CATEGORIES
23.2.2018

BOOKS ATM

Mind

Ihanaa perjantaita kaikki! Täällä on aikamoinen lähtökuume päällä ja teen juuri viimeisiä työhommia kasaan, ennenkuin alan pakkaamaan. En ole vielä edes hakenut matkalaukkua vintiltä, mutta eiköhän kaikki tarvittava tule mukaan. Lähtö viiden viikon reissulle on onneksi vasta todella myöhään tänään illalla, joten aion vielä siivota kodin, vaihtaa lakanat (kiva tulla omaan sänkyyn takaisin) ja käydä ehkä BeAlivella saunomassa ennnen lentoa. Voi olla optimista ajattelua ajan suhteen, but hey that's me!

Paikkailupuuhiin kuuluu myös pähkäily, mitä kirjoja otan mukaani. Olen lukenut viime kuukausien ajan paljon itsetutkiskelu kirjoja ja niiden kautta syventynyt omaan mieleen, sydämeen ja elämään. Tässä postauksessa näetkin mitä kaikkea on ollut viime aikoina yöpöydällä! Näistä jo pidemman aikaa minulla on ollut mukanani Läsnäolon Voima ja siskoni kirja Polku Rakkauteen, joka opettaa rakkauden löytämisestä itsestä. Samasta aiheesta puhuinkin teille jo aiemmin Itsensä rakastamisesta -postauksessani. Hyviä juttuja.
Ihan uusimmat kirjaostokseni ovat sen sijaan ZEN ja rakastumisen taito sekä Ayurveda opas. Olen kiinnostunut todella paljon viime aikoina Ayyrvedan maailmasta ruokailutottumuksieni suhteen ja ehkä isoimpana innoittajan tähän maailmaan on toiminut ihana Vilma P. Varsinkin tämä Vilman postaus sai minut miettimään omia ravintovalintojani vielä tarkemmin. Olen vielä ihan alussa koko tämän maailman suhteen, mutta mikäs parempi aika lähteä tutustumaan, kuin nyt.

ZEN ja rakastumisen taito -kirjaa en ole ehtinyt itseasiassa vielä ollenkaan korkata, mutta ehkä olenkin jotenkin säästellyt sitä reissua varten. Se tulee heti lentokoneeseen mukaani.

Onneksi nykyään on olemassa myös kaikki upeat E- ja äänikirjat, joten minun ei tarvitse raahata kuin vain muutama kirja mukaani. Ainakin Läsnäolon Voima löytyy myös äänikirjana Storytel -palvelusta, jonka kanssa minulla tulee ensi kuussa pieni Instagram yhteistyö. Saan tämän yhteistyön lomassa teille ihan varmasti ilmaisen kokeilujakson palveluun, joten palataan asiaan! Aloitin itse palvelun testaamisen muutama viikko sitten ja ilokseni sieltä löytyi valtava määrä kirjoja, joita voin suositella. Löysin sieltä myös kaikkea uutta kuunneltavaa reissua ajatellen, joita latailen tässä koko ajan puhelimelle. Nyt kuunteluun lähti ainakin Tommy Hellstenin Pysähdy olet jo perillä. Kirjoja voi siis kuunnella kätevästi nettiyhteyden kautta, mutta niitä voi myös ladata, jolloin voit kuunnella niitä esim. lentokonetilassa.

Jos tästä postauksesta sinun tulisi valita yksi kirja, jonka lukisit/kuuntelisit ekana, niin suosittelisin ehdottomasti paneutumaan Tunne Lukkosi -kirjaan. Kirja käsittelee 18 ihmisen tunnelukkoa, jotka syntyvät lapsuudessa/nuoruudessa ja vaikuttavat aikuisiän toimintamalleihin. Tunnelukkoja ovat mm. tunnevaje, hylkääminen, kietoutuneisuus, alistuminen, emotionaalinen estyneisyys, vaativuus, rankaisevuus, epäonnistuminen, riippuvuus sekä pessimistisyys. Ennen kirjan aloittamista tehdään pohjustava Tunnelukko -tesi, joka antaa vähän osviittaa siihen, mistä tunnelukoista kärsit. Testin voit tehdä suoraan netissä ennen kirjan ostamista/kuuntelemista. Pääset Tunnelukko -testiin tästä. Koin tämän omalla kohdallani todella havainnollistavaksi, jonka vuoksi lähdin edes paneutumaan kirjaan. 

Tämä kirja on kulkenut jo kaikilla perheemme jäsenillä sekä ystäväporukassani. Sanoin siitä ensimmäistä kertaa ystävälleni joskus joulukuussa ja sen jälkeen se onkin kiertänyt siellä paljon aiheuttaen yhtä sun toista reaktiota. Mm. Didem kirjoitti omia isoja havaintojaan ko. kirjasta tässä postauksessa. Ei ehkä mikään helpoin kirja varmasti kaikille purra läpi, mutta se on sen arvoista. 

Toivottavasti näistä vinkeistä on teille hyötyä! ♥

6 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Suvi

  Olen lukenut Tunnelukkosi kirjan jo muutama vuosi sitten ja ajattelin silloin, että kaikilla olisi hyvä lukea kyseinen teos. On kiva huomata, että bloggaajat ovat löytäneet kyseisen teoksen ja voitte sitten hyvin blogin välityksellä antaa “mainostaa” tätä! Silloin itse mietin, että voi kun saisin kaikille kerrottua, että lukekaa tää kirja!:D

 • Stiina

  Hei, itsekin olen lukenut tuon tunnelukko-kirjan, se tosiaan opettaa paljon… oletko tutustunut jatko-osaan Murra tunnelukkosi? Se oli myös hyvä, ja siitä on varmasti monelle apua. Takasella on myös kirja Tunne sydämesi -matka uuteen rakkauteen, tarkoitettu erosta toipuville. Tätä en ole lukenut itse, mutta voisin kuvitella, että se on hyvää luettavaa elämäntilanteeseesi.

  Itse luin juuri kirjan Hyvä yhdessä (David D. Burns), siitä saa hyviä vinkkejä miten toimia konflikti/riita tilanteissa ja jos me kaikki toimisimme niin, olisipa maailma parempi kaikki meille, etenkin parisuhteet muuttuis monille helpommiksi. Silti edelleen Takasen kirjat ovat mielestäni monipuolisempia ja parempia, mutta myos tämä Burnsin kirja kannattaa lukea, jos haluaa oppia ilmaisemaan itseään rakentavasti niin parisuhteessa, töissä kuin ystävyyssuhteissakin.

  Mukavaa reissua!

 • Iina

  Suosittelit minulle tuota ”tunne lukkosi” kirjaa jo aiemmin jossain kommentissa. Tein nyt testin ja tuli ihan kyyneleet silmiin. Tulos aika ”karua” luettavaa, mutta niin totta.
  Laitan kirjan nyt tosissani lukulistalle. Äänikirjana voisi olla ehkä vielä ”terapeuttisempi” joten taidan malttaa odottaa ensi kuuhun ja ottaa sen kokeilujakson.
  Kiitos ??

 • Niina

  Täällä on myös luettavana juurikin tuo tunnelukkokirja ja Tommy Hellstenin kirja. Mielenkiintoisia ovat molemmat! Ja todellakin niiden kautta oppii itsestään :) ihanaa reissu Kira!

 • Vilma

  Ihana sinä! Luin postausta, että onpa hyviä kirjoja ja mielenkiintoisia vinkkejä ja yllätyin kun törmäsin omaan nimeen. :D Kiitos <3 Kiva kuulla, että ayurveda kiinnostaa suakin! :)

 • Tiku

  Hyvää matkaa! Ja kiitos.