CATEGORIES
15.6.2016

TASTE OF

Food

Taste of Helsinki

16-19.6.

Kansalaistorin puisto

Palataanpa hetkeksi minun ja Julian pikaiseen Tampere reissuun! Olimme tosiaan toissa viikolla mansessa testamaassa paikallista ylpeyttä, nimittäin Hella&Huone ravintolaa. Olen pitkään ollut ihastunut aasialaishenkisiin makumaailmoihin ravintoloissa, josta johtuen kaikki "puhtaat suomalaiset maut" ovat tuntuneet viime aikoina vähän tylsältä. Hella&Huone pystyi kyllä ravistelemaan nämä asenteet mennen tullen pois ja yhtäkkiä puhtaat suomalaiset maut maistuivat paremmalta kuin koskaan.

Ravintola haluaa tarjota asiakkailleen aina kauden parhaita ja puhtaimpia raaka-aineita, josta syystä perinteistä menua ei ravintolassa ole lainkaan, vaan vaihtoehtoina on aina lyhyt, pitkä tai talon nimikko Hella&Huone menu. Meidän menumme sisälsi tänä iltana mm. siikaa raparperikastikkeella, purjokeittoa ja rapeata ankkaa (oma lempparini!), lohta ohrja-parsapedillä, savupossua ja koko komeuden kruunasi vielä superherkullinen valkosuklaa-marja jälkkäri. Kaikki oli valehtelematta niin hyvää, että kaavittiin kastikkeita joka lautasen pohjalta veitsien ja leipien avulla. Talon itseleivottu leipä kirnuvoilla oli myös jotain ihan käsittämätöntä. Voisiko joku paikallinen olla vakituinen leipäkuriirini tänne Helsinkiin?

Hella&Huone on tosiaan osana Helsingissä järjestettävää gourmetfestivaalia, joka käynnistyy Kansalaistorin puistossa huomenna! Tapahtumassa on mahdollista maistella useiden huippuravintoloiden maisteluannoksia ja sitä kautta päästä sisään heidän tarjoamiin makumaailmoihin. Mukana ovat mm. Ask, Bistro O Mat, Grön, Kolmon3n, Muru, Sinne, Toca sekä ravintola Ö Tallinnasta. Tässä on myös minulle monta uutta ravintolaa, joten innolla käyn kiertelemässä ja tutustumassa kaikkiin. Ihan loistava tapa löytää uusia suosikkeja, missä käydä illallistamassa. Juuri tässä samaisessa tapahtumassa rakastuin aikoinaan Gajinin ribseihin. Mikäköhän on tämän vuoden hitti?

Viikonloppuna siis nautiskelemaan! Taste of Helsinki liput tästä ja lisää infoa aikatauluista, maistelukattauksista yms. tästä.

*Tampereen matkan ja Hella&Huone kokemuksen tarjosi Taste of Helsinki

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*