CATEGORIES
13.2.2018

ITSENSÄ RAKASTAMISESTA

Mind

Tänään aamulla törmäsin Tuija Pehkosen Instagram storyssa sitaattiin, joka jäi hymyilyttämään;" What a lovely surprise to finally discover how unlonely being alone can be." -Ellen Burstyn

Tuija reissaa tällä hetkellä yksin pitkin Australiaa ja olen sivusta vain ihastellut hänen rohkeuttaan ja asennettaan koko reissuun ja elämään ihan yleisesti. Vaatii kyllä aika paljon sisua lähteä tosta vaan yksinään reissaamaan toiselle puolelle maailmaa.

Olen seurannut Tuijan matkaa myös senkin vuoksi, että tänä keväänä olen myös itse matkustamassa mm. Austraaliaan pidemmäksi aikaa, mutta työkuvioiden ja yhteisen haaveen vuoksi mukaani lähtee kukas muukaan kuin partner in crime Julia Toivola. Tästä reissusta tulossa vielä pian lisää, mutta sillä välin suosittelen seuraamaan Tuijan huikeaa matkaa, josta lisää pääseet lukemaan tästä.
Olen Tuijan tavoin koko alkuvuoden ajan pohdiskellut äärimmäisen paljon itsensä rakastamisen tärkeyttä ja sitä miten lopulta kaikki rakkaus ja voima tulee löytää ensiksi omasta itsestään. Se ei ole aina helppoa, mutta ainakin omalla kohdallani olen varma, että se on ainoa tie tietynlaiseen rauhaan. Kaiken mitä toivon saavani ulkopuolelta, tulee vasta kun löydän ne asiat itsestäni. Näiden asioiden kanssa olenkin tehnyt nyt paljon töitä ja tunnen kyllä luissani, että tämä kevät on todella muutoksellista aikaa. Olen jonkinlaisessa kasvukohdassa ja vaikka kuinka se tuntuu välillä pelottavalta ja ahdistavalta, niin tiedän sen olevan pelkästään hyväksi.

Olen myös huomannut, että pyrin koko ajan tekemään enemmän ja enemmän asioita, jotka ovat hyväksi keholle ja mielelle. Saan tällä hetkellä eniten kiksejä siitä, että rauhoitun meditoimaan, käyn joogassa, uimassa, avonnossa, saunassa, viinillä ystävien kanssa tai ihan vaan siitä, että luen jotain hyvää kirjaa yksin kotona. Kaikki asiat, jotka ruokkivat kehon ja mielen hyvinvointia vahvistavat nyt minua ja se tuntuu hyvältä. Pidän itsestäni huolta.

En rehellisesti edes muista olenko koskaan antanut itselleni tälläistä tilaa keskittyä vaan omaan päähän ja hyvinvointiin. Ainakaan näin aikuisiällä. Ja kuten sanoin ei ole välillä helppoa ottaa sitä peiliä käteen ja kohdata omia heikkouksia ja pelkoja, mutta mitä enemmän sitä uskallan tehdä, niin sitä enemmän se tuo myös rauhaa mukanaan. Välillä tuntuu, että tätä prosessia on todella vaikea selittää näiden postauksien myötä, mutta ehkä saatte vähän kiinni siitä missä ajatukseni nyt lentävät.

Tiedän myös, että nämä asiat menevät monilta aivan ohi sektorin jos itsetutkiskeluhommat eivät ole yhtään ajankohtaista. Siksi yritän tasapainottaa blogin sisältöä myös kaikella muulla (tällä viikolla taas treenivinkkejä/reissujuttuja/asukuvia), mutta kertokaa ihmeessä jos haluatte esimerkiksi kuulla kirjoista, joita tällä hetkellä fiilistelen! Paljon on uusia oppeja tarttunut jo elämän matkaan mukaan. ♥

Photos by Sara Vanninen

12 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • K-M, Toinen Ikkuna

  Minäkin haluaisin kuulla kirjavinkkejä tästä aiheesta! Toki myös muistakin :)
  Mutta vähän samanlaisissa vesissä uidaan täälläkin, joten kaikkien muiden kirjoitusaiheiden lisäksi tällainen aihe on hyvin tervetullutta luettavaa. Kiitos inspiroivasta blogistasi. :)

 • Maija

  Kiitos ihanasta tekstistä. Ehdottomasti tästä(kin) aiheesta lisää kirjoituksia, niitä asukuvia, ruoka- matka- ja treenipostauksia unohtamatta. :)
  Tämä oma hyvä olo on erittäin ajankohtainen aihe itselle. Oma sisäinen projekti alkoi uudenvuoden lupauksesta 2016 lopulla, lupasin että vuonna 2017 N A U T I N. Erikseen keskityin siihen että nautin elämäni kivoista asioista, teen enemmän sitä mistä pidän ja vähennän säntäilyä. Ja täytyy sano että paras päätös ikinä! Eikä se edes vaatinut työpaikan, kodin, miehen tms vaihtoa, vaan ihan vain ajoittaista pysähtymistä, kalenterin siivoamista ja keskittymistä siihen mitä tekee juuri sillä hetkellä. Sekä minä, että puolisoni voimme molemmat niin paljon paremmin, kun kotona ei ole väsynyt ja stressaantunut emäntä joka hokee vain että ”pitäis pitäis pitäis”. Todettakoon että matka on vielä kesken, mutta maali on jo aika lähellä! ..semmoinen avautuminen tähän väliin… :D
  Ihanaa kevään odotusta sinulle ja kiitos hauskasta, monipuolisesta ja erittäin inspiroivasta blogista!

 • Jaana

  Tekisi varmasti sinullekin hyvää matkustaa joskus yksin tai ainakin ilman näitä ainaisia samoja naamoja ?

 • Elsa

  Ehdottomasti kiinnostaa kaikki aiheeseen liittyvä! Kommentoinkin silloin yhteen postaukseen, että olen itse myös eronnut hiljattain, ja nyt pitkästä aikaa olen keskittynyt vain omaan hyvinvointiin ja itsetutkiskeluun. Olis mielenkiintoista siis kuulla myös sun vinkkejä, varsinkin juuri kirjavinkit kiinnostaa! Sun blogista on kyllä välittynyt viime aikoina jotenkin ihanan rauhallinen fiilis <3

 • Haidi

  Ehdottomasti kirjapostausta! Ja minusta puit kyllä hyvin sanoiksi kyseisiä fiiliksiä :) välillä tuntuu, että elämä on ikuinen tutkimusretki itseensä. Itselle on jäänyt myös mieleen Apulannan biisin sanat ” ja että ihmistä pitkin sä et ikinä voi itseesi matkustaa” (:

 • iduska

  <3 Toi on niin tärkeää! Ja ehdottomasti kirjavinkkejä kehiin.

 • Rosita

  Tykkään näistä pohdiskeluista – ei mene yhtään yli hilseen. Olla yksin mutta ei yksinäinen. Se on oikeasti aika haastavaa näin supersosiaalisessa ympäristössä missä olemme. Yksin ollessa on myös helppo tarttua someen ja vältellä yksin olemista. Sanoisin että monella on siinä opettelemista ja etenkin itselläni. Tunnelmallisia kuvia <3

 • Arkeni estetiikkaa

  Samoja asioita paljon miettinyt viime aikoina. Olin viime viikonlopun koulutuksessa jossa puhuttiin paljon siitä kuinka tärkeää on tunnistaa omat voimavarat ja ylipäätään miettiä mikä on itselleen tärkeää. Lepo on asia jonka ihmiset usein jättävät viimeiseksi vaikka sitä me monesti tarvitsemme. Pysähtymistä ja oman mielen kuuntelemista.

 • Laura

  Moi! Todellakin oikeiden asioiden äärellä. Täältä ehdottomasti peukkua kirjapostaukselle!

 • ?

  Ihana postaus. Musta on tärkeää antaa myös hengenravintoa ja vähän syvällisempiä ajatuksia kiiltokuvamaisessa blogi-maailmassa.
  Se tuntuu olevan nyt pinnalla yhdellä jos toisella ja se on hyvä. Kiitos, kaikki vinkit ja kirjasuositukset otetaan kiljuen vastaan.
  ❤️??

 • salla

  <3 puit juuri sanoiksi asioita, joita käyn itse läpi. ihana Kira <3

 • Jonna

  Oon itsekin keskellä itsetutkiskeluprosessia, joten ois kiva kuulla mitä kirjoja oot lueskellu :) ihanat nää kuvat!