CATEGORIES
19.9.2014

Osaatko olla ajattelematta yhtään mitään?

Mind

Photos: Eeva Mäkinen

GENTLE MONSTER Shades

MONKI Knitwear

LINDEX T-Shirt

GINA TRICOT Jeans

H&M Shoes

DIESEL Jacket

 

Eilen tapasin ystäväni Eevan Korjaamon ihastuttavalla sisäpihaterassilla ja kuuntelin taas silmät pyöreänä hänen uskomattomia reissutarinoitaan. Hän on se ystäväni, joka reissaa aina ympäri maailmaa erilaisilla vaelluksilla ja valokuvaa kaunista maapalloamme. Hänen kuvansa ovat henkeäsalpaavia. Suosittelen ihastelmaan niitä täältä.

Eeva vietti suuren osan kesästänsä vaeltamassa Norjan vuoristossa ja kertoi yhdestä kokemuksestaan, joka jäi pyörimään mieleeni koko illaksi. Hän pysähtyi yksin vaelluksellaan ihastelemaan kaunista vuoristomaisemaa ja yritti olla ajattelematta yhtään mitään. Mielen tyhjentäminen aivan kaikesta ei ole todellakaan helppoa, mutta edes yksin Norjan vuoristossa ei se meinannut aluksi onnistua. Hän kysyikin minulta, koska minä olen viimeksi ollut ajattelematta yhtään mitään ja en osannut edes vastata tähän kysymykseen. Koko ajan sitä ajattelee mennyttä, nykyhetkeä, tulevaa, työtä, kotia sekä kaikkea maan ja taivaan väliltä. Nykypäivänä aivoihin syötetään vielä ekstra tahdilla turhaa informaatiota sosiaalisen median välityksellä, joka tukkeuttaa jo entisestään ahdasta mieltä. Miten hyvää tekisikään olla ajattelematta välillä yhtään mitään. Olla ajattelematta sitä miten järjestää työaikataulut, mitä kirjoittaa blogissa huomenna, mitä pitäisi vielä kuvata, pitäisikö käydä salilla, vai tehdä kuitenkin vaan lisää töitä jne. jne. Sellainen mielen kunnollinen nollaaminen aivan koko ympäröivästä maailmasta.

Tästä puheemme siirtyikin meditaatioon ja sen tarkoitukseen. Meditoiminen ei tarkoita välttämättä sitä, että sinun tulisi tehdä pitkäjänteisesti mielenharjoituksia yksin hiljaa kotona, vaan sitä, että osaisit ottaa aikaa itsellesi ja mielen tyhjentämiselle. Oletko koskaan esimerkiksi ajatellut, miksi ajatukset kääntyvät helposti syvällisiksi kun nouset lentokoneella ilmaan? Se on hetki, jolloin todennäköisest olet yksin aivan hiljaa, katsot ulos ikkunasta kaunista luontoa ja sinua ei häiritse minkäänlaiset elektroniset laitteet. Se on ainakin itselleni usein hetki, jolloin ajatukset ovat jotenkin todella syvällisiä. Osa syy siihen miksi myös rakastan matkustaa. Ehkä sekin hetki on minulle tietynlaista meditointia.

Koko keskustelumme perusteella ymmärsin, että kehon hyvinvoinnin lisäksi minun tulisi alkaa harjoittamaan myös mielen hyvinvointia. Ottaa hetki esimerkiksi aina kerran viikossa, kun pyöräilen vaikka katsomaan auringonlaskua, jätän kännykän kotiin ja pyrin tyhjentämään mielen. Uskon, että tämä tulee olemaan äärimmäisen haastavaa, mutta varmasti terveellistä. Se tekisi varmaan itse kullekkin todella hyvää. Jotenkin se vaan unohtuu helposti kaiken tämän hälinan alle.

Muistatko sinä hetkeä, jolloin olisit ollut ajattelematta yhtään mitään?

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*