CATEGORIES
22.1.2014

Tulinen avokado-papusetti

Food

Tämän aterian valmistamiseen ei mene kuin 10 minuuttia, kun pavut ovat valmiina. Ainakin nämä GoGreenin pavut tulee laittaa likoamaan n. 8 tunniksi ennen keittämistä, joten kannattaa laittaa ne likoamaan vaikka aamulla ennen töitä, jotta ne voi suoraan heittää kattilaan kotiin tultua. Myös keittöaika on noin tunnin verran. Papujen ollessa valmiit, voit laittaa ne hetkeksi sivuun jäähtymään ja valmistaa tulisen avokadoseoksen.

Eilen oli virallisesti viimeinen päivä detoxia, mutta olo on niin hyvä, että luulen jatkavani samoilla linjoilla meidän reissuun saakka! Siellä tulee kuitenkin herkuteltua vaikka mitä. Eniten odotan pitkään nukkumista ja isoja aamupaloja. Aamupalat taitaakin olla aina reissujen kohokohtia.

Jotakin asioita detoxilta jää kyllä nyt pysyvästi ruokavalioon. Yksi näistä asioista on valkoiset pavut! Innostuin niistä oikein kunnolla detoxin aikana ja olen etsinyt hyviä reseptejä, joissa näitä voisi hyödyntää. Tämä resepti sai kuitenkin inspiraation ihan kotona, kun tein viikonloppuna avokadopastaa. Siinä pyöritellessä chiliä, limeä, valkosipulia, yrttejä ja avokadoa sekaisin, ajattelin että seos voisi toimia pastan sijasta valkoisten papujen kanssa! Nyt sitten kokeilin visiotani ja onnistuin loihtimaan ihanan raikkaan ja super terveellisen ruoan! Avokadopastasta poiketen jätin kokonaan juustot pois ja lisäsin seokseen vähän enemmän chiliä ja limeä.

Tämän aterian valmistamiseen ei mene kuin 10 minuuttia, kun pavut ovat valmiina.

HUOM! Ainakin nämä GoGreenin pavut tulee laittaa likoamaan n. 8 tunniksi ennen keittämistä, joten kannattaa laittaa ne likoamaan vaikka aamulla ennen töitä, jotta ne voi suoraan heittää kattilaan kotiin tultua. Myös keittöaika on noin tunnin verran. Papujen ollessa valmiit, voit laittaa ne hetkeksi sivuun jäähtymään ja valmistaa tulisen avokadoseoksen.

Pilko aluksi valkosipuli ja chili todella pieneksi ja lisää kulhon pohjalle. Purista sekaan yksi kokonainen lime ja sekoita! Tämän jälkeen hienonna n. kourallinen korianteria (tai esimerkiksi basilikaa) ja sekoita mukaan. Tässä vaiheessä voit lisätä seokseen hieman oliiviöljyä. Itse laitoin noin ruokalusikallisen verran. Lopuksi kuutioi avokado ja pyörittele seokseen mukaan varovasti niin, ettei avokadot murskaannu. Lisää suolaa maun mukaan ja tarvittaessa voit lisätä vielä chiliä ja limeä. Tee juuri niin tulista kuin itse haluat! Meille riittää seokseen 1 pieni punainen chili pieneksi pilkottuna.

Paistoin aterian lisukkeeksi vielä pari kanafilettä kookosöljyssä, mutta tämäkin varmaan miehen tarpeiden vuoksi. Itse pärjäsisin varmaan pelkästään tällä ihanan raikkaalla papusetillä!

Puhtaita raaka-aineita, runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja höystettynä chilin positiivisella vaikutuksella verenkiertoon ja aineenvaihduntaan? Kyllä kiitos.

 
0 comments

Comment

Your email address will not be published.

*