CATEGORIES
4.10.2019

HAVAIJILAINEN MANTRA, JOKA MUUTTI ELÄMÄNI.

Mind

Tänään haluaisin jakaa teidän kanssanne mantra/meditaatiomenetelmän, josta on ollut ainakin minulle ihan äärimmäisen paljon hyötyä. Tämä vanha havajilainen mantra (tai jopa loitsu) nimeltä Ho’oponopono tuli elämääni pikkusiskoni kautta muutamia vuosia sitten, kun oloni oli aika ahdistunut ja hukassa oleva. Minulla oli pitkään ollut mm. todella riittämätön olo erityisesti parisuhteissani ja hän kehotti minua silloin parantamaan itseäni yksinkertaisesti rakastamalla itseäni enemmän, johon sainkin konkreettista apua juuri tästä mantrasta. Uskon, että tämä mantra on ollut yksi isoimmista tekijöistä siinä kuinka opin eheyttämään itseäni ja voimaan sitä kautta paremmin. Tämän mantran myötä löysin ihan uudenlaista armoa, arvostusta ja rakkautta itseäni kohtaan, jonka jälkeen aloin saamaan sitä vasta oikeasti myös muualta. Kaikki lähtee siis lopulta meistä itsestämme liikkeelle. 

Mantra perustuu neljään äärimmäisen vahvaan, mutta silti niin yksinkertaiseen lauseeseen, jotka sanotaan itselle. Voit toistaa näitä lauseita hiljaa itsellesi meditaation muodossa tai vaikka ääneen peilin edessä. Ihan mikä tuntuu sinusta luonnolliselta. Jokaisen lauseen kohdalla mieti, mitä oikeasti haluat itsellesi sanoa ja mitä tunteita lause sinussa herättää. Mantran harjoittamisen jälkeen tarkkaile mitä elämässäsi ja ympärilläsi tapahtuu. 

Olen pahoillani (I’m sorry)

Anna anteeksi (Please forgive me)

Kiitos (Thank you)

Rakastan sinua (I love you)

Itse teen tätä mantraa lähes viikottain vieläkin meditaation muodossa ja se onkin minusta ihan täydellinen myös heille, ketkä eivät ole koskaan aiemmin meditoineet. Sinun ei tarvitse tehdä muuta alkuun, kuin sanoa lauseet itsellesi. Lupaan, että sinulla on heti vähän rauhallisempi ja eheämpi olo. Vähän ajan päästä voit myös alkaa konkreettisesti sanomaan itsellesi sen mistä olet pahoillasi, mitä annat itsellesi anteeksi, mistä annat itsellesi kiitosta ja mitä itsessäsi rakastat. Itelleni nousee aina ihan eri asioita ylös mieleen eri elämäntilanteista, tästä hetkestä tai vaikka eri henkilöihin liittyen, joten mantra ei koskaan ns. vanhene. Se on aina parantava. 

Ne ketkä käyvät syvempiä vesiä tällä hetkellä läpi tietävät varmaan mitä haluavat itselleen ehkä sanoa, mutta se saattaa aluksi tuntua vaikealta. Silloin toista vaan lauseita ja siirry konkretiaan vasta myöhemmin, kun lukot alkavat avautumaan. Ja vaikka kaikki elämässäsi olisikin hyvin, niin voit silti hyödyntää tämän loitsun taikaa. Voit pyytää vaikka anteeksi sitä, että sanoit itsellesi peilin edessä jotain rumaa ja antaa sen itsellesi anteeksi. Sen jälkeen anna kiitosta kehollesi kaikesta mitä se sinulle tekee ja sano ääneen itsellesi, että rakastan sinua. 

Mantraa voi myös hyödyntää siinä kohtaa, jos haluat parantaa suhdettasi johonkin tiettyyn henkilöön tai vaikka päästää jostain henkilöstä irti. Mieti tätä henkilöä, sano lauseet hänelle ja päästä irti. Aivan kuten Eat Pray Love -elokuvassa joskus sanottiin ”Send them love and light every time you think of them and then drop it.”

Toivottavasti tämä taika resonoi teille, kuten se teki minulle. 

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Isivuosi

  Löysin tämän mantran muutama kuukausi sitten, ja resonoi vahvasti. Itse monesti lyhennän sen muotoon Rakastan Sinua, Kiitos.
  Tänään nähtiin huikea juttu, kun opetin tuon lyhennetyn mantran 4v tyttärelleni,joka kovasti kipuilee vuoroviikkoelämää ja koronan tuomia muutoksia.
  Sanoin vaan “kuule, aina kun kiukuttaa tai surettaa, niin kuiskaa tätä ja anna sen pyöriä hiljaa omassa mielessä vaikka koko ajan” pitkin päivää eri tilanteissa muistutin tyttöä tästä ja välillä lausuimme ääneenkin yhdessä. Päivä oli todella a hieno ja huipentui hetkeen jossa juuri nukahtamassa oleva neiti näyttää päälakea ja sanoo “isi, se pyörii mulla täällä koko ajan, mutta nukkuessa mä sanon sitä sulle’ ❤️

  • Kira Kosonen

   Apua kiitos kun jaoit tämän <3 <3 <3 Uutena äitinä kyynelkanavathan tässä aukesi <3 <3 <3

 • Anni

  Hei Kira,

  Blogisi vaikuttaa ihanalta. Suosittelen lämpimästi sellaista elämäntaito-opasta kuin Huna – havaijilaista elämänviisautta. Kaikkea hyvää sinulle ?

 • Anna

  Kiitos että jaoit tän vinkin, oon nyt jonkin aikaan kokeillut tätä ja on ollut hauska huomata miten paljon tästä on ollu apua jo lyhyessä ajassa ☺️♥️??

  • Kira Kosonen

   Aivan ihana kuulla! ❤️❤️❤️

 • Kaisa-Maria, Toinen Ikkuna

  Olen nyt pari kertaa palannut tähän postaukseen, kun olet tässä niin hyvin kiteyttänyt sellaisen itsemyötätunnon merkityksen :)
  Kaikki tosiaan lähtee loppujen lopuksi omasta itsestä liikkeelle.