CATEGORIES
21.6.2017

WATERMELON PIZZA

Food

Vesimeloni pizza

1 kokonainen mahdollisimman pyöreä vesimeloni

murustettavaa fetaa (esim. Patros)

mustikoita

mintun lehtiä

pistaasipähkinöitä

Juhannusviikonloppu tekee tuloaan ja ainakin meidän porukka fiilistelee jo innoissaan kaikkia eri ruokia, mitä tullaan tekemään. Lähdemme mökille pienen kaveriporukan kesken ja ainakin toisena iltana menulla on lohta, uusiaperunoita, karamellisoituja porkkanoita, parmesaaniparsaa, jonkinlainen salaatti sekä viime viikonloppuna oppimani merileväkaviaari-créme fraiche-kastike. Niin hyvää! Tämä kastike ei vaadi muuta, kuin merileväkaviaaria (saa ainakin Stockalta), ranskankermaa, punasipulia, ruohosipulia, sitruunamehua sekä pippuria. Suosittelen testaamaan. Toisena iltana luvassa on sitten varmaan enemmän erilaisia grillilihoja ja lisukkeita.

Koska iltaisin tulee syötyä niin reilusti, eivätkä aamupalatkaan ole varmasti pienimmästä päästä, emme ole suunnitelleet mitään erikoisia lounaita. Päivällä olisi kuitenkin ehkä kiva napostella jotain raikasta kaiken grillaamisen keskellä, joten sain idean tähän vesimeloni pizzaan! Maailman helpoin välipala tai hauska alkupala drinksujen kanssa, joka ei tarvitse lähes mitään valmistelua. Leikkaa vaan pyöreän vesimelonin kahtia ja siitä pari kiekkoa, jotka paloittelee pizzapaloiksi. Päälle voi ripotella ihan mitä haluaa, mutta ainakin tämä feta-mustikka-minttu-pistaasi kombinaatio toimii erinomaisesti! Myös vuohenjuusto ja mansikat voisivat olla todella hyvä vaihtoehto. Annoksen kylkeen sopisi varmasti myös esimerkiksi grillatut kanavartaat ja couscous-salaatti, jos vähän täyttävämpi lounas on tarpeen!

Klassisen pizzan tyyliin tässä reseptissä saa kyllä soveltaa. Tämän välipalan voi myös ulkoistaa sille tyypille, joka on eniten käsi keittiössä. Ei voi mennä pieleen. Paitsi ehkä visuaalisesti. 

//Midsummer weekend is coming up and we are heading to the countryside with a small group of friends. We are now planning on what to eat and it's going to be so good! On the menu we have salmon, new potatoes, different meats, sauces, sides and desserts. I know the dinners are going to be pretty heavy so we haven't planed any special lunch foods. Just some light snacks. This watermelon pizza is the perfect snack in between all the heavy foods or it can be served as a fun pre course with drinks. So easy to prepare! Just slice the watermelon into pizza slices and put anything you want on top. I love this feta-blueberry-mint-pistachio combo, but I think goat cheese and strawberries would probulary be really good to! You can be really creative here.//

3 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

 • Julia

  Maistuu myös salaattina! Melonia ja fetaa sekaisin, mintunlehtiä hieman ja vähän sitruunamehua. Varsinkin bulgarialainen feta on hyvää, on mausteisempaa mun mielestä ;-)

 • Iina

  Kiitos! Tää menee ehdottomasti testiin :)
  Mukavaa Juhannusta ☀️????

  • Kira Kosonen

   Ole hyvä! :) Ihanaa juhannusta sinne <3