CATEGORIES
19.9.2018

MAAILMAN HELPOIMMAT KAURASÄMPYLÄT

Food

Näin yksi aamu Instagram storysta miten Didem teki jotain pikasämpylöitä ja itsellenikin iski ihan hirveä himo uunituoreisiin sämpylöihin. Olin keittänyt aamulla vähän liikaa kaurapuuroa, joten päätin hyödyntää sen jämät ja tehdä kaurasämpylöitä. Kaapissa oli kaurahiutaleiden lisäksi onneksi gluteenittomia vehnäjauhoja, joten googlasin nopeasti helpon kaurasämpyläohjeen, johon ei tarvittaisi hiivaa (koska sitä ei kotona ollut) ja löysin tämän reseptin, jota lähdin testaamaan!

Sämpylät oli lopulta niin helppo tehdä, että päätin jakaa reseptin myös täällä. Et tosiaan tarvitse näihin sämpylöihin mitään muuta, kuin kaurahiutaleita, vehnäjauhoja, leivinjauhetta, suolaa sekä vettä.

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Sekoita kuivat aineet aluksi keskenään, jonka jälkeen lisää sekaan kylmä vesi. Sekoita massa tasaiseksi ja pyörittele taikina leivinpaperin päälle pellille (tulee n.9-12 sämpylää). Kädet voi kastella aina pyörittelyn välissä, niin taikina ei tartu käsiin. Paista uunissa n.30 minuuttia ja nauti! 

Näihin voisi hyvin lisätä sekaan myös esim. porkkanaraastetta tai siemeniä, mutta tällä kertaa mentiin todella klassisella (muuta ei kaapissa ollut) tyylillä. Oikein hyvä näinkin. ♥

4 comments

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

 • Petra

  Googlailin kaurasämpyläohjeita ja eksyin tällekin sivulle.
  Jäi pikkasen ihmetyttämään tuolla tekstissä mainitsemasi gluteeniton vehnäjauho… Näin keliaakikkona ei ole tullut sellaista vastaan…
  Erilaisia gluteenittomia jauhoja ja jauhoseoksia löytyy kyllä pilvin pimein nykypäivänä, mutta vehnäjauhosta ei kyllä saa gluteenitonta mitenkään.

 • Jaana

  Oijoij, pitääpä tehdä jo tänään. Kiitos reseptistä, näyttävät herkullisilta!

 • C

  Kiitos kun jaoit tännekin, menee ehdottomasti testiin jo tänään!

  • Kira Kosonen

   Joo oli niin helppo, että voi useamminkin pyöritellä vähän sämpylöitä :D