CATEGORIES
28.12.2015

BANANZA

Food

2 dl coconut milk

2 frozen bananas

6 fresh dates (remove seeds)

2 ts raw almond butter

1 ts maca powder

1 tbs chia seeds

hint of salt

Tuttuun tapaan joulun ja uuden vuoden jälkeinen kevytkausi on alkamassa varmasti monella. Tästä syystä tammikuussa on luvassa paljon reseptejä ja treenivinkkejä! Itselläni treenit on kulkenut todella hyvin jo reilu kuukauden ajan, koska aloin taas treenaamaan yhdessä vanhan PT:n ja ystäväni Johannan kanssa. Treenaamme nykyään yhdessä Imperial salilla Töölössä ja kaiken tämän tiimoilta tulossa postauksia ja vinkkejä pian lisää. Aloitetaan kuitenkin nyt aluksi maailman parhaimmalla smoothie ohjeella. Saannen esitellä Bananza.

Losissa ollessamme siskoni vinkkasi todella hyvästä terveyskahvilasta Hermosa Beachilla nimeltä The Source. Kävimmekin täällä useampaan otteeseen poikaystäväni kanssa. Siellä yhdeksi lemppariksemme muodostui smoothie nimeltä bananza. Niin älyttömän hyvää, että kirjoitin ylös smoothien ainesosat ja päätin yrittää tehdä sitä myös kotona. Ainesosien mittasuhteet heitin täysin päästäni, mutta onnekseni maku onnistui täydellisesti ekalla koittamalla! Smoothien paksuutta voi luonnollisesti säädellä nesteen mukaan, mutta itse olen todennut tuon 2dl aika toimivaksi. Baananien kannattaa myös olla pakkasessa käyneitä, jotta koostumus on tarpeeksi kuohkeaa. Tässä myös hyvä vinkki vähän tummuneiden baananien käyttöön. Pakkaseen vaan paloina ja smoothien sekaan!

Tämä saattaa olla yksi herkullisimmista smoothiesta, mitä olen koskaan maistanut/tehnyt ja saan siitä aina todella paljon kehuja ystäviltäni. Täydellinen lisä esimerkiksi herkulliseen brunssipöytään. Tämän smoothien myötä löysin myös ensimmäistä kertaa raakamantelivoin, joka on täynnä hyviä rasvoja ja mahtavaa makua. Sitä löytää ainakin Ruohonjuuresta ja Punnitse & Säästä liikkeistä. Maca -jauheen voi myös halutessa jättää pois (ei vaikuta makuun), mutta itse tykkään sen energiaa buustaavasta vaikutuksesta. 

//When we were in L.A we fell in love with this cool health cafe on Hermosa Beach called The Source. We went there quite often with my boyfriend and mostly because of this smoothie, bananza. The smoothie was so good that I wrote down the ingredients and decided to try to make it at home. I just guessed the amounts, but got the flavor right on the first try! We were so excited that we could now have this delicious smoothie when ever we wanted to. 

The new thing for me was the raw almond butter. I have never came across it before, but now I'm totally hooked! So much nutty flavor and healthy fats. A great add to my diet. You can find this in most health/organic stores like Ruohonjuuri and Punnitse & Säästä.//

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Julia

    Hei!

    Kiitos ihan mahtavasta reseptistä! Testasin sitä ja makua kyllä riitti; ihanan pehmeä ja täyteläinen. Tosin kuusi taatelia oli minulle aivan liikaa. Ehdottaisin että ohjeeseen voisi taatelien määrän laittaa vaikkapa 2-6 oman maun mukaan. Kiitos muutenkin mahtavasta blogista! Kaikki terveyteen ja hyvinvointiin ja terveelliseen ruokaan liittyvät jutut kyllä kiinnostavat. Ja reseptit ovat enemmän kuin tervetulleita! :)