CATEGORIES
20.3.2014

5 Big Small Things

Mind

Eilinen kirjoitukseni herätti selkeästi tunteita muissakin ja huomaan nyt, miten yleinen aihe loppuun palaminen on nykypäivänä. Jopa nuorien keskuudessa. Kiitos kun luit tarinani ja kiitos teille, ketkä jaoitte myös omanne. Vastaan tässä kaikille vielä yksitellen kommentteihin päivän aikana. Asia on tosiaan lähellä sydäntä ja toivon, että tulevaisuudessa tästä puhutaan vielä enemmän. Tein myös työhyvinvoinnista lopputyöni, joten kiinnostus asiaa kohtaan on aina ollut suuri.

Tein Teille postauksen, jossa jokapäiväisillä pienillä asioilla voit muuttaa mielestäni elämänlaatuasi paremmaksi. Nämä pienet ohjeet käyvät aivan kaikille. Kokeile edes viikon verran ja kerro jos vinkeillä oli vaikutusta elämääsi tai ihmisiin ympärilläsi.

 

1. Petaa sänkysi aamulla kun heräät

Sängyn petaaminen on minulle joku psykologinen juttu, koska vaikka talo olisi muuten pommin jäljiltä, vaatteet pitkin lattioita ja tuoleja, niin pedatun sängyn näky rauhoittaa. Sängyn petaaminen aamulla käynnistää myös päivän ja vähentää halua mennä takaisin nukkumaan. Illalla sänkyyn on parempi mennä, jos se on pedattu. Sängyn avaaminen antaa aivoille varmaan jonkun alitajuntaisen viestin, että on aika mennä nukkumaan ja nukahdan silloin myös paremmin.

 

 

2. Aloita päivä juomalla iso lasi vettä

Useimmat ihmiset aloittavat päivänsä juomalla heti ensimmäiseksi kupin kahvia. Ennen kahvikuppia kannattaa kuitenkin juoda iso lasi ruumiinlämpöistä vettä. Ruuminlämpöinen vesi herättää kropan luonnollisella tavalla ja tavallaan pelastaa sen yön aikana kärsitystä kuivuudesta. Tämän pienen jutun avulla voit vaikuttaa siihen, miten kroppasi lähtee aamulla käyntiin, ja miten aineenvaihdunta aktivoituu. Kahvi on tehokas piikki, mutta tyhjään vatsaan juotuna se aiheuttaa jälkikäteen vaan pahempaa kuivuutta, ja näin ollen voi vaikuttaa aineenvaihdunnan hidastumiseen. Hyvä vatsa. Hyvä mieli.

 

 

3. Hymyile ventovieraalle

Ota tavoitteeksi hymyillä kerran päivässä täysin ventovieraalle. Hymyile esimerkiksi henkilölle, kenen viereen istut bussissa, tai ihmisille kenen kanssa astut samaan hissiin. Pieni ele, mutta molempien osapuolten päivää parantava elementti. Pian huomaat hymyilysi lisääntyvän, ja sitä kautta myös oma hyvän olon tunteesi lisääntyy.

 

 

4. Syö jotain vihreetä joka päivä

Tähän ei sitten lasketa vihreitä kuulia, mutta syö joka päivä edes yhdellä aterialla jotain vihreetä. Olisi se sitten vihersmoothie, lounassalaatti tai parsakaalia kanan kera. Lupaan, että myös krapulapäivinä esimerkiksi kurkku parantaa oloasi huomattavasti enemmän kuin sipsit. Sipsit ovat hyviä ja välillä krapulassa pakollisia, mutta sen jälkeen kun ne alkavat tökkiä, niin vaihda dipin kaveriksi kurkkuviipaleet. Taatusti tulee parempi olo. Ei turhaan puhuta vihreän voimasta hyvinvointiin. Pelkästään vihreä väri toimii jo psykologisena virikkeenä tämän harmaan kauden aikana.

 

 

5. Sano kiitos ja ole kiitollinen

Sano kiitos, kun hyppäät ulos bussista tai kun joku antaa sinulle tietä. Kiitos -sanaa ei voi koskaan viljellä liikaa. Kiitollisuus on myös asia, jonka ymmärsin ekaa kertaa kunnolla vasta oltuani Nepalissa. Pidinkin siellä ollessani pientä kiitos-kirjaa, johon listasin asioita, joista olen kiitollinen omassa elämässäni. Puhdas vesi ja lämmin sänky ovat asioita, joita pidin ennen itsestäänselvyytenä. Mieti vaikka joka ilta nukkumaan mentäessäsi joku asia, josta olet kiitollinen. Kiitoksen tunne saa arjen pienet ongelmat tuntumaan turhilta, etkä pyörittelekkään enää niin heposti sataa asiaa päässäsi kun pitäisi nukkua. Kiitollisuuden harjoittamisella voit vaikuttaa isosti oman elämäsi laatuun, tarkastelemalla sitä välillä hieman toisesta näkökulmasta.

Ehkä nämä olivat ilmiselviä juttuja ja hyvä niin jos oli! Välillä pieni kertaaminen ei tee kuitenkaan pahaa. Helposti sitä paahtaa vaan eteenpäin pysähtymättä miettimään niitä elämän pieniä isoja juttuja.

Photos: Pinterest.com

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*