CATEGORIES
12.1.2014

Helppoa ja herkullista

Food

 

Sunnuntain kunniaksi ajattelin pitkästä aikaa jakaa teille yhden helpon salaatin, joka on todella nopea ja helppo valmistaa ihanan iltakävelyn tai vaikka joogan jälkeen. Itse tein tämän viime viikolla hotjoogan jälkeen ja olo oli oikeasti euphorinen. Idean sain joskus aikoinaan ihanan Vilma P:n blogista ja siitä saakka on tämä ollut yksi suosikkisalaateistani. Hedelmänä päärynä sopii mielestäni halloumijuuston kanssa erinomaisesti ja on oma vakiolisukkeeni, mutta esimerkiksi omena on loistava vaihtoehto!

Halloumijuuston paistaminen pannulla kestää noin 2 minuuttia ja muuta sen lisäksi ei tarvitse tehdä kuin leikkaa päärynä ja kuoria granaattiomena. Granaattiomenan leikkaaminen saattaa olla sotkuista puuhaa, jos sitä ei ole tehnyt aikaisemmin, joten kannattaa katsoa hyviä vinkkejä tähän netistä! Itse noudatan ohjetta, jossa granaattiomena leikataan neljään osaan ja siemenet varovaisesti irrotetaan sormin valkoisesta sisuksesta. Lusikalla kaapiminen saa punaiset mehut roiskumaan jokapuolelle ja lopputulos on verilöylyinen.

Granaattiomena on varsinainen superfood itsessään ja sisältää aivan huikean määrän antioksidantteja ja C-vitamiinia! Loistava apu kaamosväsymyksen nujertajaksi.

Käytän nykyään melkein kaikissa salaateissa ja puuroissa chia-siemeniä! Chia-siemenet sisältävät runsaasti omega-3-6-9-rasvahappoja, proteiinia, kuituja,vitamiineja sekä antioksidantteja. Erityisen paljon chia-siemenissä on kalsiumia, magnesiumia, rautaa, sinkkiä ja E-vitamiinia. Hyvän ihon ainekset samassa pussissa. Siemeniä voi myös lisätä smootheihin ja ihan vaikka jugurtin päälle.

Chia-siemenet sain alkuperäisesti testiin Cocovin koulutuksesta ja olen siitä saakka ollut niiden suurkuluttuja! Chia-siemeniä saa tilattua kätevästi esimerkiksi Cocovin nettikaupasta.

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*