CATEGORIES
27.10.2017

KAHVI-KARDEMUMMA PANNUKAKUT

Food

Kuten eilisessä postauksessa kerroin, niin viime sunnuntaina iski ihan hirveä himo perinteisiä amerikkalaisia pannukakkuja varten ja suunnistin keittiön kaapeille. Löysin kaikki tarvittavat ainesosat Kinuskikissan loistaviin pannareihin, joita olin joskus aiemminkin testannut ja todennut hyväksi, mutta vain maito puuttui. Jääkaapista löytyi kuitenkin pieni Valion Latte - kahvijuoma (2,5dl), jonka olin saanut mukaani jostain PR-tapahtumasta. En jaksanut lähteä enää kauppaan pelkästään maidon vuoksi, josta johtuen päätin käyttää tätä maitoon tehtyä kahvijuomaa korvikkeena.

Muutin vähän alkuperäisen reseptin suhteita ja lisäsin lennossa settiin vielä kardemummaa ja lopputuloksena oli PARHAIMMAT pannarit, joita olen koskaan tehnyt. Niin meheviä, paksuja ja maukkaita. Aion ehdottomasti käyttää tätä kahvijuomaa uudelleen ihan samassa tarkoituksessa.

Nämä pannukakut on myös todella helppo valmistaa. Sekoita vaan aluksi kaikki kuivat aineet keskenään, jonka jälkeen lisää seokseen kananmuna, kahvijuoma sekä sulatettu voi ja sekoita tasaiseksi massaksi vispilällä. Seoksen on tarkoitus olla aika paksun tuntuista, varsinkin jos vertaa lettutaikinaan. Minulla on itselläni kotona lettupannu, jonka avulla pannukakkuihin saa kauniin pyöreän muodon sekä kuohkeutta, mutta ne voi paistaa myös ihan perinteiselläkin paistinpannulla. Sulata vain aluksi voi pannulla ja sitten paista osa seosta kerrallaan kullanruskeaksi molemmin puolin. Maltti on tässä valttia, joten älä pidä pannua täysillä (ettei seos pala heti kiinni) ja anna pannukakun jähmettyä kunnolla ennen kuin käännät sen nurin. Voin kanssa ei kannata myös pihistellä. 

Valmiit pannukakut voi tarjoilla vaahterasiirapin ja esimerkiksi mustikoiden kanssa. Toinen ihana (ja esteettinen) vaihtoehto olisi banaaniviipaleet sekä vähän tomusokeria. Ihania herkkuhetkiä viikonloppuun!

1 comments

Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

  • Jade

    Oi, rakastan amerikkalaisia pannukakkuja, pitääkin laittaa tuota Lattea niihin. Nam!