CATEGORIES
7.2.2017

3 x HEALTHY PEANUTBUTTER SNACK

Food

Photographer Karoliina Jääskeläinen (edit by me)

Luomumaapähkinävoi + riisikakku

Luomumaapähkinävoi + omenaviipaleet

Luomumaapähkinävoi + raejuusto + mustikat

 

Tutustuin luomumaapähkinävoihin viime syksynä, kun luin erään jenkkiläisen fitnessgurun ruokapäiväkirjaa. Hän söi sitä joka päivä pienissä määrin (n.2 tl) ja vannoi sen voimaan. Aloin sillon lueskella enemmän aiheesta, koska pähkinät kuuluivat muutenkin jokapäiväiseen ruokavaliooni. Pian huomasin, että todella monet terveysammattilaiset suosittelivat myös tätä herkkulevitettä ja kehuivat sen olevan kohtuudella nautittuna terveellinen, hyviä rasvoja sisältävä lisä arkeen. Oikein käytettynä se voisi kuulemma tehostaa myös rasvan polttoa treenaamisen ohella.

Kaikki kuitenkin painottivat valitsemaan levitteestä aina luomuversion, johon ei ole itse pähkinöiden lisäksi lisätty yhtikäs mitään. Eli jenkkien perinteiset JIF -maapähkinävoit saavat siis edelleen jäädä hyllyyn. On myös huomioitava, että kaikki maapähkinävoit, oli luomua tai ei, sisältävät suurissa määrin energiaa, joten en voi painottaa tässä tarpeeksi sen kohtuullista käyttöä. 

Onneksi tämä herkkulevite löytyi myös Fit by Sofia -ruokavalion ohjeistuksesta, joten nyt sitä on taas kulunut melkein joka päivä aina muutaman lusikallisen verran! Tässä postauksessa näetkin kolme lempparivälipalaani sitä hyödyntäen.

Herkkulakon ollessa päällä tämä helpottaa myös päiviä ihan suunnattomasti. Minulle iskee nimittäin usein iltaisin tai lounaan jälkeen pieni makeanhimo, jonka voin nyt taltuttaa lusikallisella maapähkinävoita. Ihan parasta. Tykkään myös vaihdella smooth sekä crunchy vaihtoehtojen välillä. Vähän jännitystä elämään, haha.

Kokeile luomumaapähkinävoita myös smoothiessa, proteiinipannukakkujen päällä tai esim. puurossa! 

//Organic peanut butter. So good for you in small doses per day! I love to use peanut butter together with rice cakes, apples and cottage cheese. It works also super well with porridge, smoothies and protein pancakes for example!//

2 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • P

    Itse käytän vastaavasti luomu cashewpähkinä-butteria. Se on ihana esim.. jogurtin kanssa. ?❤

    • Kira Kosonen

      Oooo nam pitää testaa! Ainoastaan mantelivoi ollut minulle tämän lisäksi käytössä. Se on ihanaa juuri smootheissa!