CATEGORIES
3.3.2020

TÄYTETYT MEKSIKOLAISET UUNIBATAATIT

Food

Sisko aloitti nyt super hauskan Arkikokkikerho -postaussarjan, jonka ensimmäisenä vieraana sain kunnian olla ollessani Suomessa käymässä! Hän esittelee postaussarjassa kaikkien läheisten/ystävien luottoreseptejä arjessa, jonka tarkoituksena on antaa uusia ideoita kotikokkailuun myös teille kaikille.

Me rakastamme poikaystäväni kanssa Aasian makuja, mutta myös Meksikolainen keittiö on sellainen mihin arjessa kallistuu todella useasti. Siitä johtuen päätinkin esitellä teille yhden meidän ultimate vakkarisetin kotona - Meksikolainen uunibataatti. Tämän reseptin helppous ja juju on siinä, että voit käyttää tässä täysin samoja juttuja joita muutenkin suosit esim. fajitaksien kanssa, mutta vehnälettujen sijaan täytteet kasataan ravitsevan uunibataatin päälle. Omina täytteinä toimii omatekoinen salsa, guacamole, paistettu paprika/sipulisekoitus, taco-maustettu Mifu, juustoraaste sekä American dippijauheella maustettu ranskankerma. Ihan tavallinen ranskankerma toimii myös loistavasti, mutta jotenkin mausteisen Mifun/jauhelihan sekä avokadon kanssa tuo American-dippijauhe toimii vaan täydellisesti!
Työvaiheet:

1. Paista bataatit -> Iske bataatteihin muutamia reikiä haarukalla ja laita ne 225 asteiseen uuniin sellaisenaan paistumaan noin kolmen vartin ajaksi. Tällä välillä ehdit hyvin valmistamaan kaikki muut härpäkkeet.

2. Valmista salsa -> leikkaa punasipuli sekä tomaatit hienoksi ja sekoita niiden sekaan 1 limen mehu, suolaa, pippuria, korianteria sekä chiliä/chilikastiketta halutessa.

3. Valmista quacamole -> muussaa avokadot ja sekoita mukaan 1 limen mehu, suolaa sekä korianteria. Lisää chiliä ja valkosipulia halutessa.

4. Valmista vihannekset -> Pilko paprika sekä sipuli ja paista ne pannulla öljyssä. Mausta oman maun mukaan. Itse tykkään käyttää vähän soijaa sekä valkosipulijauhetta.

5. Valmista proteiini -> Paista joko jauheliha, kana tai esim. Mifu pannulla öljyssä kypsäksi ja mausta Taco-maustepussilla.

6. Sekoita ranskankerma/kermaviili sekä American-dippijauhe keskenään.

7. Kasaa bataatit -> Avaa paistunut bataatti keskeltä halki ja kasaa kaikki täytteet sen päälle ja koristele vielä korianterilla.

Tosiaan tässä reseptissä parasta on se, että täytteet voivat vaihdella täysin omien tottumusten mukaisesti ja jos et esimerkiksi jaksa valmistaa salsaa/guacamolea itse niin osta hyvä tuoresalsa sekä leikkaa päälle vaan avokadoviipaleita mukaan! Vaihtelen itse myös paljon sitä käytänkö tässä kanaa/jauhelihaa vai kasviproteiinia. Yleensä sitä mitä kaapista löytyy. Bataatin kuoret voi myös hyvin syödä jos haluaa (muista vaan pestä bataatit silloin huolella), mutta itse kaavin aina sisälmykset vaan ulos täytteiden kera. Toivottavasti tykkäätte. :)

Katso reseptin video siskon blogista tästä!

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*