CATEGORIES
18.12.2018

3 x SUOLAINEN JOULUTORTTU

Food

Tuntuu siltä, että viikon yksi isoimpia puheenaiheita on kaikki jouluruoat ja mitä kaikkea tarjoiltavaa sitä keksisi niiden perinteisimpien jouluruokien lisäksi. Monet järjestävät myös viikonloppuna paljon kaikkia pre-joulu illanistujaisia, koska saamme nauttia kerrankin niin ihanan pitkistä joulupyhistä. Tätä kaikkea ajatellen mietin, että olisi kiva kehittää teille joku helppo ja yksinkertainen resepti helpottamaan päänvaivaa siellä ruokakaupassa kaikkien niiden juustolautasten ja piparkakkujen seuraksi.

Tässä siis 3 ideaa suolaiseen joulutorttuun, joita kokeiltiin tänään yhdessä Netan kanssa! Näistä kaikista tuli niin älyttömän hyviä, että pääsivät kaikki ihan heittämällä jatkoon. Näiden tekeminen olis myös super vaivatona, ellei oteta mukaan meidän sekoilua torttutaikinan taittelun kanssa tuohon alkuun. Tästä vähän tunnelmaa Instagram storyn puolella, mutta tosiaan hetki oli mennyt tähtitorttujen taittelusta, niin jouduimme muistin virkistämiseksi katsomaan ohjeita siihen netistä. Basic basic.
Tässä ei tarvitse siis muuta, kuin taitella tähtitortut pellille valmiiksi ja iskeä osan päälle vähän parmakinkkua ja osaan vuohenjuustoa sekä punajuurta (ei raaka, vaan etikka). Muutama torttu jätetään paljaaksi (hehe) ja isketään pelti uuniin. Paista torttuja n.10 minuuttia 225c lamöpisessä uunissa, jonka jälkeen päästään koristelu- sekä täyttöhommiin.

Sekoita kulhossa savulohi sekä piparjuurituorejuustoa. Lisää mössö paljaiden joulutorttujen päälle sekä rouhi päälle mustapippuria. Sen jälkeen koristele vuohenjuusto-punajuuri-tortut kurpitsansiemenillä sekä hunajalla. Lopuksi laita vielä viikunahilloa uunissa olleiden parmankinkku-torttujen päälle sekä koristele viikunapalalla. Voilá!

Näistä molempien lemppari oli ehkä tuo parmankinkku-viikunhillo, joka maistu jotenkin ihan pieneltä joulupizzalta! Rapean parmakinkun suolaisuus yhdistettynä viikunahillon makeuteen vaan yksinkertaisesti toimi. Jos siis teet näistä vaan yhtä sorttia, niin kallistuisin kyllä sen puoleen.

Toivottavasti joku sai tästä idean omiin illanistujaisiin tai joulupöytään! <3

1 comments

Comment

Your email address will not be published.

*

  • Riina

    Toi vuohenjuusto versio pääs testiin! Ja oli super namm! Kiitos siis ohjeesta :)