CATEGORIES
29.10.2019

PAREMPI VALINTA – RUISSIPSIT

Food

KAUPALLINEN YHTEISTYÖ FINNCRISP
Yleensä vieraat tuovat aina tänne Sveitsiin puuroa, suklaata, mausteita ja mm. dippipusseja, mutta viimeksi sain tuliaisina Suomesta myös uusia Finncrisp ruissipsejä! Tää on kyllä aika paha, nimittäin sipsit olivat super hyviä, eikä niitä tietty saa täältä mistään. Pitää siis odottaa Suomeen pääsyä, että näiden kanssa pääsee taas herkuttelemaan. Sairaan rapeita, vaikka niitä ei ole edes uppopaistettu. Ne sisältävätkin 60% vähemmän rasvaa, kuin tavanomaiset perunalastut ja ovat siksi paljon parempi valinta herkutteluhetkiin.

100% täysjyvärukiin leivotut ruislastut on valmistettu Suomessa ja sopivat herkullisen makunsa ansiosta ihan sellaisenaan nautittavaksi. Makuvaihtoehtoina on klassinen kestosuosikki Sourcream & Onion sekä vähän hotimpi Roasted peppers & Chipotle. Molemmat ovat hyviä, mutta sellaisenaan nautittavaksi valitsisin itse ehkä Sourcream & Onion maun. Vaarallisen nopeasti käsi kävi nimittäin sillä pussilla. Päätin myös testata molempia makuja ruisnacho-lautasen muodossa ja tässä tuleekin niistä helpot reseptit.
ROASTED PEPPERS & CHIPOTLE RUISNACHOT

Levitä uunipelille ruisnachoja ja kasaa päälle jalopenoja, paputahnaa, maissia ja raasta päälle reilusti cheddar-juustoa! En itse suosi valmiita nacho-juustokastikkeita, koska niissä on niin paljon kaikkea muuta turhaa. Hyvälaatuista juustoa vaan reippaasti päälle.

Paista 200 asteisessa uunissa 5-10min. kunnes juusto on sulanut. Pyri peittämään ruisnachot kauttaaltaan ettei ne pala turhaan uunissa. Lisää kuuman nacholautasen päälle vielä chipotlekastiketta, ranskankermaa, korianteria sekä vähän limemehua ja nauti!
SOURCREAM & ONION RUISNACHOT

Halusin kehittää juustoisen nacholautasen vierelle myös kevyemmän sekä raikkaamman version. Tämä ruisnacholautanen on helppo kasata vaan lautasen päälle eikä vaadi mitään erillistä uunissa paistamista.

Levitä ruissipsit lautaselle, leikkaa päälle retiisin viipaleita, mansikoita, murusta vähän fetaa sekaan ja viimeistele ranskankermalla sekä korianterilla tai ruohosipulilla. Tästä tuli jotenkin aika kesäinen setti, mutta toimii ihan älyttömän hyvin hauskana ja kevyempänä leffaherkkuna, kuin perinteinen nacholautanen.
Ruissipseissa on vähäisemmän rasvamäärän lisäksi myös vähemmän suolaa sekä enemmän kuitua, kuin peruna/linssilastuissa, joten se on ehdottomasti parempi valinta kaikkiin herkutteluhetkiin. Tuote sopii hyvin myös nopeaksi välipalaksi jos sitä nauttii kohtuudella. Itselläni "kohtuudella" tuotti vähän vaikeuksia, joten varoituksen sana jo tässä vaiheessa.

Finncrips ruissipsit ovat saatavilla kaikista hyvin varustetuista marketeista ja löytyy näkkäri-hyllyltä muiden ruissipsien vierestä.
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*