CATEGORIES
1.11.2013

Ruusuja ja raakasuklaata

Food

Raakasuklaalla tarkoitetaan suklaata, joka on valmistettu kylmäprosessoinnilla, eli sitä ei ole missään vaiheessa kuumennettu yli 46 asteessa. Kylmäprosessoinnin ansioista raakasuklaa säilyttää kaakaon luonnollisen ravintosisällön. Kaakao onkin yksi maailman ravintorikkaimmista raaka-aineista ja jo pelkästään 10% kaakaon painosta sisältää pelkkiä antioksidantteja.

Minun on pitänyt tehdä jo pitkän aikaa kotiin itsetehtyä raakasuklaata. Mieheni sai tutkintotodistuksen käteensä viime viikon perjantaina ja ajattelin, että käyn hakemassa kotiin vähän ruusuja ja teen samalla vähän herkkuja!

Raakasuklaalla tarkoitetaan suklaata, joka on valmistettu kylmäprosessoinnilla, eli sitä ei ole missään vaiheessa kuumennettu yli 46 asteessa. Kylmäprosessoinnin ansioista raakasuklaa säilyttää kaakaon luonnollisen ravintosisällön. Kaakao onkin yksi maailman ravintorikkaimmista raaka-aineista. Jo pelkästään 10% kaakaon painosta sisältää pelkkiä antioksidantteja. Antioksidanttien lisäksi raakasuklaa sisältää elimistölle tärkeitä ainesosia kuten mm. magnesiumia, rautaa ja rikkiä. Raakasuklaa ei myöskään sisällä maitojauhetta, erillisiä lisä-aineita, kemikaaleja, valkoista sokeria tai geenimanipuloitua soijalesitiiniä.

Oman raakasuklaan tekemiseen et tarvitse muuta kuin kaakaovoita ja esimerkiksi tämän Puhdistamon valmiin raakasuklaapakkauksen. Suklaan valmistaminen on niinkin yksinkertaista kuin vain sulattaa kaakaovoi (150g) vesihauteessa ja lisätä valmis suklaajauhe (3dl) sekaan. Makeuta seos luomuhunajalla ja sekoita tasaiseksi.

Raakasuklaaseen voi lisätä maun mukaan myös pähkinöitä, kuivattuja marjoja ja mitä lie keksiikään! Itse maustin raakasuklaan tällä kertaa chilillä ja merisuolalla. Annostele suklaa silikonisiin muovimuotteihin (jotta suklaapalojen irroittaminen olisi helppoa) ja laita muovimuotit pakkaseen jäähtymään. Ei tarvitse odottaa kuin vain 20-30 minuuttia ja sinulla on itsetehtyä herkullista ja terveellistä raakasuklaata!

Miksi suosia raakasuklaata?

- Suklaa kohottaa mielialaa. Suklaa sisältää satoja erilaisia kemikaaleja ja endorfiinejä, jotka antavat hyvänolontunnetta.

- Suklaasta saa hyvää rasvaa. Kaakaon rasvaa voi verrata oliiviöljyyn ja se on hyväksi sydämelle ja verenkierrolle.

- Suklaasta saa vitamiineja. Kaakaopavussa on paljon B1, B2 D-vitamiineja ja tärkeitä mineraaleja kuten magnesiumia ja rautaa.

- Suklaa on hyvä antioksidanttien lähde.

- Suklaa on hyvä vaihtoehto kofeiinille. Se sisältää kofeiiniverrannollisia aineita, mitkä lisäävät pitkäkestoista virkeyttä.

- Suklaa on ympäristöystävällistä. Kaakaopapu kasvaa sademetsissä, joten sen kasvatus auttaa elvyttämään sademetsiä.

 

Siinä siis kerrakseen syitä viikonlopun herkutteluhetkiin! ;)

Tekstin tietolähde: Xoco

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*