemmän kuin arvaatkaan. Jatka sinä samaan malliin!

   • Iina

    Heh! Kiitos :D
    Tulipa hyvä mieli!
    I will!
    You too!!

    • Kira Kosonen

     <3 <3 <3

 • Lennu

  Kiva kun avauduit tästä!
  Se taannoinen postauksesi, jossa oli kameraräpsyjä viikon varrelta, oli tosi hyvä. Eikä varmaan vaadi niin hirveästi työtä? Asukuvasi ovat aina tosi hienoja, mutta ehkä se myös syö blogin “rentoutta”? Minä ainakin henkilökohtaisesti tykkään lukea tekstiä -ajatuksia, kuulumisia, mielipiteitä, tajunnanvirtaa. Upeita kuvia on toki kiva katsella, mutta Kira -vähempikin riittää niiden kanssa :)

  • Kira Kosonen

   Haha ihana toi Kira-vähempikin <3 Tämä teksti oli todella hyvä, koska näen taas kirkkaammin sen, että vaadin itseltäni enemmän kuin muut. Kiitos.

 • Anniina

  ei huolta, kyllä me täällä pysytään<3

  • Kira Kosonen

   Kiitos Anniina <3 Mulla on kyllä maailman parhaat lukijat! On siis oikeasti todella hyvä kirjoittaa näitä avautumispostauksia, kun saat teidät ääneen. On taas heti paljon enemmän läsnä jotenkin teidän kanssa!

 • Laura

  Näin juuri, ehdottomasti armollisempi jos meinaa taas lähteä ,tekee jotain mikä rentouttaa ja saa ajatukset jonnekin muualle. Ei pidä itseään vetää joka suuntaan ja ehdottomasti puhua lähimmäisille, niin minäkin teen kun alkaa liikaa ahdistamaan, se auttaa aina, en tosissaan tiedä mitä tekisin jos en voisi avopuolisolleni tai rakkaalle mummilleni jutella. Mulla on omaa kokemusta tästä, paljon jos tapahtuu asioita vähän ajan sisään, stressaannun ja se ei ole oikeasti kivaa :( Minä kärsin vielä ahdistuksesta, se jotenkin tuntuu pahentavan vaan ja sitten, kun ei pidä muutoksista yhtään niin voi hyvää päivää mikä soppa syntyy.

  Ihanaa , että puhuit äitisi ja siskosi kanssa ja olosi on parempi! :* Kyllä selviät ihana <3 :)

  • Kira Kosonen

   Kiitos ja ei tässä onneksi ole siis mikään paha tilanne päällä. Stessi vaan päässy kertymään ja sitten kuppi vuosi vähän yli. Ehkä me stressierkit vaan ollaan tälläsii :D Ihana kuulla, että sinulla on avopuoliso ja mummi, ketkä aina auttavat kuorman keventämisessä. Se on oikeasti niiin tärketä. Muista kertoa heille myös ääneen, miten kiitollinen heille tästä olet. <3

   • Laura

    Kyllä on kerrottu :) Elämässä ei kannata asioita / ihmisiä itsestäänselvyyksinä ottaa. Ihanaa vappua sinulle! :)

    • Kira Kosonen

     Ihana olet <3 Toivottavasti oli mieletön vappu!

 • Hanna

  Kiitos<3 tämä auttoin minua paljon! Minulla on ollut todella vaikeaa ja pahaa masennusta ja riittämättömyyden tunnetta, elämän tilanteen ja pahan suolisto sairauden takia! Sinä ole ihana, olet aito ja omaitsesi! Seuraan aina innolla sinua! Kiitos tästä tekstistä se antoi minulle paljon ja siitä että olet sinä!
  Xoxo

  • Kira Kosonen

   Voi Hanna :( Ihan kauheata kuulla. Omat ongelmani tuntuvat heti ihan naurettavilta, kun puhutaan toisen ihmisen terveydestä. Joku viisas joskus sanoikin, että jos kaikki ihmiset heittäisivät omat murheensa pinoon muiden kanssa ja näkisivät muiden kantamat murheet, keräisivät he pikaisesti omat murheensa takaisin.

   Toivon sinulle koko sydämestäni parempaa oloa ja terveyttä <3 Muista puhua ääneen tunteistasi myös lähimmäisillesi. Se auttaa oikeasti aina. Kirjoita myös tänne aina jos tuntuu siltä, että tarvitset jotain kevennystä. Yritän parhaani auttaa.

 • Ida

  Voi Kira, olipa hyvä eksyä tänne taas pitkästä aikaa. Tiedän ihan tismalleen tuon fiiliksen. Media-alan “näkymättömän” työn määrää on vaikea käsittää alalla olemattomien. Usein myös ne ensimmäiset yrittäjävuodet ovat kaikista työläimmät ja vaativimmat. Muista miten pitkälle oot päässyt. Ja muista pitää välillä vapaata. Breikit ja irtiotot ovat suorastaan ehto tällä alalla, jotta pystyy olemaan taas luova, tehokas ja innovatiivinen. Tsemppiä! xx

  • Kira Kosonen

   Juuri yksi päivä mietin, miten paljon viikosta oli mennyt aikaa sellaisiin juttuihin, mitkä eivät tule koskaan näkymään konkreettisesti varmaan yhtään missään! Ja kiitos. <3 Kyllä tää ala on silti niin sairaan mahtava, että jaksaa painaa ;) Tsemppiä myös hurjasti sinne teille!

 • Johanna L.

  Moi Kira! Hienoa, että otat blogissasi esille vaikeampiakin aiheita. Tuohon blogisi sisältöä kommentoineeseen lukijaan haluaisin vielä tuoda oman näkökulmani. Lukijoille yhteistyökumppaneiden hankkiminen ja prosessi sen takana on sellainen osa bloggaajan työtä, joka ei tavallaan meille näy tai välity juuri mitenkään. Me näemme vain valmiit postaukset emmekä tiedä, montako tuntia niiden tekemiseen on mennyt aikaa. Siinä mielessä ymmärrän tämän lukijan näkökulman siitä, että pelkät kuvat voivat olla jokseenkin yksipuolista sisältöä, oli niiden editointiin yms. käytetty vaikka kuinka paljon aikaa. Tästä syystä lukijalle voi välittyä vaikutelma siitä, että bloggaaja nyt vain lätkäisee ne kuvat siihen postaukseen ja kertoo, mistä mikäkin tuote on ostettu. Sinulle henkilökohtaisesti bloggaajana on varmasti tärkeää saada jokin hyvä yhteistyökumppani, mutta minulle lukijana tämä kokemus ei useinkaan välity samalla tavalla eikä lukijan varmasti ole tarvettakaan tietää tätä kaikkea. Mielipidekirjoitukset yms. taas ovat sellaista sisältöä, joka on paljon konkreettisempaa lukijoille ja pitkästä tekstistä varmasti syntyykin lukijalle tunne siitä, että tähän on oikeasti käytetty aikaa ja vaivaa. Asioilla on niin monta puolta riippuen siitä, mistä näkökulmasta niitä katsoo. Aurinkoa kevääseesi ja kiitos mielenkiintoisesta blogista! :)

  • Kira Kosonen

   Kiitos tästä! Ja ymmärrän toki minäkin kommentijan näkökulman, jonka takia halusinkin vähän avartaa asiaa enemmän. On ehkä tullut vaan viime aikoina sellainen olo, että bloggaajilta vaaditaan todella paljon (eri ihmiset vielä ihan vastakkaisia asioita) ja näihin vaatimuksiin pitää vastata, tai ei ole lukemisen arvoinen blogi. Välillä on vaan aika overwhelming kun yksi lukija toivoo enemmän asuja (muualla kuin perus kaupungissa vaan), toinen haluaa nähdä enemmän arkisia kuvia juuri kaupungista, kolmas haluaa vinkkipostauksia, neljäs syvällisiä tekstejä, viides hauskaa ja kevyttä sisältöä sekä kuudes vielä jotain uutta ja erilaista.

   Itse henkilökohtaisesti rakastan juuri näitä mielipidekirjoituksia, koska ne juuri aktivoivat aina teitä ihan eri tavalla, mutta en halua koskaan ns. pakottaa niitä! Kirjoitan vakavempia postauksia silloin, kun se on itselleni ajankohtaista. En esimerkiksi koskaan ole ollut klikkipohjainen tekstinkirjoittaja tai isojen kohujen hakija. Kirjoitan aina itselleni tärkeistä asioista ja juuri tällä hetkellä elämäni on sen verran tasapainoinen, että isompia kiivastuksen ja kipinän aiheita ei ole yksinkertaisesti tullut. Elämä on niin ailahtelevaa, että kuka tietää mitä huomenna tapahtuu ja mistä kirjoitan seuraavaksi. Kyllä niitä mielipidekirjoituksiakin on varmasti paljon edessä. <3 Ihanaa kevättä myös sinne! :)

 • Maiju

  Ihanaa, että sulla on tukijoukkoja jotka neuvoo ja tsemppaa! <3
  Mun mielestä sun ei tarvi missään nimessä väkisin koittaa kirjottaa jotain syvempiä pohdiskelevka tekstejä. Niitä tulee sillon kun siihen on oikea fiilis, sanoja ja ajtuksia vaan virtaa, jolloin pohdiskelevien tekstien kirjottaminen ei välttämättä tunnu edes työläältä.
  Mun mielestä kivoja tekstejä esim asupostauksiin on sellaset et vähän kerrot mitä oot tehny päivällä, ja mitä suunnitelmia illaksi (käyny lounastreffeillä, illalla katsot leffaa murun kainalossa). Sillon ikäänku tietää sun elämästä jotain, mut sun ei tarvi paljastaa mitään syvempä juttuja ja henkilökohtasia asioita jos ne mielellään pidät blogin ulkopuolella.
  Tai jotain hauskoja sattumuksia tai ihan vaan jotain kevyitä mietteitä mitä oon itsekses naureskellu.
  Tollanen tyyli vois toimia kiireessä, ei tarvi turhia miettiä ja silti viihdyttävää luettavaa.
  Ei paineita, kaikelle on aikansa! :)

  • Kira Kosonen

   Oon myös miettinyt, että tämänhetkinen elämäntilanteeni on myös niin balanssissa, ettei ole oikein syntynyt aiheita, joista olisi syntynyt kipinä kirjoittaa! Mieheni upeudesta yms. voisin puhua vaikka joka päivä, mutta koska haluan pitää suhdeasiat ja sen onnen blogin ulkopuolella, niin ehkä tänne ei sitten välity kaikki se sisältö, mitä elämässäni oikeasti on.

   Yritän myös alkaa kirjoittaa teksteihin vähän enemmän just tollaista arkipäivien temmellyksiä! En tiedä miksi olen aina miettinyt, ettei ketään nyt kiinnosta tietää missä olen pyörinyt, kunhan kuvat tulevat ylös, mutta olen selkeästi väärässä! Yritän saada enemmän arkea ja rentoutta teksteihin. <3

 • Haidi

  Aivan mieletön teksti ja itsehän meinasin alkaa itkeä kun eilen katsoin snappisi, kun ensin tuli niin paha mieli puolestasi ja sitten taas tuli niin hyvä olo kun kerroit saaneesi upeita kommentteja :’) minusta blogissasi parasta on mielettömän upeat kuvat ja juuri se, ettei ole ns. Turhaa täyte tekstiä. Jos tällä kertaa asiaa ei ole enmpää kuin inspis kuvat, on minusta kivempi että on vain ne kuvat! välillä sitten näitä syvällisiäkin :) sulla on ihan mielettömän ihana blogi, joten nauti siitä itsellesi armollisesti <3

  • Kira Kosonen

   Sä oot kyllä seissy mun rinnalla niin useasti näissä blogitilanteissa, että en voi muuta kun ihmetellä kuka ihana sielu siellä oikein on. Jotenkin sä aina jaksat tsemppaa ja kannustaa mua. Jos kävelen sua vastaan, niin pliis tule halaamaan mua. <3

 • Sanna

  Moi! Mulla tuli mieleen sellanen idis, että jos tää sun lifestyle-puoli vois olla sellanen vähän vapaampi. Ettei tarttis aina olla kuvat juuri kuin aikakausilehtien sivuilta? Ehkä se voisi mahdollistaa sellaista rennompaa postailua, kun ei välttämättä tartte metsästää kuvaajaa ja kuvauslokaatiota, editoida kuvia ja sitten vielä laittaa runosuonta sykkimään yömyöhään… Ei kai sun lifestyle niin glamöröösiä aina ole, vaikka oletkin taitava bloggaaja :).

  • Kira Kosonen

   Oon miettinyt tätä kans! Jotenkin sitä aina vaan sellaiset räpsykuvat jää käyttämättä, koska eivät ns. sovi muuhun sisältöön. Omasta visuaalisuudesta siis vaan kiinni. Olisi oikeasti tosi hyvä höllätä juuri tämän kanssa, koska itse olen kuvieni pahin kritisoija! On kiva kuulla, että välillä vähän “huonommatkin” kuvat ovat tervetulleita :D Ja tosiaan mun elämä ei ole MITENKÄÄN glamöröösiä, joten ihan jokapäiväisestä elämästä saa todella arkisia kuvia. Huonosti valottuneita aamupuurokuvia siis, hehe <3

 • Jaana

  Nyt mulla tuli huono omatunto kun joskus aiemmin kritisoin blogisi muuttuneen kovin pinnalliseksi. Vastasit kommenttiini tosi hyvin, ehdin sen lukea mutta sen jälkeen unohdin palata vastaamaan siihen. Enkä enää kuollaksenikaan muista mihin postaukseen sen laitoin. :)
  Tarkoitus ei ollut pahoittaa mieltäsi tai aiheuttaa lisäpaineita. Meillä lukijoilla tulee ehkä tulee tahtomattaankin luotua paineita kirjoittajille kun vertaillaan blogeja ennen ja nyt. Mediatalojen alla bloggaavilla on varmasti helpompaa kuin sinulla, heillä kun mainosmyynnin, yhteistyökumppanit jne hoitaa ihan muut henkilöt. Vaikka minullakin on vaativahko työ rahoitusalalla, voin jättää duunit työpaikalle ja mennä nauttimaan muusta elämästä kotiin. Sinullakin ne seuraavat aina ja jatkuvasti mukana. Toivottavasti muistat myös pyhittää lepopäivät, jottet ole samassa tilanteessa kuin pari vuotta sitten. :)

  Tsemppiä Kira jatkoon! :)

  • Kira Kosonen

   Se oli My iPhones Camera Roll postauksessa :) Ja on siis EHDOTTOMASTI ok antaa kritiikkiä ja palautetta. Teitä varten tätähän tehdään ja haluan aina parantaa itseäni ja blogiani. Tämän postauksen tarkoituksena olikin juuri vaan avata tilannetta vähän täältä puolen. En nimittäin missään nimessä halua, että yksikään lukija ajattelee ettei minua kiinnosta enää. Jotenkin tähän työhön käyttää myös niin paljon aikaa, mikä ei koskaan näy missään konkreettisesti. Todella vaikea selittää. Kiitos, että palasit asiaan ja tosiaan sinun ei tarvitse missään nimessä pyytää anteeksi! Hyvä vaan, että saatiin tämä keskustelu auki, niin on minullakin taas avoimempi olo puhua teille kaikesta. <3