CATEGORIES
26.4.2017

VÄRIKÄS DIPPILAUTANEN VAPUKSI

Food

*Kaupallinen yhteistyö: Bonduelle

Vappu on jo ihan kulman takana ja monet siellä varmasti pähkäilevät jo mitä kaikkea ihanaa sisällyttäisi omaan brunssipöytäänsä. Dippilautanen on varmasti yksi vappubrunssin kestosuosikeista sen helppouden ja rentouden vuoksi, joten ajattelin rakentaa teille vinkiksi tälläisen super värikkään, herkullisen, helpon sekä terveellisen dippilautasen kaikkien vappumunkkien rinnalle. Tämän platterin dipit koostuvat kaikki hummustyyliin pääosin Bonduellen pavuista sekä kikherneistä, joten ne sisältävät myös runsaasti proteiinia! Dippien lisäksi lautaselle voi koota oman maun mukaan erilaisia kasviksia, falafeleita, pita-leipää tai mitä ikinä halajaakin. Tyttöjen suosikki oli uunissa paahdetut broccolinit.

Bonduelle on ranskalainen perheyritys ja nämä purkit tuovatkin itselleni vahvasti mieleen ranskalaisten serkkujeni keittiön. Varsinkin linssit ovat ranskalaisen tätini erikoisuus, joihin hän lisää mukaan pilkottua sipulia, dijon-sinappia, öljyä, sekä lirauksen punaviinietikkaa. Kannattaa kokeilla!

Bonduellen korkealaatuiset pavut ja linssit ovat höyrytettyjä, joten niiden purkeissa on todella vähän lientä. Näin maku sekä rakenne säilyvät paljon paremmin. Tuotteet ovat siis valmiita käytettäväksi ja lisättäväksi esimerkiksi salaatteihin tai muihin lämpimiin ruokiin. Itse tykkään kuitenkin aina huuhdella pavut sekä linssit nopeasti ennen käyttöä. Varsinkin jos ne menevät salaatteihin. Näin tein myös näiden dippien kohdalla! Valmistin kaikki dipit suoraan blenderissä, joten homma hoitui ihan käden käänteessä. Jos massa on liian paksua, niin lisää sinne vähän lisää oliiviöljyä tai vettä, jotta saat massan sekoittumaan kunnolla. Pienet sattumat ovat mielestäni kuitenkin enemmän, kuin ok! Lisää kaikkia ihania resepti-ideoita herkullisiin kasvisruokiin löydät Bonduellen nettisivuilta tästä.

Vihreä: härkäpapu & avokado

1/2 purkki Bonduelle härkäpapuja

1 avokado

kourallinen korianteria

1/4 raastettu valkosipulin kynsi

1/2 sitruunan mehu

oliiviöljyä

suolaa 

sumac-maustetta (ei välttämätön)

 

Punainen: kidneypapu & aurinkokuivatettu tomaatti

1/2 purkki Bonduelle punaisia kidneypapuja

2 rkl silpottuja aurinkokuivatettuja tomaatteja

1tl tahinia

1/2 sitruunan mehu

oliiviöljyä

suolaa

paahdettua paprikajauhetta

cayennepippuria

 

Vaalea: kikherne & paahdettu valkosipuli

1/2 purkki Bonduelle kikherneitä (voi hyödyntää myös Bonduellen valkoisia papuja!)

2 pilkottua ja paahdettua valkosipulin kynttä

1 tl tahinia

1/2 sitruunan mehu

oliiviöljyä

suolaa

paahdettua paprikajauhetta

P.S Bonduelle tuotteet ovat saamassa pian pienen makeoverin, jolloin purkkien etiketit uudistuvat, mutta tuotteet pysyvät täysin entisellään.

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*