CATEGORIES
27.8.2020

VEGAANINEN SUKLAA”JUUSTO”KAKKU

Food

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ FOREVER LIVING

Syyskuu on ihan tuossa oven takana ja hyggeilyn kulta-aika ottaa taas pikku hiljaa vallan! Itse rakastan syksyä, sen tuomaa rauhaa, kotona olemista ja kaikkea mikä siihen liittyy. Kesän kiireiden jälkeen myös ruoanlaitto ja ehkä jopa leipominen lisääntyy monilla, kun kotona tulee vietettyä taas enemmän aikaa. Sitä varten minulla onkin teille tänään super kiva resepti, joka on toteutettu yhteistyössä Forever Livingin kanssa.

Tänään luvassa on vegaaninen suklaa"juusto"kakku, jonka maku ja kuohkeus huijaa kyllä maistajaa. Kakku ei tarvitse myöskään mitään paistamista, vaan se valmistuu kokonaan kätevästi blenderissä ja jähmettyy kasaan jääkaapissa! Super helppo ja nopea valmistaa, mutta jähmettyminen vaatii vähintään 6h jääkaapissa, joten tämän voi valmistaa hyvin vaikka herkuttelua edeltävänä iltana.
TARVITSET

2,5 pakettia Oreo keksejä (nämä ainakin vegaanisia)

3rkl sulatettua vegaanista voita

600g pehmeää maustamatonta tofua

1dl vaahterasiirappia

1 kauhallinen Forever Ultra Vanilla -proteiinijauhetta (tehty soijaproteiinista)

400g vegaanista suklaata
OHJE

1. Sulata voi mikrossa ja lisää sulanut voi sekä keksit blenderiin. Sekoita ja painele seosta kunnes massa on ihan tasaista.

2. Lisää irtovuoan pohjalle leivinpaperia ja painele keksimassa kakkuvuoan pohjalle sekä vähän reunoja myöten. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteen teon ajaksi.

3. Sulata suklaa joko mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä hetki.

4. Sekoita blenderissä paloiteltu tofu, vaahterasiirappi, sulatettu suklaa sekä 1 kauhallinen Forever Vanilla Ultra -jauhetta.

5. Kun täyte on sekoittunut täysin, kaada se kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja sivele lastalla tasaiseksi. Laita jääkaappiin jähmettymään yön yli tai vähintään 6 tunniksi.

6. Koristele kakku joko marjoilla, hedelmillä, tomusokerilla tai vaikka vegaanisella kermavaahdolla!
Tiedän, että moni ihmettelee ehkä tofua tässä yhtälössä, mutta sekoitettuna suklaan kanssa se tuo tähän vaan juuri sellaisen juustokakun omaisen suutuntuman ja ei maistu ollenkaan läpi! Tofun valinnassa on kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota ja parhaiten toimii silken tofu eli pehmeä tofu, jonka tekstuuri hajoaa helpommin normi tofuun verrattuna. Tofu ja Forever Ultra Vanilla tekevätkin tästä myös todella proteiinipitoisen kakun, vaikka terveyskakuksi tätä ei voi tietenkään sanoa. Kiva kuitenkin saada hyviä ravintoaineita samalla kehoon, kun herkuttelee eikö vain?

Itse käytän Forever Ultran proteiinijauheita yleensä smootheissa ja niitä löytyykin kahta eri makua, Forever Ultra Vanilla sekä Forever Ultra Chocolate. Myös suklaa-maku toimii tässä tietysti todella hyvin, mutta pieni vaniljan pilkahdus tuo minusta tähän kyllä ihanan lisän! Forever Ultra -jauheita voi käyttää myös sellaisenaan veteen tai maitoon sekoitettuna, jos kaipaa vaan nopeaa välipalaa. Se sisältää paljon soijaproteiinia, tärkeitä vitamiineja ja kivennäisaineita. Ei yhtään paha lisä siis sellaisenaan tai juuri herkutteluun yhdistettynä. Tutustu lisää Forever Ultra -tuotteisiin tästä.

Itse olen kyllä suuri vaivattomien reseptin fani ja tämä olikin super helppo saada kasaan, vaikka keittiö vähän räjähtikin hetkellisesti. Niin siinä vaan aina käy jos samaan aikaa sulattelee suklaata, pyörittää blenderiä ja ottaa kuvia kameralla sekä videoita puhelimella, haha. Voin mm. kertoa, että tämä mekko ei selvinnyt tästä kuvaussessiosta puhtaana...

Vegaaninen ruokavalio on yleistynyt niin paljon, että tästä saa vaikka hyvän vaihtoehtoisen kakun jotain juhlia varten, mutta toivottavasti maistuu teille kaikille!

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*