CATEGORIES
6.12.2019

RIISIPUURO + PIPARIMÖSSÖ & KARAMELLISOIDUT OMENAT

Food

Tämä herkkupuuro sai ideansa siitä, kun meidän joka aamuisen kaurapuuron päälliset (banaani + marjat) olivat päässeet loppumaan, niin heitettiin eräänä sunnuntaina puuron sekaan omenapaloja sekä murustettua piparia! Pipari suli tietty heti puuron sekaan, mutta hitsi miten hyvältä se piparimössö maistuikaan puuron sekä omenan seassa. Inspiroiduin heti kokeilemaan piparimössöä myös riisipuuron kanssa ja näin tämä yhdistelmä syntyi.

Keitin riisipuuron kookosmaitoon, mutta voit keittää sen myös tavalliseen maitoon tai johonkin muuhun kasvimaitoon halutessasi. Riisipuuron hautuessa pilko omenapalat valmiiksi ja puuron ollessa melkein valmis karamellisoi ne pannulla voin ja siirapin/sokerin kera, kunnes lohkot ovat pehmenneet. Varo liian kuumaa lämpötilaa, ettei omenat kärvisty liikaa!

Lopuksi valmista vielä piparimössö yksinkertaisesti kastamalla muutama pipari kevyesti joko vedessä tai glögissä! Muussaa kastetut piparit mössöksi ja laita iso nokare sitä riisipuuron keskelle. Asettele omenaviipaleet vielä päälle ja koristele halutessasi esim. kanelilla, sokerilla tai granaattiomenen siemenillä. Granaatiomena toi tähän koristeellisuuden lisäksi myös ainakin kivaa tekstuuria sekä suutuntumaa. 

Täydellinen herkkupuuro pitkään viikonloppuun ja tulevia joulupyhiä ajatellen. Toivottavasti maistuu! Ihanaa itsenäisyyspäivää kaikille <3 

0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*